handdator

Visa fullständig version : Svenskar på Tilos?


Evol
2010-07-09, 16:23
Har nu varit på Tilos två somrar i rad sammanlagt fyra veckor. Det sköna med "romantic resort"-klassificeringen är att det ska locka par som vill ha en lugn och skön semester och INTE stojiga och högljudda barnfamiljer till ön. Barnfamiljer har ju en redan en ofantligt mängd alternativ att sålla mellan. Tilos besökare är överlag par i alla åldrar, dock mest äldre britter och endel danskar och svenskar. De flesta svenskarna jag stött på, på Tilos hör dock till kategorin - barnfamiljer! Den enda nationaliteten som har barn med sig i släptåg är alltså svenskar. Nu är jag extremt nyfiken på hur det hör ihop? Är det någon som har ett vettigt svar? Hur kommer det sig att just svenska barnfamiljer dyker upp på en obarnvänlig ö som Tilos?

inkfish
2010-07-09, 17:19
Fast inte är Tilos obarnvänligt? Alla barn behöver ju inte prompt föredra sandstränder:)

Intressant spaning, dock:)

Nu har jag inte varit på Tilos på länge men om du bara ser svenskar med barn där så tippar jag att det är svenskar som kommit dit med hjälp av Kalimera. De öar som Janne upptäcker och skriver om verkar ofta bruka få uppleva en liten svenskboom - och Tilos var väldigt omskriven här för några år sedan.

Sen är det ju lätt att flyga till Rhodos, som många svenska barnfamiljer redan är vana vid, och bra båtförbindelser till det lilla paradiset bara några timmar bort.

Precis som du reser jag inte med barn men har oftast inget emot barn på grekiska öar. Däremot kan det vara lite påfrestande att behöva lyssna på barnens tjatiga föräldrar:cool:

Lissi
2010-07-09, 17:46
Romantic resort? Är det ett epitet på Tilos som resebolagen hittat på?;)
Bolagen kan ju knappast bestämma vilka som ska dit eller?
Visst, Tilos ÄR romantiskt men att det är icke barnvänligt håller jag inte med om...Eristos härliga sandstrand är väl helt ok för barn??

Jag skulle gärna haft mina tre med till Tilos på den tid det begav sig.....fast då hade man inte charter dit.

Lissi

Evol
2010-07-09, 18:20
Kontentan med inlägget är att ta reda på hur det kommer sig att just svenska barnfamiljer lockas till Tilos och främst obarnvänliga Livadia och om de inte känner sig lite malplacerade bland alla lugna stillsamma par? Jag (och min sambo) är inte ensamma, det är fler - medresenerärer - som gjort samma iakttagelse och delar nyfikenheten.

Kalimera
2010-07-09, 18:23
Jag tycker nog att Livadia är barnvänligt, inte stranden kanske, men byn: lite trafik och väldigt lugnt.

Evol
2010-07-09, 18:36
Nej Kalimera - parvänligt = lugnt och stillsamt! ;) Sedan har jag absolut inget emot de grekiska ungarna som springer omkring och leker vid bytorget. Men nog cyklar dom lite väl häftigt emellanåt på gåpromenaden... :rolleyes:

Lissi
2010-07-09, 21:23
Tilos är nr 2 på min top 3-lista bland öar! Passar säkert Din bror.

Lissi

kari
2010-07-10, 00:01
Jag (och min sambo) är inte ensamma, det är fler - medresenerärer - som gjort samma iakttagelse och delar nyfikenheten.

