handdator

Visa fullständig version : Ferske øyloffere


Morten
2005-12-04, 19:22
V er en norsk familie på 6( 2 voksne og 4 barn i alder 11 - 15 ) som skal øyloffe for første gang.( periode 21.06 - 10.07) Vi hadde tenkt på 3 øyer; Sifnos - Anti paros- Paros\Naxos.

Vi er takknemlig for gode råd!

-Når går båten mot Sifnos og er det en hurtigbåt?
- Kjenner noen til ok overnatting Sifnos (Vi er 6 så vi tenker kostnader)
-Hvordan er forbindelsen mellom Sifnos-Paros?
-Naxos eller Paros???

snorklar´n
2005-12-05, 11:08
Har fått höra att Paros är utelivets ö efter ios och det vill man nog inte ha som barnfamilj. Naxos har underbara stränder, mysig stad, lagom stor att utforska har mina efterforskningar visat. Vi tänkte Paros först men det lutar åt Naxos. Men som sagt, vi har inte varit på ngn av öarna ännu. Lycka till med erat beslut. Det blir säkert jättebra vilket ni än väljer.

Elisabet
2005-12-05, 12:21
Har fått höra att Paros är utelivets ö efter ios Nej, nej, det är en alldeles för snäv bild av Paros. Det finns, eller har funnits ett mindre kändisuteliv där, men det är i en begränsad del av Parikia och Paros är SÅ MYCKET MER!

Naoussa på nordkusten är en underbar liten fiskestad, med ett utbud av lite av varje för alla åldrar. Därifrån går det billiga badbåtar till ständer som är bland de absolut bästa och vackraste i Kykladerna!

Runt hela Paros finns ett pärlband av sådana stränder. I bergen finns gamla mysiga städer där man kan äta glass och språka med lokalbefolkningen på det lilla torget. Och så finns ju den fantastiska fjärilsdalen! Utflyktsmålen med bil är kort sagt många!

Frågor om Paros har varit uppe många gånger förr i forumet, så leta bland trådarna både i detta och i det gamla forumet, så kommer ni att hitta hur mycket info som helst.

Med detta inte sagt att inte även Naxos är en härlig ö :)
Båda öarna är väl värda att besöka!