Visa fullständig version : Recept Giovetsi
Hejsan !
Är det någon som har ett bra recept på GIOVETSI ? Har letat men inte hittat något :(
Tack på förhand
//Maggan
Jag har googlat på Giovetsi och fick fram några recept.
/June
Hvis du googler Giouvetsi (med u), får du en mengde oppskrifter....
litentuva
2010-08-25, 15:58
Ja gör så här:
1 kg fransyska
1 stor grovhackad gul lök
2-3 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
1-2 tsk coops chilipuré
1 tärning köttbuljong
2 dl rödvin
salt
peppar
olivolja
1 mtsk oregano
2 kanelstänger
1 lagerblad
2 dl risoni
Bryn grytbitar av köttet i olivolja, salta och peppra. Fräs därefter ned lök + grovhackad vitlök+ oregano+chilipuré + buljongtärning+rödvin
När detta fått fräsa ihop slår du på de krossade tomaterna och vatten samt pepprar och saltar efter smak och lägg i kanel+lagerblad. Låt grytan koka ca 1 timme och spä med vatten vartefter det kokar ihop. När en timme gått häller du i risoni och låter allt koka på svag värme tills pastan är mjuk.
Kali opexi!:D
Här kommer mitt recept, jag brukar göra den i portionsformar av lera, inköpta i Grekland. Men naturligtvis kan man använda en stor ugnsform också.
1 kg lamm- eller nötkött
1 hackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
2 tkp tomatjuice (eller krossade tomater på burk)
1 msk tomatpasta
salt & peppar
1/2 kg pasta (gärna risoni)
riven ost
Skär köttet i mindre bitar och bryn det. Tillsätt lök och vitlök och låt steka på svag värme tills det är mjukt. Häll i tomatpasta och tomatjuice, salt & peppar och så mycket vatten att det täcker köttet. Låt sedan sjuda på svag värme tills köttet blivit mört och såsen tjocknat.
Koka pastan mjuk, lägg hälften i en smord ugnsform, och lägg på köttbitarna. Fördela resten av pastan jämt över köttet och häll tomatsåsen ovanpå. Strö över riven ost och grädda i 200-225 grader ugnsvärme ca. 15 min.
(räcker till 5 pers.)
Lycka till!
Ann-Kristin bye_bye
Åh tack snälla ni !!!
Vattnas redan i munnen, ska göra detta i helgen ;)
//Maggan
Monica P
2010-08-26, 07:14
In med recepten i receptbanken, giouvetsi är jättegott . Åt det senast hos grekiska vänner i går kväll.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.