handdator

Visa fullständig version : Till Amorgos med spädbarn och sjukhus


tilde
2011-01-17, 17:49
Vill gärna veta av er som åkt med barn till Amorgos och öarna runt omkring hur det varit. Gått bra eller inte? Vilken tid är bäst att åka?
Vi är sugna på att åka och vara borta runt två veckor och ta med lillan givetvis som då är 1,5 år.
Om något oförutsatt händer finns det nog inget sjukhus på Amorgos... vad gör man då...
Skriv gärna och berätta!

Arne
2011-01-17, 18:30
Med barn på Amorgos, det har vi aldrig varit, detta mot bakgrund av att barnen är i 40-årsåldern. Men, det finns heltvisst en liten sjukstuga i Katapola, bemannad med erforderlig välutbildad personal.

Skulle mera kvalificerad vård krävas, då kör öns ambulans upp patienten till helikopterplattan uppe i Chora där ambulanshelikoptern hämtar för transport till större sjukhus på närbelägen ö.

Arne

Eva L
2011-01-18, 16:05
När jag var på Amorgos insjuknade en turist hastigt. Distriktsläkaren som inte var färdig specialist i allmänmedicin skickade henne med helikopter till Aten.
Från grekiska vänner som väl känner till vården i landet har jag hört att på många mindre öar i Grekland bemannas mottagningarna av en eller ett par läkare och det är relativt vanligt att de håller på med motsvarande AT eller ST
utbildning.

Eva

Christer B.
2011-01-18, 17:22
Det var ett tag sedan jag var på Amorgos och sjukvården kan jag inte uttala mig om men första gången vi var där var Jr runt 3 år och jag kommer ihåg hur han sprang som "barn i huset" på en av tavernorna där vi bodde. Det var rena barnvakten, han kom ut ur köket med små minigyros, pommes eller något att dricka i näven med mycket jämna mellanrum :) en dag så fick han följa med ägarinnan på en kort tur med hennes båt när hon skulle över bukten för siesta. Min upplevelse är att barn generellt sett är mycket välkomna i stort sett överallt i Grekland.

/ Christer

Stina
2011-01-18, 23:33
Det finns en helikopterplatta uppe vid Chora. Kan tänka mig att det i så fall blir transport till Syros, där det finns ett stort sjukhus. Tar nog inte särskilt lång tid att flyga dit.
Beror väl förstås på vad som hänt, annars kan det väl bli till Athen antar jag.

//Stina

Såg just att Arne redan svarat på detta..sorry:o