handdator

Visa fullständig version : Nissyros eller Tilos?


bob-kåre
2011-02-14, 20:12
Har börjat planera en liten öluff light, flyger till Kos och skall ta oss till Rhodos och sen tillbaka till Kos, men vi har 10 dagar att spendera innan vi skall vara på Rhodos. Då har vi tänkt att tillbringa först några dagar på Kos och sen ta oss vidare till endera Nissyros eller Tilos, Vet inte speciellt mycket om någon av öarna och skulle vilja ha lite tips om dem båda och hur det är med färjeförbindelser. Vi är 2 vuxna och ett barn på 2 år. Så relativt korta och bekväma båtresor är ett plus.

Bluesea
2011-02-15, 08:21
Tilos och Nissyros ligger så nära att ni hinner båda om ni vill. Annars är Tilos suveränt, tycker jag. Ringa trafik, och en skön sandstrand, Eristos, på västsidan. Livadia har också en härlig strand, men då är det sten, vilket jag i och för sig föredrar. Hotel Irini, nära stranden, har en pool, och även hotellet på Eristos har en pool. I Livadia finns det även en ny lekplats, har jag för mig. Den ligger alldeles vid det lilla torget. Lycka till.

Peter
2011-02-17, 17:49
Som Bluesea säger, bägge. Öarna ör totalt olika men bägge är väl värda att besöka när ni nu har möjligheten.

Ni kan ta en av utflyktsbåtarna från Kos till Nisyros men med enkel biljett då. De går på morgonen så ni är framme tidigt på dagen och kan hitta ett hotell. Det finns ett par nere i hamnen och Porfyris, som jag föredrar, en bit upp i Mandraki. Stanna ett par nätter och njut av torget i Mandraki och gör en utflykt till Emborio, den övergivna byn, och vulkanen som ligger där.

Ta sedan Sea Star, om den fortfarande går till Nisyros(?), eller reguljärfärja vidare till Tilos och njut där resten av tiden innan ni ska till Rhodos. Både turen från Kos till Nisyros och därifrån till Tilos är korta turer. Under, eller omkring en timme i bägge fallen har jag för mig.

bob-kåre
2011-02-17, 21:41
Tack för era svar. Det blir nog bara en av öarna denna gång, då jag skulle vilja se fler men min sambo vill gärna vara lite längre på en ö. Tilos verkar ha lite fler förbindelser med Rhodos och Kos så just nu lutar det mot Tilos. Men än är ju inte alla tidtabeller på färjor ute än. Borde väl komma snart då det bara är 3 månader kvar.

Peter
2011-02-19, 23:47
Om ni, tyvärr tycker jag, väljer att bara besöka en av öarna så skulle jag föreslå Tilos. Nisyros är en fantastisk ö på sitt sätt. Men lite udda. Och det är lite därför jag tycker att man borde besöka den om man är i närheten. Just att se och uppleva något annat i Grekland...

Tilos är lika fantastisk men på ett annat sätt. Det går liksom inte att vantrivas på den ön utan att anstränga sig! Att kalla den dockhusaktig låter så fel men det ligger lite i det. Och det är inte negativt menat! Allt i Livadia ligger inom enkelt gångavstånd. Man går från ena sidan av byn till den andra på 10 min lätt. Och då går man långsamt... Alla är vänliga och jag har aldrig ätit så god Grekisk mat som jag gjort på Tilos!

Jag är övertygad om att ni kommer att ha en fantastisk tid på Tilos om ni väljer att åka dit.

Tillägg: Det är absolut lättare att ta sig till Rhodos från Tilos än från Nisyros. Nisyros har säkert någon färja till Rhodos 5 - 6 dagar i veckan. Men Tilos har Catamaranen Sea Star som går varje dag. Plus ett antal andra förbindelser. Så även ur den synvinkeln är Tilos att föredra.

Netwolf
2011-02-20, 17:40
Nisyros är en fantastisk ö på sitt sätt. Men lite udda. Och det är lite därför jag tycker att man borde besöka den om man är i närheten. Just att se och uppleva något annat i Grekland...
Jaha, nu när planeringen är fixad och klar. Då kommer Peter in och ordnar mål på tilläggstid...;)

DE orden om Nisyros (som vi valt bort), gjorde oss nyfikna. Tillbaka till ritbordet.

