handdator

Visa fullständig version : Ni som trivs i Grekland...


Kalá
2010-07-10, 23:47
...har ni några andra tips på trevliga resmål?

Jag gillar själv Grekland skarpt, men skulle vilja hitta andra alternativ i Europa att ta till de gånger som vi inte hittar någon passande resa till Grekland alternativt vill ha omväxling. :)

Varma hälsningar,
Kalá

ricky
2010-07-14, 23:55
Vi trivs i Grekland....
Förut, tills för 1-2 år sedan så reste vi, precis som nu 2-4 gånger per år.
Men däremot så reste vi ALLTID en gång till Grekland och en gång till Italien varje år, i övrigt så blev det någon cityresa på våren eller hösten.

Nu när vi gjort Italien varje år under 5-6 år på raken så har vi tröttnat, iaf så pausar vi något år.

Men Italien är ett land som jag klart rekommenderar. Det är så oerhört varierat i de olika delarna av det långa landet och maten skiljer sig lika mycket åt beroende på var man befinner sig. Mycket lokala specialiteter.
Jag har bara två negativa synpunkter på Italien och det är prisnivån som ofta är ganska hög, samt att risken är betydligt större att råka ut för rån o annat otyg än i Grekland. Italien går verkligen efter tesen "du får vad du betalar för" Italienarna också duktigare på att ta betalt ock kan gärna hitta på avgifter om de ser en chans att kunna ta betalt. På den punkten är grekerna nästintill naiva i sitt tänkande (tack o lov)flabb_flab


Venedig: En stad som många ramlar in i för att tro sig kunna se och göra staden på en eller två dagar. Ge staden flera dagar och bo på något mysigt hotel mitt bland kanalerna. Utforska gränderna och kanalerna i lugn o ro och tänk på att Venedig är mer än bara Markusplatsen och Rialtobron.

Sicilien: Italiens Kreta. Lite säreget med stolta invånare. Intressant och vackert

Amalfikusten: Detta ÄR garanterat en av jordklotets vackraste platser och jag kan ta gift på att kuststräckan kommit med på 10itopplista för vackraste platser. Sorrento, Ravello, Positano och öarna Capri och Ischia.
Sedan att Napoli och Pompeji ligger på mycket behörigt avstånd gör inte saken sämre, och Pompeji är bland det mest intressanta jag upplevt.

Norra Italien med sjöarna också jättevackert och påminner lite om Österrike.

Rom: En fantastisk storstad som måste upplevas. Då helst på våren eller tidigt på hösten.

Kalabrien och södra Italien. Lite fattigare och kanske därför också lite mer exotiskt? Definitivt billigast i dyra Italien. Ingen av våra personliga favoriter.

Adriatiska kusten: Flera mycket fina små badorter. Ganska så intetsägande och ibland ser de nästan lite trista ut, men dock ändå mycket trevliga och behagliga att vistas på. Baden är däremot ofta väldigt fina.

Ligurien och Italienska Rivieran: Här finns "cinque terre" de vackra och omtalade byarna som var isolerade och som ligger tätt på rad på de branta klipporna. Många vackra små byar och städer som ligger som ett pärlband längs blomsterrivieran (Riviera dei fiori) Allasio och San Remo är två mycket vackra och trevliga orter där man äter havets läckerheter som är så fräscha och väl tillagade att man knappt finner ord. Följ pärlbandet och rätt vad det är så har man kommit till Monaco och Monte Carlo! (sedan så flyger man hem från den saatans flygplatsen i Nice som tar 11 € för 27 cl öl.__D)

Sedan så återstår det väl Toscana...Har inte varit där än så det återstår att se om man sparat det bästa till sist;)

PS. Italienarna är också ett vänligt och hjälpsamt folk, men de är betydligt striktare och mer reserverade än grekerna. Glöm att en italiensk kypare skulle slå sig ner och börja prata med er så naturligt och glatt som grekerna kan göra. När det gäller rån och lurendrejeri så tror jag att rädslan för detta är något överdriven. Vi har aldrig råkat ut för nåt i Italien. Dock så har bondfångare försökt lura oss på pengar flera gånger, men är man alert och vaksam och inte inbjuder till stöld eller att bli lurad så är det nog inte så stor risk att råka illa ut. Man kommer långt med att vara reserverad och fråga sig vad syftet är om främmande folk flyger på en på stan. Detta gäller väl främst i Rom. Rena semesterorter upplever vi nästan lika trygga som Grekland i stort.

Kalá
2010-07-15, 13:51
Stort tack för ditt fina svar, Ricky! :)

Jag blir verkligen sugen på att åka till Italien, som jag hittills inte har besökt någon gång!

Jag skulle gärna börja med att åka till Italienska rivieran/Ligurien. Hur brukar ni bo? Kanske kan du tipsa om något enkelt boende med självhushåll för två vuxna någonstans längs rivieran?

Trevlig sommar!

Önskar inspirerad Kalá

ricky
2010-07-15, 22:41
Hej!

Kul om jag kan hjälpa!

Vi har alltid själva bott på hotel, men jag vet att det finns massor av lgh och mindre hus att hyra i Italien. Ett troligen billigt tips om ni vill prova på Italien är att hålla koll på bussresebolagen som brukar kunna erbjuda väldigt billiga resor på sensommaren eller sistaminutenresor då o då.

Jag hade en kollega som hyrde en lgh i Toscana via nätet.
De bilade två vuxna och 3 barn i åldern 6-14 år, och de var ypperligt nöjda vill jag minnas.
Googla på nätet, typ "semester Italien" eller "lägenhet Italien" så bör du hitta mycket. Tror att Sveriges största sälj o köpsajt på nätet som börjar på B är en hygglig sökkälla också.

Vi har rest både charter och själv snickrat med flyg och boende och det har aldrig varit några problem. Vet inte om camping kan vara ett alternativ och jag är inte själv kampare, men jag gissar att Sverige är ett U-land när det gäller fina campingar jämfört med Italien. De är ofta fräscha och har pool och de ligger ofta väldigt vackert.

Jag vågar inte lova, men har i bakhuvet att Italien är duktiga på typ vandrarhem och hostels.

PS. Oavsett om man gillar glass eller ej så är den helt enorm i Italien...
Tror visst att det börjar dra lite i Italientarmen!bye_bye

Kalá
2010-07-17, 13:14
Tack igen, Ricky!

Kalá :)