handdator

Visa fullständig version : Hotel Lemon Tree


thosjö
2010-07-06, 13:49
Snart är det dags att åka till Parga...Undrar om det är någon som har erfarenhet av Hotel Lemon Tree? Kom gärna med lite kommentarer och tips. Har läst en del på forumet om tavernor, bad, båtutflykter etc. Det lär ju finnas hyfsat mycket att välja på......

/Thosjö

thosjö
2010-07-17, 21:03
Snart är det dags att åka till Parga...Undrar om det är någon som har erfarenhet av Hotel Lemon Tree? Kom gärna med lite kommentarer och tips. Har läst en del på forumet om tavernor, bad, båtutflykter etc. Det lär ju finnas hyfsat mycket att välja på......

/Thosjö

Är det ingen som har lite info om Hotel Lemon Tree? Läget, tavernor, supermarkets mm i närheten? Mycket backar till strand?

/Thosjö

parga
2010-07-17, 22:02
Jag svarade inte för att jag inte riktigt riktigt vet var Lemon Tree ligger. Jag kan ju svara utifrån vad jag tror. Lemon Tree ligger lite utanför. Uppe i olivlundarna lite ovanför Parga. Gångavstånd till supermarket, tavernor mm. Alltså inte jättenära. Närmsta stranden bör vara Krioneri "Town Beach". Det går badbåtar till Valtos, Lichnos mfl från hamnen varje dag. Vill du promenera, så går ju det givetvis också. Räkna med att det är mycket uppför! För min del så är det bara skönt att det är backigt, det är väldigt fina omgivningar och natur, så det gör inte ont i ögonen att gå heller!:D Har man svårt att gå, så är badbåtarna nog att föredra. Hoppas du fått lite hjälp...

Jenny - som åker ner den 30 augustiklapp_klap

P.S Trevlig Parga-resa förresten! D.S

thosjö
2010-07-18, 14:17
Hej Jenny,

Tack för info. Vi åker också ner 30 augusti för en veckas skön ledighet. Ha en bra resa du me´!

/Thomas

Lissi
2010-07-18, 16:03
Jag har inte heller kläm på var Lemon tree ligger, men Parga är mysigt med fina omgivningar så ni får säkert en fin vecka. Vi var där alldeles i början av juni och hade det jättebra..
Tips: Missa inte Sakis som ligger en bit ner till höger på gatan precis när man promenerat upp för trapporna till Kastro. Sväng direkt så kommer ni om ca 50-100 m till Sakis. Helt underbar mat och suverän personal.

För ouzo meze gå till MEETING. Utgå från ankaret nere vid hamnen och stå med ryggen mot vattnet. Alldeles första gränden ni kan ta något till höger ca 50 m upp i gränden. Trevligt att sitta i gränden och ta en ouzo. Gott tilltugg till. Ouzo + tilltug 1,5 euro..

Valtosstranden och Lichnos var våra favoriter. Vi gick till båda.

Ha en fin vecka!

Lissi

VictoriaLii
2010-07-27, 13:09
Vi bodde på Hotell Alea som ligger mitt i mot Lemon Tree om jag inte minns fel. Det ligger en bra bit från stranden & byn - men det var vara positivt att fö röra lite på sig när man mestadels slöar. Vårt hotell hade en bil som körde upp & ner vissa tider, en sådan service kanske även LT har.

Utflykter och tips har du säkert funnit massor! Meteora & floden Styx tycker jag inte att ni får missa.

7/8 är det vår tur att åka ner för 2a gången & det lär inte bli den sista klapp_klap.

Mvh VictoriaLii

thosjö
2010-09-08, 16:48
Nu är vi hemma från vår resa. Lemon Tree låg inte alls så långt upp som Alea. Vi hade bara 250 m till hamnpromenaden. Jättebra läge! Kan rekommendera anläggningen som var liten men bra. Inte världens bästa men rent ocg snyggt och en liten pool med poolbar. Pargas omgivnngar var verkligen mysiga. Många långa promenader i backarna men det är ju bara bra för konditionen.

/Thomas