/Netwolf

bob-kåre
2011-02-20, 17:43
Undrar om man verkligen skall välja bort en av öarna, kan ju korta ner tiden på Kos några dagar och ta båda öarna fast lite kortare tid på Nissyros. Känns inte bra att välja mellan 2 goda ting ;) Så i slutänden så blir det säkert båda (hoppas jag).

Enigma
2011-02-20, 18:01
kan ju korta ner tiden på Kos några dagar och ta båda öarna fast lite kortare tid på Nissyros. Så i slutänden så blir det säkert båda (hoppas jag).

Det bästa alternativet, tycker jag.klapp_klap

Enigma

Peter
2011-02-20, 20:43
Jaha, nu när planeringen är fixad och klar. Då kommer Peter in och ordnar mål på tilläggstid...;)

Ang_elx Jag har inte betalt för att ställa till oreda. Jag gör det så gärna ändå.... :D

Idén att korta Kos och ta både Nisyros och Tilos tycker jag låter alldeles utmärkt! Jag hade rekommenderat hotell Porfyris inne i byn. Små rum men hyfsad standard, utsikt över havet och ligger centralt. Ta tre nätter (minst) så ni får två hela dagar på Nisyros. Porfyris har faktiskt en liten Pool, om det spelar roll. För Nisyros är ingen badö direkt.

Då har ni en dag att utforska Mandraki, gå den knöliga vägen bort till vänster till "stranden" som består av svarta stenar (det går utmärkt att bada där), besöka borgen och ta en öl på TORGET. Ett av de mest fantastiska torg jag sett i den Grekiska övärlden. Ungefär kl 17 kommer tusentals småfåglar och sätter sig i träden och kvittrar så det knappt går att prata. Efter 30 min flyger de vidare och det blir tyst... OBS! Det torget ligger alltså uppe byn. Inte nere vid havet.

Om ni bor på Porfyris är det bara att följa vägen åt vänster när ni kommer ut. Det tar bara några minuter så är ni där. På vägen dit ser ni en Taverna på vänstersidan. Jag kommer inte ihåg vad den heter men de serverar väldigt god mat. Testa deras "hot cheese"! Kryddad krämig ost som man tar upp med bröd... Mums! flabb_flab

Dag två hyr ni fordon och kör först till Nikia. Den lilla byn som ligger precis på kraterkanten. Titta runt lite. Det lilla stenlagda torget är fint. Och kolla utsikten ner i vulkanen. Åk sedan till Emborio, den övergivna byn och ät lunch eller ta en öl på Tavernan To Balkoni och titta ut över dalen. Gå runt lite i byn och titta. Det blir en dag full av intryck som vi inte är vana vid. Det är svårt att förklara, men det är så annorlunda. Och har ni lust kan ni åka ner i dalen och gå ner i vulkanen!

Både Nisyros och Tilos är fantastiska öar. Var och en på sitt sätt som jag sagt tidigare. Men jag kan inte tänka mig att ni kommer att ångra er om ni väljer att besöka bägge... Tvärtom! Ni skulle nog ångra er om ni inte besökte Nisyros när ni nu ändå har möjligheten...

Har jag ställt till det ännu värre nu...? :D

bob-kåre
2011-02-20, 23:55
Jag är såld, det blir båda öar + en till, har planerat om till 2 nätter på Kos, 3 på Nissyros, 3 på Tilos, ev 3 på Chalki, 4 på Rhodos och sen 2 på Kos igen innan hemfärd.
Undrar om Nissyros har någon ambassadör? Annars skall jag fråga om inte Peter kan bli det när jag är där på besök ;) Ang_elx

Netwolf
2011-02-21, 13:30
Ang_elx Har jag ställt till det ännu värre nu...? :D

Nu har vi ändrat vår resplan. Klart vi ska till Nissyros! Inga mer "ö-tips" nu, tack ;)

/Netwolf

Smultron
2011-02-21, 17:42
Nu har vi ändrat vår resplan. Klart vi ska till Nissyros! Inga mer "ö-tips" nu, tack ;)

/Netwolf

Klart ni ska till Nissyros! :) Om det inte räcker med det faktum att det finns en levande vulkan där man faktiskt kan gå ner i själva kratern så finns det ett antal andra bra anledningar att åka dit: Den fina naturen, mysiga byar (4 st som alla är olika och alla värda ett besök), bra vandringar, lugnet! och sist men inte minst en mycket trevlig befolkning!

