handdator

Visa fullständig version : Fattigmanspålägg


Krukan
2005-11-15, 21:25
Tror att jag har glömt bort att dela med mig utav denna himmelskt goda röra.
Själv fick jag den utav en grekisk dam som driver en lunchrestaurang i Malmö.
Hon berätta att när hon växte upp kallade dom den för fattigmanspålägg.
Jag kan förstå det där med pålägget för den är supersmarrig att ha på en bit rostat bröd, baguette eller liknande.
Men som tillbehör på buffébordet eller till det grillade är den minst lika god!

Aijvar relish (jag brukar ta den milda, eftersom jag själv tillsätter vitlöken)
Feta
Vitlök
olivolja

Mängderna är svåra att ange, men det skall bli en jämn smet/kräm av det.

Smula fetaosten och rör ner i Aijvaren
Tillsätt krossad vitlök efter smak
Droppa i olivolja och rör om till en jämn och lättarbetad smet

Låt stå kallt några timmar innan servering.

Om det skulle mot förmodan bli något över, håller den sig upp till en vecka i kylskåpet.

Smaklig spis
//Gunilla