Visa fullständig version : Sommarläsning
Förra året hade vi en tråd som handlade om strandlitteraturen och där fick jag en massa bra tips på sommarläsning... Vad läser vi denna sommaren?
Jag kämpar just nu med Barack Obamas "Min far hade en dröm" (eller ngt likn)... Ganska så seg...
Följande böcker som ska med ner till Grekland i augusti är
Kajsa Ingemarsson - Den ryske vännen
Katy Gardner - Att förlora Gemma
Lisa Jewell - Våga flyga
Johan Theorin - Nattfåk och Skumtimmen
Anne Holt - Død joker (dansk text)
Anne Holt - Uden ekko (dansk text)
Joanne Harris - En doft av apelsin
Candace Bushnell - 4 blondiner (dansk text)
Nu längtar jag grymt mycket ner till underbara Greklandklapp_klap
Vad lustigt. Jag har precis börjat leta efter tråden från förra sommaren. Där fick jag tips om Mr Pip som är en av de bästa böcker jag någonsin läst. Överst i läshögen ligger nu Igelkottens elegans av Muriel Barbery och Keplers Hypnotisören. I övrigt letar jag också lästips. Har på sista tiden börjat läsa böcker som inte håller måttet och har faktiskt lärt mig att lägga undan dem. Livet är för kort att spilla på dålig litteratur. Håller med Klick om att Obama är seg. Så vad läser vi bäst på stranden i sommar???
Livet är för kort att spilla på dålig litteratur.
Det var med den slutsatsen jag lade ifrån mig Hypnotisören när jag läst den:(. Smaken är olika, förstås, men för mig var den förra årets sämsta bok. Hafsigt hopkommen intrig och karaktärer utan djup. Men alla håller inte med mig om det:)
På Sifnos nyss läste jag:
Tana French/Till skogs - riktigt bra kriminalroman men jag kände mig blåst på delar av slutet. Deckarförfattare FÅR inte lämna gåtor olösta - eller missade jag nåt?
Christoffer Carlsson/Fallet Vincent Franke - hyllad debutant vars skildring av Stockholms undre värld var totalt ointressant, i mina ögon. Vad är det jag inte förstår?
Gunilla Linn Persson/Sagan om mig själv - den gillade jag, mycket! Gripande skildring av psykisk sjukdom och av hur det blev som det blev. Tyckte också om hennes språk.
Henning Mankell/Kinesen - nja. Bestialiska mord med motiv utan trovärdighet. Fast jag tycker inte att han skriver så illa som många andra tycker.
Anneli Jordahl/Jag skulle vara din hund (om jag bara finge vara i din närhet): Mycket bra. Brevväxlingen mellan Ellen Key och hennes gifta kärlek är visserligen inte autentisk - men en berörande skildring av hur det kan vara att vara älskarinna.
Selma Lagerlöf/Jerusalem: Min första Selma. Mycket bra! Särskilt första delen där hon går närmare inpå människorna än i del 2. Fantastisk berättelse om hur väckelserörelsen delade en hel bygd.
Och har avslutat sen jag kom hem:
Hanne Vibeke Holst/Drottningoffret - avslutande del i trilogi med politiska spänningsromaner. Precis som i Kungamordet är det bara en person som skildras med djup och intresse och det är huvudpersonen. De flesta andra är mest schabloner. Och kunde hon inte ha kortat ner sig en 200 sidor?
För ett tag sedan läste jag förresten något som var det bland det bästa jag någonsin läst, och det var Nabokovs Lolita. Dock är den kanske för obehaglig för att läsa i paradiset.
Jag har en hylla full med böcker som jag inte kommer igenom. Varför är det så svårt att ge upp, lägga undan dem?
Mr Pip var en upplevelse, En doft av apelsin en annan... håller på med Hypnotisören men vet inte riktigt hur den är än...
Sen tyckte jag om Längtans ö - kanske delvis för att den handlar om Kreta. Men den var tänkvärd - hur grymt var det inte att få spetälska och bli utstött?
Mons Kallentofts böcker hör sommaren till, och Roslund & Hellström... men man vill ju inte bara läsa deckare...
Mons Kallentofts böcker hör sommaren till, och Roslund & Hellström... men man vill ju inte bara läsa deckare...
