handdator

Visa fullständig version : hemma...


litentuva
2010-08-03, 20:17
Jaha hoppsan så var 33 dar på Kreta över. Landade i går kl 22 efter en smidig resa med zcech airlines, inga problem trots mellanlandning och något försenad start från Heraklion. Trodde jag skulle skriva mer från vår resa men det var i ärlighetens namn skönt att ha datorn på avstånd. Vi har haft det toppen, både solo och i glada vänners lag. Har även hunnit med att stifta bekantskap med Yanna som skriver här på kalimera och fått se hennes supergulliga och fina hus i gamla stan, har träffat Martinifk och Ronja också. Trevligt! Bästa nyupplevelsen var Loutro som jag ju skrivit om i ett tidigare inlägg, slår det mesta av det jag upplevt på Kreta. Men såklart Rethymnos puls är inget jag vill vara utan ej heller våra dagsturer till sydsidan och Elafonissi som numera blivit lite av en tradition.
En toppensemester helt klart. Vi råkade ut för bensinstrejken och visste först i söndags om vi skulle få bensin så att vi kunde ta oss till flygplatsen, spännande... Skönt att vi slapp hitta en lösning på det problemet.

Kalimera
2010-08-04, 10:25
Bästa nyupplevelsen var Loutro som jag ju skrivit om i ett tidigare inlägg, slår det mesta av det jag upplevt på Kreta.Bättre än Agios Pavlos och Triopetra? Vi ska till Loutro i höst. Längtar!

Tänk att din långa resa redan är slut. Så fort det gick!

Välkommen hem. bye_bye

litentuva
2010-08-04, 10:46
Ja faktiskt så tror jag mig ha hittat stället som slår Agios Pavlos. Kanske inte stranden i sig ( vi kom en lördag tillsammans med helglediga greker, stranden var fullproppad men vi valde att klättra ut på klipporna bortom piren istället. Mycket bra val) men helheten och möjligheten att bada precis överallt, från klippor, piren ja tom hoppa i direkt från caféet om man så vill. Vattnet är underbart! Och ni som reser utan småttingar borde ta er med badbåt till sweetwaterbeach, ska tydligen vara fantastiskt, tar ca 15 minuter med badbåt. Vi vågade inte eftersom båten går dit vid 10.30 och hem ca kl 17,blir för många timmar i solen för barnen. Vi promenerade även över berget till Fenix, tar ca 20-25 minuter och är väl värt mödan! Förutom detta hyrde vi trampbåt och kajak så barnen fick möjlighet att bada på öppet hav, härligt! Är också imponerad över att kvaliten på maten var mycket bra oavsett vilken taverna vi valde. Mycket husmanskost men även färsk fisk och nyslaktad get, mums! Jag ska lägga ut lite bilder så småningom.

litentuva
2010-08-04, 11:15
Nu finns ett ett litet album med bilder från Loutro på min sida!

Athanasia
2010-08-04, 11:36
Välkommen hem Litentuva!Förstår att Ni haft det helt underbart.

Kalimera
2010-08-04, 14:49
Ja faktiskt så tror jag mig ha hittat stället som slår Agios Pavlos.Så glad jag blir! Det ska bli så kul att åka dit! _B-anana