handdator

Visa fullständig version : Resan till Sigri mm


Carina
2010-09-07, 12:14
Vi följde vår plan och gjorde en resa till Sigri på vespa ifrån Molivos. Lite för långt att åka vespa men man får göra några stopp på vägen för att få igång blodcirkulationen i benen.

När man kommer från "månlandskapet" så möts man av den fina utsikten över de fina bukterna och som det ser ut nästan laguner i Sigri.
Vi åkte till Faneromeni-stranden en par timmar och värmde oss efter resan (man blir lite kall att åka vespa långt) vid en egen liten strand, väldigt vackert.

Vi besökte sedan Sigri och strosade runt lite i hettan. Sedan blev det dags för lunch och vi gick till Remezzo. Väldigt trevligt ställe med stora hummrar i akvarium, men någon sådan blev det inte till lunch. Vi blev upplysta om att Mikael och Johanna inte var hemma. I Sigr har man koll på innevånarna.
De hade en otroligt trött servitör som släpade benen efter sig, han var så likgiltig så vi skrattade gott åt honom. Maten var utmärkt och utsikten likaså.

Vi hade föreställt oss en pytteliten by, så vi blev överraskade att de var så "stort" som det är, med flera tavernor och kaféer.
En trevlig utflykt , vi stannade inte över natten utan vände "hem" till Molivos igen. Det blev 14 mil den dagen.

En annan dag besökte vi Petri och åt lunch, trevligt som vanligt med vacker utsikt.

De övriga dagarna tillbringade vi på stranden i Molivos. Sandstrand trots att några här i forumet har påstått att det bara är sten, men det är bara inne i byn som det är stenigt.

God mat åt vi varje kväll, flera gånger på Octopus i hamnen. Kvällarna avslutades med en stund på balkongen och den fina utsikten över Molivos. Vi bodde på Liamis som ligger alldeles nedanför borgen.
Vi hoppas att vi får möjlighet att återkomma även nästa år.

Carina

Mikael B
2010-09-26, 13:55
Hej Carina,

Trevligt att ni åkte till Sigri vid vägens ände. Den trötte servitören på Remezzo är faktiskt riktigt rolig, om man får honom att säga något. Min gudmor Panayota, som står för matlagningen, brukar däremot prata desto mer. Med en genomträngande röst som hörs över hela byn.

Som sagt, byn är inte så liten som man kan tro. Där bor 300 bofasta året runt. Det finns skola för låg- och mellanstadiet (18 elever totalt), kommunkontor och läkarmottagning. Mer än i någon svensk by av samma storlek, men vi befarar att en del kan komma att läggas ned i finanskrisens spår.

Två restauranger håller öppet hela året och det är på vintern man får den bästa maten. Skaldjur och fisk i överflöd. Plus en eller annan helstekt get...Vi kommer att vara "hemma" hela januari om ni vill göra ett återbesök och smaka på delikatesserna.

Mvh Mikael