handdator

Visa fullständig version : Dag 30. Paros. Paros Park. Kolymbithres.


Kalimera
2010-09-24, 16:33
Vädret är bättre idag igen. Vinden har lagt sig nästa helt och värmen är tillbaka. Det känns som ett bedrägligt lugn före stormen. Luften är fuktig och i fjärran syns svarta elaka moln. Theo – som vi bor hos – säger att det ska bli tyskt väder i morgon. Vad det innebär får vi se då.

Idag har vi tagit om alla bilder som raderades från minneskortet igår. Efter det har vi koncentrerat oss på Naoussa och dess omgivningar. En stor del av dagen har vi lagt på något som kallas Paros Park, som ligger bortanför Kolymbithres, ungefär där Monastiri beach ligger.

Paros Park är ett 80 hektar stort område beläget i ett mycket vackert landskap. Kommunen (eller om det är EU) har satsat mycket för att skapa ett slags kulturellt center, vilket inkluderar en teater- och konsertscen samt ett nätverk av sju kilometer väl utmärkta vandringsleder. Längs vandringslederna finns flera stränder och klippbad. Vi har idag gått cirka sex av de sju kilometrarna. Här kommer några bilder från Paros Park.

http://www.kalimera.se/bilder/grekland/paros_10.jpg

http://www.kalimera.se/bilder/grekland/paros_11.jpg

(Hainides spelade här den 27/8.)

http://www.kalimera.se/bilder/grekland/paros_12.jpg

http://www.kalimera.se/bilder/grekland/paros_13.jpg

http://www.kalimera.se/bilder/grekland/paros_14.jpg

http://www.kalimera.se/bilder/grekland/paros_15.jpg

http://www.kalimera.se/bilder/grekland/paros_16.jpg

http://www.kalimera.se/bilder/grekland/paros_17.jpg

http://www.kalimera.se/bilder/grekland/paros_18.jpg

http://www.kalimera.se/bilder/grekland/paros_19.jpg

Efter vandringen åt vi en sen lunch på en av Kykladernas bästa lunchtavernor – Taverna Vigla ovanför Kolymbithres beach. Första gången jag var här var 1988, och jag har ätit på denna taverna fler gånger än jag kan räkna till. Fortfarande lika bra som 1988, och samma personal som förr: Nikos, Maria och Stelios. Missa inte om du är i krokarna!

http://www.kalimera.se/bilder/grekland/paros_20.jpg

Ur högtalarna hördes underbar grekisk musik, och jag tänkte att det kan bara vara en röst som låter så bra. Jag bad att få se skivan, och visst hade jag rätt!

http://www.kalimera.se/bilder/grekland/paros_21.jpg

Efter lunch tog vi ett välförtjänt dopp vid Kolymbithres beach.

http://www.kalimera.se/bilder/grekland/paros_22.jpg

När vi badat – och hoppat – färdigt körde vi vidare...

http://www.kalimera.se/bilder/grekland/paros_23.jpg

... för att leta efter ett Mykenskt akropolis. Men där gick vi bet.

Nu är vi hemma igen. Det är varmt och fuktigt och vi undrar hur länge det dröjer innan ovädrat kommer. Om en stund ska vi gå ner till byn för att köpa båtbiljetter till nästa ö.

Riitta
2010-09-24, 16:40
Kolympithres se lika fint ut som för 15 år sedan:D Det är nog lite ostadigt på gång på dom flesta öar. Fick rapporter från Karpathos nyss och dom trodde att det första regnet på 6 månader faller snart:)
Bra för oliverna;):)

ha de så gott!
Riittabye_bye

Lissi
2010-09-24, 17:04
Nu är vi hemma igen. Det är varmt och fuktigt och vi undrar hur länge det dröjer innan ovädrat kommer. Om en stund ska vi gå ner till byn för att köpa båtbiljetter till nästa ö.


...som ju blir Kreta då;)

Bilderna väcker minnen från 1995 då vi var på Paros.....och tavernan måste ju vara den vi åt på också:p Vi var flera gånger vid Kolymbithres.

Ha det fortsatt gott!

Lissi

Yanna
2010-09-24, 17:19
...som ju blir Kreta då;)

Lissi

:rolleyes: ...funderar på om dom inte mellanlandar på Santorini och stannar ett antal dagar. Går ju båtar till Kreta därifrån.

Yanna

Eva L
2010-09-24, 20:29
På Vigla satt jag i flera timmar och åt lunch två dagar i rad vid mitt senaste Parosbesök. Fantastiskt god mat och en härlig strand.

Eva

Ingrid
2010-09-24, 22:49
Ser ikke noe svarte, elaka moln på bildene dine, Janne, og lurer på om dere har sett, eller merket, noe mer til dem?

Masse
2010-09-24, 23:12
Janne o Camilla!

Vilka vackra bilder. När jag sitter och njuter av dem så kommer tankarna om hur väldigt varierat och omväxlande landskap (och "havsskap") man kan uppleva i Grekland. Det är långtifrån alla länder som kan erbjuda något liknande, och definitivt inte många länder i samma storlek.

:) Mats

Kalimera
2010-09-25, 08:59
Ser ikke noe svarte, elaka moln på bildene dine, Janne, og lurer på om dere har sett, eller merket, noe mer til dem?Det var mycket moln åt andra hållet.

http://www.kalimera.se/bilder/grekland/paros_24.jpg

Det såg ut så här över Naoussa.

http://www.kalimera.se/bilder/grekland/paros_25.jpg

Idag är det väldigt fint väder så det kanske inte blir något oväder. Bilden ovan tog jag när jag gick till bagaren i morse. Fint, inte sant. :)

Arne
2010-09-25, 09:40
Även här på Naxos har vi fint väder med 25 grader och sol. Några vita molntussar, men de giva oss icke harm.
Enligt den tveksamma vädersajten Yr.No skulle vi idag ha regn och rusk här på Naxos. Den vädersajten är enligt vårt förmenande ett skämt.

Arne

Masse
2010-09-25, 18:40
Det var mycket moln åt andra hållet.

http://www.kalimera.se/bilder/grekland/paros_24.jpg

Det såg ut så här över Naoussa.

http://www.kalimera.se/bilder/grekland/paros_25.jpg

Idag är det väldigt fint väder så det kanske inte blir något oväder. Bilden ovan tog jag när jag gick till bagaren i morse. Fint, inte sant. :)

Visst är det fint.

Det som syns i bakgrunden på översta bilden, vad är det? Naxos?

:) Mats