Jeg har vært to ganger på Tilos og synes det må være fint å reise dit med barn :) - lite trafikk og ellers trygt vil man gjerne ha det da:)

At det bare er svenske barnefamilier...., ja, d e t kan godt være en "Kalimeraeffekt" som Inkfish skriver :)
- m e n, unnskyld.....passer Tilos for dere :confused: ;)
- skjer det f o r lite , siden dere bruker ferien til å gruble over dette forholdet og deler det med flere par :)

Marianne
2010-07-10, 08:32
Blir lite nyfiken:
1. Vem har klassificerat Tilos till att vara en Romantic Resort (kan "de" förvänta att alla känner till "deras" klassifikation?) och vem har ”bestämt” att innebörden av det är att barnfamiljer inte ska känna sig välkomna?:rolleyes:

2. Om en sådan beskrivelse finns, har man då kommit ihåg att och ta med att ”förbjuda” TV-skärmar offentligt när det är VM, EM eller OS/OL? För det är faktiskt VÄLDIGT störande om man vill ha en lugn och/eller romantisk semester.:mad:

Om jag ska försöka ge mitt bud på ett svar på din fråga, så tror jag att det handlar om att svenskar kanske luffar mer på egen hand och Tilos är en (av många) öar dit många reser på egen hand. Och när vi har semester, så har (de flesta av oss) semester tillsammans med HELA familjen så länge barnen inte är stora nog att de börjar resa utan föräldrar.

Man kan också föreställa sig att några besökt Tilos innan de fick barn, trivdes så bra och gärna vill återvända år efter år (som ni) – även när de fått familj.

Nu vill jag inte generalisera;), MEN kan ändå inte låta bli att nämna, att av de nationaliteter du nämner, så är det varken svenskar eller danskar som har de mest ouppfostrade ungarna (min mening) Ang_elx! Så det är väl fint att det ”bara” är svenska barn som blandar sig med de grekiska, om det nu är så. :)

Ni har kanske haft otur och hamnat tillsammans med någon familj som inte hade koll på ungarna och det är ju synd, för visst bör man ta hänsyn till andra gäster och inte låta barnen uppföra sig som om de var på dagis, när de är bland andra gäster som vill ha fullt utbyte av sin semester, par eller inte, romantik eller ej:). Som tur är så är det ju undantaget och bör inte hålla alla barnfamiljer borta från bestämda öar! De får själva avgöra om de tycker att ön kan erbjuda deras barn det som de önskar att få ut av en semester. Hela familjen kan mycket väl uppskatta lugn och ro, vandring, fiske, samvaro, bad osv. osv.

En obarnvänlig semesterort tycker jag man kan prata om, om det är party och fulla folk – inte om det är en lugn och fin ö.

Evol
2010-07-10, 09:46
Verkar ju vara ofantligt svårt att förstå vad jag fiskar efter:eek:. Partymänniskorna väljer ju en ö som lämpar sig för just party och där det finns likasinnade - är ni med? Par UTAN barn ska väl kunna ha ett val oxå - inte sant? Och det är alla utom SVENSKA barnfamiljer som verkar förstå vilka det är som åker till Tilos - de som inte vill höras...Ang_elx

Nu har jag ändå sagt vad jag ville och mina frågor har inte besvarats helt och hållet. MEN vad det framgår så verkar det alltså som barnfamiljerna inte bryr sig om omgivningen så länge det inte är dom som störs...

Och jag kommer fortsätta åka till Tilos år efter år efter år och mina studier och iakttagelser kommer aldrig överge mig. bye_bye

Eva L
2010-07-10, 11:46
Kontentan med inlägget är att ta reda på hur det kommer sig att just svenska barnfamiljer lockas till Tilos och främst obarnvänliga Livadia och om de inte känner sig lite malplacerade bland alla lugna stillsamma par? Jag (och min sambo) är inte ensamma, det är fler - medresenerärer - som gjort samma iakttagelse och delar nyfikenheten.

Många svenska barnfamiljer är resvana och för de som vill till ett inte allt för oexploaterat resmål är väl Tilos ett bra alternativ. Kanske har Aten och Pireus avskräckt en del just i år. I övrigt låter beskrivningen av ön lite fånig var har du fått den ifrån?

Eva

Lissi
2010-07-10, 15:24
Ja, jag skulle också vilja veta vem som klassat Tilos som Romantic Resort:D
Kan Du inte berätta??

