handdator

Visa fullständig version : God of War


Elisabet
2005-11-29, 20:39
Jag såg en tevespelsrecension tillsammans med yngste sonen i kväll och blev (minsann :rolleyes: ) lite nyfiken på ”God of War” ett av årets spel som har den grekiska mytologin som scenario.
Har därför letat reda på lite mer om spelet på nätet. Följande är ett hopplock från olika beskrivningar av spelet. Det kanske finns någon här som är intresserad, om inte annat som julklappstips till person i lämplig ålder.

Kringsguden Ares går bärsärkargång i Aten och håller på att jämna staden med marken. Du är krigarhjälten Kratos, en tzatzikiätande före detta befälhavare i den spartanska armén och ditt uppdrag är att stoppa Ares.

För att lyckas med detta räcker det inte med att säga till Ares på skarpen, utan du möter en mängd mytologiska varelser som minotaurer, hydror och medusor, som du måste stoppa innan du når fram till honom.

I spelet kommer du till spännande platser som Olympos, Hades och Pandoras tempel.

MEN ska understrykas, detta är ett tevespel och inte en mytologisk antologi. Det är massor med action, en del naket och en förskräcklig massa överdrivet våld och dödande. Kratos inte bara skenar över broar, slänger sig i rep, tar ett dopp i Medelhavet och kravlar sig in i mörka tempel, utan han slår också ihjäl de arga angriparna på ett antal spektakulära och slaskiga tillvägagångssätt.

Spelet är alltså inget för tioåringen därhemma, men äldre duktiga tevespelare ger följande omdöme: ”Spelet är minst sagt krävande och slagserierna och de olika kombinationerna sätter verkligen fingerfärdigheten på prov. Förutom en skoj handling och roliga strider är det mesta från grafik till ljud i toppklass. Helt enkelt världsklass.”

Masouraki
2005-11-29, 21:45
Nu blir jag väldigt nyfiken på detta, är det ett xbox spel du pratar om?Vill va en tzatzikiätande soldat eller va det nu var:) mmmmmmmmm tzatziki_B-anana

Elisabet
2005-11-29, 22:19
är det ett xbox spel du pratar om? Nej, play station 2.