handdator

Visa fullständig version : Paleochora med 2-åring


Fripp
2010-11-19, 10:57
Hej!

Vi tänkte planera in en påskresa till Kreta och funderar på Paleochora denna gång. Har tidigare varit i Chora Sfakion och gillade det jättemycket. Denna gång har vi med oss vår tvååring och undrar om Paleochora är ett bra resmål med barn, har läst att det ibland är starka vindar på stränderna...
Annars har vi inga högre krav på bekvämligheter... gillar inte Bamse-klubbar och annat utan vill ha en mysig by och gärna nära till bad.

Vad säger ni? Kan Paleochora vara något för oss? Kom gärna med tips på andra små ställen som ni rekommenderar!

Arne
2010-11-19, 18:54
Ingen som svarat?
Ja, då gör väl jag det. Din utgångspunkt med Paleochora är ett gott val.
Paleochora är ju beläget på en läcker halvö. Detta innebär att risken för elaka vindar och vågor minskar högst väsentligt.

Skulle det mot förmodan vara svåra vågor på den ena sidan av halvön, då finnes ju alltid andra sidan att tillgå. Förvisso är det så att stranden på nordsidan är mycket mer badvänlig än den på sydsidan, men det går bra att bada på båda ställena, oaktat det är lite stenigt på sydsidan.

Det vimlar av läckra matställen i Paleochora. Vi rekommenderar särskilt pizzatavernan längs strandpromenaden, den med vedeldade ugnar, den är i en klass för sig.

Från Paleochora kan man därtill taga den lilla kustbåten för en dagsutflykt till Elafonissi.

Med den stora kustfärjan går det också att ta en endagstur till lilla Loutro.

Arne

Fripp
2010-11-22, 12:53
Tack så mycket för dina tips. Låter ju som att Paleochora kan tänkas vara ett bra alternativ då. Turbåt till Elafonissi låter ju toppen, är det någon som varit i Paleochora i slutet av april och vet om båtarna går så tidigt på säsongen?

Tack på förhand!

Arne
2010-11-22, 15:46
I våras anlände vi till Paleochora redan i första veckan på April. Vi kunde då konstatera att såväl den lilla badbåten till Elafonissi som kustfärjan till Loutro/Chora Sfakion var i full drift.

Arne och Hustrun