ALLA grekiska öar i rätt sällskap är romantiska!:p
Vad gäller störande familjer om Du menar högljudda, så är vi nog VÄLDIGT tysta av oss vi svenskar jämfört med många sydländska grannar som vi haft på olika pensionat...:D:D Där har inte funnits nån tanke om hänsyn, men är man iväg på semester och bor med andra så ÄR det ljud!
Vänta bara tills ni själva får barn;)..eller har ni barn som är hemma när ni reser?

Lissi

inkfish
2010-07-10, 15:37
Vänta bara tills ni själva får barn;)

Alltså, den där är rätt jobbig att tugga i sig.

Det är väl inte så konstigt om det blir en annan karaktär på ett resmål/ett hotell/en strand om där är många barnfamiljer?

Jag tycker det inte. Lika lite som jag tycker det är konstigt om resenärer utan barn - som jag - INTE söker sig till ställen med utpräglat barnvänligt rykte.

För mig handlar det inte om stökiga barn utan, som jag skrev tidigare, tjatiga föräldrar;)

Det är inget fel på barnfamiljer men heller inget fel i att var och en väljer det resmål som passar just dem bäst.

Men Evol verkar ju inte vilja diskutera stökiga barnfamiljer eller hindra dem från att besöka vissa resmål - utan varför han och partnern träffar på enbart svenska barnfamiljer på Tilos. Det tycker jag är en frågeställning som är intressant nog.

Evol
2010-07-10, 15:50
:) Tackar inkfish klapp_klap

Lissi
2010-07-10, 16:20
Alltså, den där är rätt jobbig att tugga i sig.



Missförstånd pga otydlighet Inkfish...förlåt.:o Jag menade att man kan vilja åka till samma resmål man gjorde förr utan barn även när man fått barn och då är det ju jobbigt om man vet medresenärers ovilja mot ens barn. VARJE ö, vill jag säga har platser man kan hitta där det inte finns så många barn om man nu inte gillar dessa....
Själv tycker jag det skulle vara jättekonstigt om man kom till ett semestermål där någon ålderskategori saknades pga någon konstig klassificering:eek:

Själklart ska ALLA visa respekt för medresenärer så att alla trivs oavsett ålder eller familjesammansättning.

Lissi

inkfish
2010-07-10, 17:15
Missförstånd pga otydlighet Inkfish...förlåt.:o Jag menade att man kan vilja åka till samma resmål man gjorde förr utan barn även när man fått barn och då är det ju jobbigt om man vet medresenärers ovilja mot ens barn.

Jadå, det lät lite överseende bara, det där "vänta tills du får barn;)"

Fast jag tycker fortfarande inte att evols frågeställning handlade om "motvilja mot barn". Den verkade handla vara "varför är det just svenska barnfamiljer som åker till Tilos?" - ungefär som Koufonissi, alltså, som är känd som svensk barnfamiljsfavorit.

Därför tyckte jag att det vore synd om tråden skulle handla om barnfientliga resenärer.

kari
2010-07-10, 18:13
Jadå, det lät lite överseende bara, det där "vänta tills du får barn;)"

Fast jag tycker fortfarande inte att evols frågeställning handlade om "motvilja mot barn". Den verkade handla vara "varför är det just svenska barnfamiljer som åker till Tilos?" - ungefär som Koufonissi, alltså, som är känd som svensk barnfamiljsfavorit.

Därför tyckte jag att det vore synd om tråden skulle handla om barnfientliga resenärer.


Jeg synes du er veldig "snill" mot Evol, Inkfish :)

Siden jeg er norsk har jeg vel ikke "stemmerett" når det gjelder å tolke svensk :)
- men jeg tillater meg likevel å komme med m i n oppfatning av Evols første innlegg der ham skriver :

"Barnfamiljer har ju en redan en ofantligt mängd alternativ att sålla mellan. Tilos besökare är överlag par i alla åldrar, dock mest äldre britter och endel danskar och svenskar. De flesta svenskarna jag stött på, på Tilos hör dock till kategorin - barnfamiljer! Den enda nationaliteten som har barn med sig i släptåg är alltså svenskar."

