handdator

Visa fullständig version : Koufonissi i augusti med småbarn


JohanE
2010-08-13, 13:28
Hej,

Tack till alla som skriver inlägg på Kalimera, ni gav oss många bra tips inför vår första resa till Grekland. Vi (jag, sambo, 1.5-åring och 3.5-åring) köpte flygstolar den 1/8, åkte ner två dagar senare den 3/8 och hem 11/8. Våra erfarenheter för Koufonissi i augusti:

- Boka färjebiljetter innan ni åker om det går (minimum tre dagar innan). Vi köpte på plats när vi kom ner, 1h innan resa, och då var dom i princip slut. Hem var det också fullbokat.
- Boka boende innan ni åker. Vi fixade natt 2,3 och 4 innan resa via telefon på Finikas. På plats hjälpte dom oss att hitta rum för natt 1 (Paradise Hotel) men för natt 5 och 6 var det fullbokat på hela ön (otroligt men sant, någon sorts högtid väntade den 15/8). Vi valde att åka till tillbaka till Santorini och bo där de avslutande två nätterna (passade oss utmärkt, lite mer shopping/turiststråk och möjlighet att invänta nattens flyg vid hotellets pool).

Övrigt Koufonissi:
- Ska ni bo på Finikas, hälsa från "mr Eriksson"
- Vi fick betala allt kontant, även boende så ta med kontanter. Det finns även en ATM på Koufonissi (vid posten)
- Färja Santorini-Koufonissi kostade oss 75 EUR, enkel resa
- Fantastiskt bemötande, vi fick mycket hjälp med att leta rum etc.
- Sjukt varmt, 35 grader i skuggan och hög luftfuktighet
- Få svenskar (och norrmän/danskar) på Koufonissi
- Barnvänliga stränder
- Vi kommer garanterat återvända men då i juni/juli eller slutet sept/okt

Eva L
2010-08-13, 14:03
Hej,

Tack till alla som skriver inlägg på Kalimera, ni gav oss många bra tips inför vår första resa till Grekland. Vi (jag, sambo, 1.5-åring och 3.5-åring) köpte flygstolar den 1/8, åkte ner två dagar senare den 3/8 och hem 11/8. Våra erfarenheter för Koufonissi i augusti. På plats hjälpte dom oss att hitta rum för natt 1 (Paradise Hotel) men för natt 5 och 6 var det fullbokat på hela ön (otroligt men sant, någon sorts högtid väntade den 15/8).

Den 15 augusti firas Maria Himmelsfärdsdag som är en mycket stor och viktig högtid i Grekland. Många öar har då en helt annan beläggning och många grekiska turister eller hemvändare.

Eva

Kalimera
2010-08-13, 16:36
Våra erfarenheter för Koufonissi i augusti.Intressant läsning! Tack för rapport Johan. bye_bye