Nissyros ligger högt upp på min lista över favoritöar.

Netwolf
2011-02-21, 20:49
Nissyros ligger högt upp på min lista över favoritöar.

Jahapp, då kan jag glömma att lägga ut bildgåtor från Nissyros, med tanke på hur snabbt du brukar knäcka mina :D;)

/Wolfen

Bluesea
2011-02-22, 14:13
Ja, Nissyros är mysigt, och man ska som sagt inte missa att gå ner i kratern. Men ön har många dagsturister från bl.a. Kos, så bara man övernattar blir folk ännu vänligare. När vi köpte vykort första dagen vi var där kostade de tre gångar så mycket som när vi köpte fler vykort på samma ställe andra dagen. Vi var ju inga dagsturister, längre. Så spara inköpen till dag 2, kan vara ett gott råd.

Netwolf
2011-02-22, 16:27
Ja, Nissyros är mysigt, och man ska som sagt inte missa att gå ner i kratern. Men ön har många dagsturister från bl.a. Kos, så bara man övernattar blir folk ännu vänligare. När vi köpte vykort första dagen vi var där kostade de tre gångar så mycket som när vi köpte fler vykort på samma ställe andra dagen. Vi var ju inga dagsturister, längre. Så spara inköpen till dag 2, kan vara ett gott råd.

Va kosta de de dag 2 då?

Suz
2011-02-22, 17:39
Ni kan ta en av utflyktsbåtarna från Kos till Nisyros men med enkel biljett då.

Går det att åka med dessa båtar tillbaks enkel tur, dvs Nisyros till Kos. Går dessa båtar varje dag i juli? Vi vill gärna inte lägga en extra dag på Kos, och vårt flyg går 02.30 - det hade varit kanon att kunna ta sig över på em:)

Peter
2011-02-22, 17:49
Går det att åka med dessa båtar tillbaks enkel tur, dvs Nisyros till Kos. Går dessa båtar varje dag i juli? Vi vill gärna inte lägga en extra dag på Kos, och vårt flyg går 02.30 - det hade varit kanon att kunna ta sig över på em:)

Jag tror båtarna går varje dag under högsäsong. Och det är ju rimligt att anta att man kan åka enkel väg det hållet också. Men helt säker kan man inte vara. Så kolla detta vid första bästa tillfälle ni får när ni kommit fram till Nisyros. Det är ju bara att gå ner till hamnen och prata med folket på båtarna som ligger där... Ni ser direkt vilka som är utflyktsbåtar från Kos.

Bluesea
2011-02-23, 08:06
Va kosta de de dag 2 då?

En tredjedel flabb_flab

Kalimera
2011-02-23, 10:40
Går det att åka med dessa båtar tillbaks enkel tur, dvs Nisyros till Kos. Går dessa båtar varje dag i juli?Det går båtar varje dag till och från Nisyros, dels vanlig färja, dels utflyktsbåtar, dels Nisyros egna lilla båt "Panagia Spiliani Nisyros". Jag har åkt med utflyktsbåtarna på enkel biljett många gånger.

Suz
2011-02-23, 17:39
[quote=Kalimera;232766]Det går båtar varje dag till och från Nisyros quote]

Tack det känns tryggt!! Denna länka har gjort oss så grymt taggade för att besöka Nisyros. Vilket hotell är bäst för en familj (3)? Finns det bara dubbelrum på Porfyris? Det finns ett annat hotel med pool Haritos, men det verkar ligga lite off? Någon som vet hur det hotellet är? Det står väldigt lite om man söker på nätet.