I m i n e ører oppfattes meningen som om det like gjerne kunne stått :

Når alle andre nasjoners barnefamilier har vett til å holde seg unna Tilos, h v o r f o r kan ikke svenske barnefamilier også gjøre det!

inkfish
2010-07-10, 22:16
Jeg synes du er veldig "snill" mot Evol, Inkfish :)
!

Ja, är inte det bra då?:)

Inlägg på Internet är lätta att missförstå så det är bra att läsa så välvilligt man bara kan. Din tolkning kan jag inte kalla välvillig med bästa vilja i världen;)flabb_flab

maja.kbh
2010-07-11, 00:48
ok.
før att ni skall slippa googla mer och hæfta er vid romanitic resort så var det ving som kallade tilos romantic hidaway eller något liknande førra året. det verkar ju vara enormt viktigt att spåra kællan till detta. så håll till godo!!
ps! håller helt med inkfish att "vænta till ni sjælva får barn.." var ganska hård att tugga i sig. alla kanske inte vill.
i øvrigt håller jag också med om att man kanske inte skall tolka så illvilligt. det ær ju som sagt internet och alla nyanser syns ju inte.. ;)

Lissi
2010-07-11, 10:00
Jag ber verkligen Evol och maja.kbh om ursäkt om jag sårat er, vilket verkligen inte var meningen. Jag menade bara precis det som jag skrev i min förklaring till inkfish, inget annat......

....och att Tilos av Ving något år klassats som speciellt romantiskt och en parö kanske de flesta svenska barnfamiljerna inte haft en aning om. De har lockats av litenheten, lugnet etc och det kan ju inte bara ha varit svenska barnfamiljer där , utan även danska, norska , brittiska också.;)

Lissi - som älskar Tilos som så många andra!

kari
2010-07-11, 10:07
Din tolkning kan jag inte kalla välvillig med bästa vilja i världen;)flabb_flab

Nei, det var den ikke :)
- ellers overser jeg oftest emner som diskuteres ned i nyanser og m i k r o detaljer, enten er jeg kl a r ;) - ellers står jeg helst over å blande meg i bye_bye

Evol
2010-07-12, 09:23
:eek: Själv har jag ett gäng partypolare som är extremt sugna på att hänga med till Tilos._B-anana

Lissi
2010-07-12, 12:51
JA Tilos har ju en "öde" by den gamla huvudstaden. Där finns "bara" kyrkan fint renoverad samt ett sommardisco med fullt ös hela nätterna!!

På Tilos finns ALLTklapp_klap

Lissi

morx2
2010-07-22, 23:33
Nyss hemkommen från en ö-luff i Dodekaneserna med mina tonårsbarn måste jag också berätta om Tilos. Vi upplevde också ön som ett tillhåll för många par, hand i hand på hamnpromenaden. Några barnafamiljer fanns, främst runt hotellen som engelska och nordiska charterbolag ägde (Apollo). Vi reagerade över att nordiska barnafamiljer rör sig i relativt stora grupper och är ganska högljudda, må så vara på barnstränder men det finns en stor mängd stränder där folk ligger och läser eller bara solar, och på dessa stränder ska man respektera lugnet. Just på Tilos badade vi en heldag på en liten vacker strand. De övriga på stranden var två grekiska par, en grekisk man och ett tyskt par. Böcker och cykloper var vårt sällskap. En norska med dotter kommer på eftermiddagen, det stojas och snackas...oavbrutet. Sedan kommer svenska familjen och nu finns det inte en lugn stund kvar. Bägge grekiska paren lämnar stranden. Vår vän på Faros undrade varför nordbor är så högljudda och stressade - det undrar jag med. Tilos är vackert och orkar man vandra istället för hyra bil, är det en höjdare (suveräna vandringsleder - varning dock...för hett för vandring i juli __D). Och så länge charterturismen inte ökar på ön förblir det en pärla. Men tänk på att koppla av och varva ned, både barn och vuxna, där lugnet råder. Där grekerna själva stojar och solstolarna står på rad...ta fram strandtennisen och babbla på, för där klagar ingen på ljudnivån.

