handdator

Visa fullständig version : Dag 23. Tilos. Bankomat och vatten.


Kalimera
2010-09-17, 16:33
Vi är kvar på Tilos. Åker till nästa ö på söndag. Igår kväll åt vi på Omonia, där man dukar fram extremt god grekisk husmanskost. Ungefär av samma slag som Julia serverar på Honeymoon på Santorini. Under middagen pratade vi om Tilos, om hur mycket vi tycker om ön. Diskussionen slutade med att vi petade ner Sifnos till plats tre på vår grekiska topplista, och Tilos klättrade upp till plats två. :)

Är du trött på soluppgångsbilder får du blunda nu, och snabbt scrolla nedåt på sidan.






http://www.kalimera.se/bilder/grekland/tilos_46.jpg

Såg här så det ut till frukost idag.

http://www.kalimera.se/bilder/grekland/tilos_47.jpg

Ett av frukostäggen var så stort att det såg ut att ha värpts av en monsterhöna.

Som ni säkert förstår – med tanke på bilden ovan - har vi idag inte gjort mycket som intresserar andra. Dagen började med att försöka få ut pengar från bankomaten. Den accepterar inte Master Card står det på en lapp. Tråkigt nog tar den inte VISA heller, vare sig i går eller idag. Så det blev att gå in på banken och ta ut pengar till en kostnad av 2 % av beloppet. Vi var inte de enda, en ström av folk gjorde samma sak, bland annat två Kalimerianer, som vi hade ett mycket trevligt, och tänkvärt samtal med. (Det är en bra affärsidé att ha en bankomat som inte går att ta ut pengar ur, när det bara finns en bank på ön.)

Under förmiddagen satt vi på Kafé Croma och jobbade. De har bättre internetuppkoppling än vad vi har på vår balkong. Jag hade ett mycket intressant samtal om Tilos, och om Grekland, med de trevliga ägarna. (Jag framförde din hälsning Annki!).

http://www.kalimera.se/bilder/grekland/tilos_48.jpg

Vi var in till Tilos Park för att försöka identifiera några fåglar som vi har sett. Vi kunde identifiera Insular Partridge. Tyvärr har vi inte sett någon av fåglarna på bilden ovan. Det kanske vi gör imorgon. :-)

http://www.kalimera.se/bilder/grekland/tilos_49.jpg

Vi åt en otroligt god Gigantes på Omonia.

http://www.kalimera.se/bilder/grekland/tilos_50.jpg

Under resterande dagen researchade vi om kommande resmål, med denna vackra utsikt.

Riitta
2010-09-17, 17:01
Fina soluppgångar är det bästa jag vet:)
Kan tänka mig hur god maten var, ifall den var som Julias:p

Ha de gott!
Riittabye_bye

Marianne
2010-09-17, 17:09
Det syns hur goda bönorna var!:)
Färska ägg smakar också extra gott i Grekland när man själv kokar dem. På hotell har vi sällan lyckats få annat än kalla, gröna och hårdkokta ägg, men dessa ägg ser verkligen fina ut.
Även de andra bilderna är sagolikt vackra, otroligt fin soluppgång, Janne! Och vattnet med båten i perfekt fotoläge, jättefint!:)

Masse
2010-09-18, 01:13
Vilket fantastiskt vatten! Kristallklart!!!!
:) Mats

Alala
2010-09-18, 08:19
Kan detta möjligen bli "soluppgångsresan"? Era fina bilder blir man aldrig trött på. Vad brukar förresten klockan vara vid soluppgångarna?

Have a nice day!
/Anne

Kalimera
2010-09-18, 09:05
Vad brukar förresten klockan vara vid soluppgångarna?Den går upp 06.50 grekisk tid, alltså din tid. ;)