Kalimera
2011-02-23, 18:08
Vilket hotell är bäst för en familj (3)? Finns det bara dubbelrum på Porfyris? Det finns ett annat hotel med pool Haritos, men det verkar ligga lite off? Någon som vet hur det hotellet är? Det står väldigt lite om man söker på nätet.Boende kan vara ett problem på Nisyros. De flesta besöker ön under en dagstur och därför finns det inte så många ställen att bo på, och det byggs inte mycket nytt. Jag bor alltid på Porfyris som är mycket trivsamt för att vara ett hotell. Ännu bättre är det sedan de renoverade. Jag vet inte om de har rum för fler än två. Om ni bor där ska ni försöka få ett rum en trappa upp, mot vattnet. Pensionaten i hamnen skulle inte jag välja. Trivs inte där nere, i alla fall inte att bo.

Andra har redan skrivit det, och jag kan bara hålla med: Nisyros är en ö som skiljer sig från alla andra öar. Att så få åker dit är en gåta för mig.

bob-kåre
2011-02-24, 01:17
Det går båtar varje dag till och från Nisyros, dels vanlig färja, dels utflyktsbåtar, dels Nisyros egna lilla båt "Panagia Spiliani Nisyros". Jag har åkt med utflyktsbåtarna på enkel biljett många gånger.
Tack!
Vad bra för det har varit lite svårt att hitta info på nätet om dagstur-båtarna.

Peter
2011-02-25, 06:20
Undrar om Nissyros har någon ambassadör? Annars skall jag fråga om inte Peter kan bli det när jag är där på besök ;) Ang_elx

Jag tackar ödmjukt för ditt förslag, men jag har fullt upp med Tinos... :D Nu har jag ju äntligen lyckats få dit Lissi, Marianne och några fler... Det tog sin tid dock... Men de verkar rätt nöjda... flabb_flab

Men jag är inte så njugg att jag inte kan rekommendera andra öar som berört mig. Och det har verkligen både Nisyros och Tilos gjort. På olika sätt.

Och jag hoppas ni också kommer att känna den där speciella känslan när ni är där.... ;)

Det finns inte en perfekt ö i Grekland... Det finns flera!!!! Fast de är perfekta på olika sätt...

Peter

bob-kåre
2011-02-25, 08:39
Det finns inte en perfekt ö i Grekland... Det finns flera!!!! Fast de är perfekta på olika sätt...

klapp_klap
Visa ord :)

Netwolf
2011-02-25, 11:59
Det finns inte en perfekt ö i Grekland... Det finns flera!!!! Fast de är perfekta på olika sätt...

klapp_klap
Visa ord :)

Citat i klass med Orwells: Alla djur är jämlika, men vissa djur är mer jämlika än andra flabb_flab

Peter
2011-02-26, 02:20
Citat i klass med Orwells: Alla djur är jämlika, men vissa djur är mer jämlika än andra flabb_flab

Tänk att bli jämförd med Orwell! En ära, på min ära... :D Fast det bara dök upp i den väldigt sena nattens inspiration... Så det var ur egen fatabur.

Annars har jag en annan favorit som dock är stulen: Allting är relativt. Fast vissa saker är mer relativa än andra saker... flabb_flab

Red ut den om ni kan... Ang_elx :D

Marianne
2011-02-26, 09:53
... men jag har fullt upp med Tinos...
Ja, och det tackar vi för, Peter. Många ovärderliga tips har vi fått av dig! Ett av de tips du gav oss, men som vi sällan nämner här på forumet, det är att det krävs ett fordon om man verkligen ska komma ut till öns många småbyar och andra pärlor. Visst kan man ta bussen till Pirgos och man kan vandra, men ett fordon i några dagar ger så otroligt mycket mer!
Vi har haft ett par fina resor till Tinos och kommer att återvända fler gånger, men som du säger:

Det finns inte en perfekt ö i Grekland... Det finns flera!!!! Fast de är perfekta på olika sätt...
Dagens klokaste ord!bye_bye


PS. Nu ser jag att detta hamnade under helt fel ämne, men så blir det ju lätt i vanliga samtal också;).
Nissyros och Tilos har jag tilgodo - öar som också lockar!

Peter
2011-02-27, 01:37
Nissyros och Tilos har jag tilgodo - öar som också lockar!