Lissi
2010-07-23, 08:41
Mycket bra och förklarande inlägg som också förklarar Evols inlägg lite bättre, då jag inte riktigt förstod hans första inlägg.
SJÄLVKLART ska man visa respekt och jag har kommit så långt upp i åren att jag gärna skulle tagit på mig rollen som "surtant" och pratat med de som kom till en så liten strand och störde högljutt. Man kan vänlgt be dem om att visa lite hänsyn på en så liten strand, där redan ett lugn råder. Det hade kanske fått dem att tänka till?

När vi var på Tilos 2004 bodde vi på Eristos becah hotel och de enda barn som då fanns där var ägarnas egna 2 flickor. Inne i Livadia badade vi aldrig. På Eristosstranden såg vi väldigt få turister de veckor vi var där och där var mest greker stranden är ju stor så alla hade väldigt gott om plats för sig själva.
I övrigt badade vi alldeles ensamma på små små stränder vi vandrade till.

Min erfarenhet är annars i Grekland att GREKERNA verkligen inte tar någon hänsyn på stranden vad gäller ljudnivå. Barnen håller de nog hyfsat i schack men själva pratar, skrattar och diskuterar de högljutt och att då ligga som granne och försöka läsa en bok är helt omöjligt. MAn får träna sin grekiska istället när man lyssnar.. De lägger sig gärna nästan på ens eget badlakan också om det är lite ont om skugga:cool...
Men eftersom jag då är gäst i grekernas hemland så känner jag att jag får ta seden dit jag kommer och i detta fall gör ju inte de svenska turisterna ni talar om det i det omvända fallet.

Synd om Tilos förändras till det sämre! Jag har alltid längtat tillbaks, men man ska kanske bevara det underbara minnet man har istället...Är besökarantalat väldigt många gånger dubblat nu så BLIR det trångt!

Lissi

Lissi

Eva L
2010-07-23, 08:53
Tilos behöver väl inte få dåligt rykte för att några är högljudda eller uppfattas av det som andra. På en strand med några vuxna par blir det normalt betydigt mer liv och stoj när barnfamiljer kommer dit. Helt naturligt små barn hörs och syns på ett annat sätt än vissa vuxna som nog kan stoja en del de med ibland. Jag tycker att attityden låter väldigt barnfientlig och det kommer jag inte att be om ursäkt för.

Vilken fånig grek som tycker att nordbor lever om och är stressade han om någon skämmer ut sin ö. Kanske han vill ha den för sig själv och de slantar turisterna bidrar med kan han kanske avvara men jag undrar om alla andra tycker likdant. Har bott på många ställen i Grekland där vi andra varit både tysta och stillsamma men grekiska familjer har hojtat och pratat högljutt till fram på småtimmarna.

Tyvärr blir nu bilden av Tilos för mig och säkert för andra att dit kan du inte åka om du inte är ett par som nöjer sig med varandras sällskap och vill ha tyst och lugnt hela tiden. Om dessutom delar av lokalbefolkningen inte gillar barnfamiljer låter det ännu värre.

Mina erfarenheter från många Greklandsresor i mer än 30 års tid är att greker är ett mycket barnkärt och levnadsglatt folk och den bilden hoppas jag få behålla.

Eva

lehi
2010-07-23, 09:22
Fast inte är Tilos obarnvänligt? Alla barn behöver ju inte prompt föredra sandstränder:)

Intressant spaning, dock:)

Nu har jag inte varit på Tilos på länge men om du bara ser svenskar med barn där så tippar jag att det är svenskar som kommit dit med hjälp av Kalimera. De öar som Janne upptäcker och skriver om verkar ofta bruka få uppleva en liten svenskboom - och Tilos var väldigt omskriven här för några år sedan.

Sen är det ju lätt att flyga till Rhodos, som många svenska barnfamiljer redan är vana vid, och bra båtförbindelser till det lilla paradiset bara några timmar bort.