Tack Marianne. Jag har funderat och funderat och funderat... Och funderat lite till. Och jag tror ni skulle gilla Tilos. Tilos är en liten ö där Livadia påminner lite om Katapola på Amorgos. Och där trivs ni ju. Alla på Tilos är väldigt trevliga. Även besökarna. Som ofta är lite äldre. Många Engelsmän som är där och vandrar. Och maten på Tilos var i alla fall förr mycket bra. Jag är tämligen övertygad om att ni skulle gilla Tilos. Gott om bra boende och i princip alla har fin utsikt över den stora bukten.

Nisyros däremot är en annan historia. En väldigt udda ö som är lite "kantig" och speciell. Ur det perspektivet skulle jag säga att den liknar Tinos lite. Men annars finns inga likheter. Jag törs inte gå högre än 60 % för och 40 % mot att ni skulle gilla Nisyros. Men ni skulle älska Torget i Mandraki. Helt klart. Men sedan blir det samma bök med att hyra bil och åka runt och titta. Och ön är ju inte speciellt stor. Och det finns inte så mycket att titta på... Och jag tror inte det finns någon annanstans att bo än i Mandraki.

Men det finns ett par hyfsat trevliga byar att titta på. Och naturligtvis den övergivna byn Emborio. Och vulkanen... Men det är absolut ingen badö!!! Det finns ett par småställen men badmässigt är det mest "skidt"...

Nisyros är binär. Antingen älskar man ön och stämningen där eller så kan man inte ta sig därifrån tillräckligt fort... :D Och man åker inte dit för att bada som sagt... Så jag törs inte vara mer än svagt positiv att ni skulle trivas där. Fast det är ju trots allt Grekland... ;) Ett väldigt speciellt stycke Grekland...

Till er andra. Detta inlägg är riktat direkt till Marianne och Jens baserat på att jag träffat dem och vet lite om deras tankar om Grekland. Så låt er inte skrämmas. Åk i stället till Nisyros och känn efter själva... :D Det är ingen ö man normalt sett stannar två veckor på... Men tre - fyra nätter är perfekt. Då hinner man se och uppleva det mesta.

Hälsa Jens. Nu när jag har blivit "rocker" kan jag ju ta MC:n över för en fika när det är väder... flabb_flab Och jag har GPS på den lille Hojen också.... ;) Kan jag köra 30 mil till Göteborg på den ska jag väl kunna ta mig över Sundet med den också... :D

Peter flabb_flab

Lissi
2011-02-27, 11:58
Nissyros låter perfekt......Den ön måste vi kombinera med Tilos som absolut är värd ett återbesök....
När vi åkt charter förr så stannade vi alltid 14 dagar på samma ställe oavsett storlek på ö..Alltså har både Tilos, Symi, Kalymnos, Angistri(!) mfl öar hyst oss två veckor (fast Tilos rymde vi från till Kos några nätter för att hälsa på Claes son) Tilos skulle jag kunnat stanna ännu längre på.....

Nissyros och Leros tror jag vi skulle stortrivas på. Vi vill helst rå oss själva och är totalt ointresserade av sandstränder, turiststråk mm

Tänk, snart är man pensionär och kan stanna så länge man vill på en Greklandsresa. Då kanske man kan kombinera alla önskeöar som är kvar på samma resa: Lesvos - Nissyros -Leros --Skyros - Kythera Det vore väl en kombination det!:D..och mycket Grekland fick man se!

Lissi

loneleros
2011-02-27, 12:07
Det er nemmere at komme til Nisyros fra Kos och Tilos fran Rhodos.
Det kan vaere svart at komme fran Nisyros til Tilos. Det nemmeste er nok fran Kos til Nisiros och saa tilbaks til Kos och vidare til Rhodos samme dag, og derfra til Tilos. Du kan checke farje tidar paa www.openseas.gr, men vaer opmaerksom paa, at inte alla rutar er lagt ind aen. Har ni totalt 14 dagar er mit forslag at vaelge enten Nisyros eller Tilos, for inte at bruge for meget tid paa att resa.

loneleros
2011-02-27, 12:11
Ja, Leros ar fint. Har boet her i 18 arr. Det er nok den mest autentiske oe i Grekland

Fysimera
2011-02-27, 13:37
Vi har bott på båda hotellen med grupper och vi föredrar Porfyris, Maria som äger stället pratar bra Engelska och deras pool har havsvatten.
Haritos är OK men huvudvägen går direkt utanför hotellet. Ej barnvänligt tycker jag.
Haritos har en underbar pool med "Vulkanvatten ca:32 grader som ett hälsobad, men man kan betala ett par € så kan man bada fast man ej bor där.
Det finns en fin liten hamnby som heter Pali som har ett par fina fiske taverner.
Det finns mycket fina gamla åsnestigar på ön som är underbara att vandra.
Det finns även ett nyöppnat (2-3år) vulkanmuseum i Nikia
Tavernan till vänster från Pyritos heter Panorama och kan verkligen rekomenderas även Irinis taverna på det underbara torget.

Om ni besöker Emborio så skall ni prova "vulkanbastun" som en liten källare för 2-3 personer som värms av vulkanångor.

Olle

Marianne
2011-02-27, 16:49
... jag tror ni skulle gilla Tilos...
Ja du, Peter, du anar inte hur nära vi var att boka nästa resa till just Tilos – en ö som jag också är helt säker på att vi skulle trivas på och som vi länge har gått och ”tittat på”, även om vi utmärkt vet att det inte är ”sandsträndernas ö”! Vi gör, precis som alla andra, mycket annat än att bada när vi är i Grekland!
Men nu är vi ju två som bestämmer här i familjen och det var inte min tur att välja den här gången, så det blev inte Tilos (men jag är nöjd ändå).

Nisyros vill vi inte kombinera med Tilos, vill inte tillbringa allt för mycket tid med transporter, men att det är en intressant ö, det tvivlar jag inte på och att vi skulle mysa på det lilla torget i Mandraki, det är jag också helt säker på. Att sedan varma källor inte har något intresse för oss, men härliga friska havsbad är det vi söker, det erkänner jag gärna. Ett härligt bad och en lat stund på stranden en timme eller två, det räcker som regel, och faktiskt så tror jag att det gäller de allra flesta som reser till Grekland, visst har sol och bad en stor plats i våra Greklandshjärtan även om vi gör en massa annat också! En av många anledningar till att vi reser till Grekland, det är just att möta sommaren lite tidigare än den kommer här hemma, eller förlänga den lite på höstkanten, få lite extra värme, sol och havsbad (och gärna från en liten, mysig sandstrandremsa med fin botten) – ha semester med mys och avkoppling helt enkelt.

Semester får gärna vara en god kombination av avkoppling och upplevelser. Storstadssemester blir något annat, där fylls dagarna lätt med sevärdheter och vi kan undvara havsbaden.

Men det finns även en annan ö som lockar... vi kan inte släppa tankarna på Limnos, det tror jag också kan vara en ö som passar oss, vacker natur och inte mycket krims-krams, får se när det kan bli...

Peter, säg till när du startar MC:n när vädret lämpar sig, så sätter vi på kaffet!

Och så till sist: En ö (en plats) behöver inte vara perfekt, men kan vara väldigt bra ändå!

mrwalker
2011-02-27, 17:18
Nisyros vill vi inte kombinera med Tilos, vill inte tillbringa allt för mycket tid med transporter

Den skjønte jeg ikke. Jeg kombinerer nettopp Tilos med Nissiros alltid ettersom de er naboøyer og det dermed ikke tar mye ekstra tid. En perfekt kombinasjon.

Marianne
2011-02-27, 18:01
OK, mrwalker, när jag ska till Tilos kommer jag naturligtvis att undersöka saken grundligare, men omedelbart tänker vi på Rhodos som utgångspunkt, både UT och HEM, och när jag läser loneleros inlägg här ovan, så framgår det att det är Rhodos-Tilos eller Kos-Nisyros som gäller. Det har säkert en viss betydelse om man ska tillbaka till Rhodos eller om man luffar runt.
Jag vet att Tilos och Nisyros är grannöar och det är klart att det bör finnas förbindelser däremellan...
Men det är icke aktuellt för mig just nu... - oavsett hur man gör, ju fler öar ju mer transporttid och allt beror ju på hur lång semester man har och hur stor procent man vill använda på transporten.