Precis som du reser jag inte med barn men har oftast inget emot barn på grekiska öar. Däremot kan det vara lite påfrestande att behöva lyssna på barnens tjatiga föräldrar:cool:

Mitt i prick;barn och föräldrar är inte alltid den bästa kombinationen på en grekisk ö!Gärna barn men tyvärr, ibland, ogärna föräldrar!
Har upplevt många barn som stormtrivs på mindra greköar där det inte förekommer så mycket mer action än det som greken själv skapar i sin vardag;fiskare, roliga präster, sura tanter, glada gubbar eller tvärtom,skriande åsnor, krabbor,bläckfisk etc etc

Bluesea
2010-07-26, 14:36
Nu har vi kommit tillbaka från vår ö-luff, bland annat till Tilos. Visst fanns det barnfamiljer på Tilos, men det var inget mot Amorgos. Isses, blundade man kunde man lätt inbilla sig att man var på en stor lekplats i Sverige. Och på Eleni Rooms fanns det i stort sett bara svenska familjer - och flera stod på kö. Där ser man vilket inflytande Kalimera har.

Netwolf
2011-03-06, 18:18
Väldigt intressant tråd! Vi är på G att besöka Tilos i sommar. Vi som är just en barnfamilj från Sverige! :) Varför väljer vi då Tilos? Tja,därför att den finns där, sen har ju väldigt många på detta forum (och även andra siter) talat sig varma för ön. Då det är ju klart man vill besöka Tilos.
Visst kan en del barnfamiljer uppföra sig som en skock får, men jag tycker inte just svenska barnfamiljer är värst på något sätt. Grekiska barnfamiljer kan hålla låda dom med, inte minst om barnet inte gör som föräldrarna säger. Då kan det bli ett herrans liv, minst sagt.
Generellt har jag inget emot barnfamiljer, men det som gör mig en smula brydd är att det är många svenskar. Jag har egentligen inget emot svenskar, men vill jag träffa landsmän, så gör jag det hemmavid. I Grekland vill jag träffa greker och andra nationaliteter.

Förresten. Bystranden i Livadia är ju en "pebble beach", men hur ser det ut längre ut i vattnet? Är det sandbotten, eller är det sten där med? Är det läge för badskor (Stenigt=Sjöborrar)?

/Netwolf

Suz
2011-03-06, 22:42
Mina erfarenheter från många Greklandsresor i mer än 30 års tid är att greker är ett mycket barnkärt och levnadsglatt folk och den bilden hoppas jag få behålla.

Som trogen Greklandsbesökare - med barn - så håller jag fullständigt med dig! Jag har aldrig mött så barnkära människor som grekerna:) I övrigt så tycker jag diskussionen känns lite olustig. Vi som älskar det genuina, orörda, oförstörda Grekland. Med vi menar jag vår familj inklusive vår dotter på 8 år. Hon älskar Grekland när det är som bäst, dvs samla sten, fiska med en hov, vandra till en strand. Inte alls nödvändigtvis en sandstrand. Att vi skulle "ta hänsyn" och åka till något "barnvänligt" resemål känns som en omogen och tråkig inställning. Vi tänker fortsätta att åka till vårt Grekland.

jan c
2011-03-07, 10:24
En fråga när var ni på Tilos ,månad.Vi har alltid varit på Tilos sept. okt .och jag kan tro att sammansättningen på olika resenärer varierar över säsongen. Jag hoppas få komma till Tilos en gång till o uppleva lugnet. Men kanske är det som Lissi skrev att många öar som man tycker om ska man inte återvända till om man inte kan godta deras utveckling.Fast det verkar som de styrande på Tilos har en klok inställning till hur ön skall utvecklas.Hälsn fr ett regn Kreta Ps Varken barnfam, par ell äldre syns här just nu Ds

Annki
2011-03-07, 11:06
Generellt har jag inget emot barnfamiljer, men det som gör mig en smula brydd är att det är många svenskar. Jag har egentligen inget emot svenskar, men vill jag träffa landsmän, så gör jag det hemmavid. I Grekland vill jag träffa greker och andra nationaliteter.