Lissi
2011-02-27, 18:19
så framgår det att det är Rhodos-Tilos eller Kos-Nisyros som gäller. Jag vet att Tilos och Nisyros är grannöar och det är klart att det bör finnas förbindelser...

När vi var på Tilos 2004 så kom en båt till Tilos från Rhodos "Rodanthi" och den gick rutten Rhodos-Tilos-Nissyros -Kos och vidare...till vilken ö vet jag inte, men vi åkte den både till Kos och från Kos och Nissyros var stopp på båda vägarna.
Är det någon som vet om den rutten finns fortfarande?? Kunde vara kul att veta för framtida planering.

Lissi

Marianne
2011-02-27, 18:23
Loneleros kanske vet?

Kalimera
2011-02-27, 18:50
Är det någon som vet om den rutten finns fortfarande?? Kunde vara kul att veta för framtida planering.Blue Star Diagoras kör sträckan, liksom Proteus och Express Dodekanisos.

Lissi
2011-02-27, 19:06
BRA!!!

Lissi

Marianne
2011-02-27, 20:19
Blue Star Diagoras kör sträckan, liksom Proteus och Express Dodekanisos.
Det var ju många möjligheter! Om de går in om båda öarna i varje riktning.

I så fall fattar jag inte att loneleros skrev att det kan vara svårt att komma från Nisyros till Tilos och att det lättaste skulle vara att ta rutten Nisyros-Kos-Rhodos-Tilos. Det lät ju besvärligt!
SÅ intressant är det ju inte att sitta på en färja.

Det er nemmere at komme til Nisyros fra Kos och Tilos fran Rhodos.
Det kan vaere svart at komme fran Nisyros til Tilos. Det nemmeste er nok fran Kos til Nisiros och saa tilbaks til Kos och vidare til Rhodos samme dag, og derfra til Tilos.

Kalimera
2011-02-28, 10:41
Det var ju många möjligheter! Om de går in om båda öarna i varje riktning.Jag åkte från Nisyros till Tilos med Proteus i somras. Från Tilos skulle vi till Astypalea, vi åkte då med Blue Star Diagoras, den gick via Nisyros. Resebyrån Stefanakis på Tilos anordnar dagsturer till Nisyros, någon eller några dagar i veckan, det kan också vara ett alternativ

Bluesea
2011-02-28, 13:07
Jag tror även att ni kan be Stellios, han som har dagsutflykter, att ta med er till Nissyros och tillbaka. Men ni bör kanske vara några som kan dela på kostnaden.

Annki
2011-02-28, 13:51
Jag tror även att ni kan be Stellios, han som har dagsutflykter, att ta med er till Nissyros och tillbaka. Men ni bör kanske vara några som kan dela på kostnaden.Stelios kör dagsturer till Nissyros, men brukar vilja ha min. 10 personer för att gå ut. Finns ingen tur ni kan haka på, blir det säkert billigare med Proteus eller Diagoras om det bara gäller ren transport.
Annars kan jag varmt rekommendera en dagstur till Nissyros med Stelios. Han kör till den lilla fiskebyn Pali och ordnar även buss till vulkanen för dem som vill. Det är en fin tur!

Ann-Kristin bye_bye

Smultron
2011-02-28, 18:25
Upplevde också att det inte var helt lätt att ta sig från just Nisyros till Tilos sommaren 2009. Det gick bara ett par båtar i veckan i månadsskiftet juni/juli. När man kollar på Blue Star Ferries hemsida verkar de bara trafikera sträckan på torsdagar och söndagar.

Fysimera
2011-03-01, 10:50
http://www.bjfranke.privat.t-online.de/nisyros/map/wk-e.htm

ovan är en länk till en bra karta över Nisyros.
Vssa vandringsleder är ej helt uppdaterade men man får en bra överblick resten kan man ta med kängerna på.
Olle

Ha en fin Nisyros semester
bye_bye

Kalimera
2011-03-24, 14:54
Nu är sidan om Nisyros uppdaterad (http://www.kalimera.se/oar/dodekan/nissyros.html). Hoppas nu att fler åker dit. :)