Förresten. Bystranden i Livadia är ju en "pebble beach", men hur ser det ut längre ut i vattnet? Är det sandbotten, eller är det sten där med? Är det läge för badskor (Stenigt=Sjöborrar)?Hade inte tänkt uttala mig i den här tråden som jag tyckt varit lite olustig, men vill ändå ge dig svar på dina undringar Netwolf.

Jag har tillbringat ganska mycket tid på Tilos, och har aldrig upplevt någon dominans, varken av svenskar eller svenska barnfamiljer. Och jag har aldrig upplevt att barnfamiljer uppfört sig illa, jag är övertygad om att de allra flesta är måna om att uppträda respektfullt i det land man befinner sig i.....vi är ju alla där som gäster, eller hur? Nu har jag bara varit där i för- och eftersäsong och aldrig i juli-augusti, men Tilos är en lugn och fin ö och du kommer inte att ha några problem med att få kontakt med andra än svenskar, de bofasta är mycket öppna mot besökande och det är lätt att få en pratstund här och där.

När det gäller stranden i Livadia så blir det djupt ganska fort och det kan vara praktiskt med badskor eftersom stenarna inte är så behagliga att gå på. (Har ni inte med er så finns det att köpa på Eleni minimarket för 6 euro) Det finns inga sjöborrar i Livadia, enstaka kan man hitta vid klippbad runt ön. Stranden är lång och fin med underbart klart vatten. Stenarna blir mindre ju längre bort man kommer och det finns många skuggande tamarisker. Solstolar finns det också, de är oftast gratis och ägs av tavernorna som kantar den bilfria strandpromenaden. Naturligtvis blir de glada om man tar något att dricka eller äta hos dem.

Ni kommer att få det fint på Tilos, den är en pärla!
Ann-Kristin bye_bye

Netwolf
2011-03-07, 13:28
Tack för ett bra och uttömmande svar, Annki! :)

/Wolfen

Bluesea
2011-03-07, 14:22
Ett litet tillägg beträffande sjöborrar. Det FINNS sjöborrar i Livadia, närmare bestämt vid hamnen. Vi brukar snorkla där båtarna sjösätts (finns massor av fiskar att titta på ) och där finns det sjöborrar. Men badskor är bra att ha, som sagt.

sjöborren
2011-03-07, 22:13
I september kommer det att finnas ... i alla fall en sjöborre i vattnet.;):D

mikaelp
2011-03-09, 18:15
jag är övertygad om att de allra flesta är måna om att uppträda respektfullt i det land man befinner sig i.....vi är ju alla där som gäster, eller hur? Huvudet på spiken Annki. Vi på detta forum tänker nog rätt lika och uppträder som de Gäster vi är, men det finns andra som tänker annorlunda. Under högsäsong så blandas många olika kategorier av semestrande, oavsett om de vill eller inte. Under för- och eftersäsong tror jag att andelen "gäster" är större än under högsäsong. Inte bara på Tilos, inte bara i Hellas. //M

Peter
2011-03-12, 02:20
...hur ser det ut längre ut i vattnet? Är det sandbotten, eller är det sten där med?

Bara för att förtydliga Annkis svar lite. Det är sten hela vägen ut. Ingen sand. Är man oöm i fötterna går det bra att gå ut i vattnet. Men badskor är ingen dum idé... Ang_elx Sade den plattfotade ömfotingen... snyft_drop

Några sjöborrar har jag inte sett där. Däremot massa småfisk! :D Vi badade alltid ca 30 - 50 meter förbi Elenis hotell. Där bottnade en vuxen ca 5 - 7 meter ut i vattnet. Men det kan ha ändrats. Och så finns det skuggande Tamarisker där och en attraktiv närhet till Tavernan på Elenis... Mmmmm...ythos.... En kall.... :D

Netwolf
2011-03-15, 08:25
Tavernan på Elenis... Mmmmm...ythos.... En kall.... :D

Sånt där kan få mig att gå igång. Vill åka nu!!! snyft_drop