Håller med dig, Gita... Mons Kallentofts bäcker hör till sommaren... Kanske blir det så att jag plockar med mig hans Höstoffer ner oxå... Då kommer jag upp i 10 böcker ner till Grekland....:eek:
Jag håller med övriga Kalimeror, Mons Kallentoft är ett must till Grekland. Så därför åker Höstoffer ner i bagaget. Mari Jungstedts och Johan Theorins senaste böcker borde finnas i pocket-form nu och i så fall åker dom också med ner. Det finns även dom danska deckardrottningarna Sara Blædel och Elsebeth Egholm som givetvis slinker ner dom också. När jag inhandlade ovan nämnda, ramlade jag över en debutant, Therese Paulsen som skriver i Helsingørs-miljö med omnejd. Den följer med, liksom Carin Gerhardsens Mamma,Pappa och Barn. Dottern var gullig och hjälpte mig att beställa dom Kjell Eriksson jag inte har och det är alla utom en, så det är inte omöjligt att en och annan av honom också får följa med till skiathos om bara 49 dar. Ha`en riktig skön sommar och Greklandssemester ni som åker i dagarna.bye_byebye_byebye_bye
Det var med den slutsatsen jag lade ifrån mig Hypnotisören när jag läst den:(. Smaken är olika, förstås, men för mig var den förra årets sämsta bok. Hafsigt hopkommen intrig och karaktärer utan djup. Men alla håller inte med mig om det:).
Håller fullständigt med! Årets mest överhypade bok. Jag gav den ändå en god chans och försökte läsa den, men gav upp.
Annars kan jag rekommendera Boktjuven av Markus Zusak. Varning för sträckläsning och som reklamen säger; en berättelse som träffar rätt i magen. Jag satt bara och kippade efter andan, när jag läst klart. En av de bästa böcker jag någonsin läst.
/Netwolf
Kan rekommendera denna som sträcklästes på senaste resan. Oerhört gripande och samtidigt rolig: http://www.svd.se/kulturnoje/litteratur/vackert-vittnesbord-om-en-sorglig-pappa_34936.svd
Johanson
2010-06-27, 10:50
Är inte någon roman-fantast utan jag läser mest biografier. Tycker att biografin av och om Sir Alex Ferguson "Managing my life" är bland de bäst jag läst! En annan som dröjt sig kvar hos mig länge är "Poppe i ljus och skugga".
Jag håller på med Cutting for Stone, Skära för sten, av A Verghese. Fantastiskt bra bok! Vidare kan jag rekommendera Bleeding Heart Square av Andrew Taylor. Spännande engelsk deckare i 30-talets London. Ska ta med mig The Road Home av Rose Tremaine och The Kill Call av Stephen Booth. Har blivit rekommenderad dessa.
Vi tar i år med:
Peter Robinson- I Djävulens sällskap
David Baldacci- Kamelklubben
Caroline Engvall- 14 år till salu
Hanne Vibeke Holst- Drottningoffret
Mons Kallentoft- Höstoffer
Helene Tursten- Det lömska nätet
Mari Jungstedt - Den mörka ängeln
Thomas Bodström- Idealisten
Lars Kepler- Hypnotisören
Annars kan jag rekommendera Boktjuven av Markus Zusak. Varning för sträckläsning och som reklamen säger; en berättelse som träffar rätt i magen.
Den har jag gått förbi för jag har för mig att den är en ungdomsbok? Antingen har jag fattat fel eller så är den okej även för oss lite... mognare:D
Mons Kallentoft, uschia mej. Jag läste två men de övriga två hoppar jag över. Jag tyckte att de var pretentiösa och tråkiga - men fyran fick en entusiastisk recension i min morgontidning idag så jag har väl fel som vanligt:cool:
Den har jag gått förbi för jag har för mig att den är en ungdomsbok? Antingen har jag fattat fel eller så är den okej även för oss lite... mognare:D
Mons Kallentoft, uschia mej. Jag läste två men de övriga två hoppar jag över. Jag tyckte att de var pretentiösa och tråkiga - men fyran fick en entusiastisk recension i min morgontidning idag så jag har väl fel som vanligt:cool:
Jodå, Boktjuven tror jag att du kommer du att älska. Handlngen tilldrar sig under andra världskriget, men det är inte en krigsroman, utan ett helt annat spektra man möter. Definitivt ingen undomsbok.
Uppenbarligen har vi liknande smak. Har även jag försökt mig på Kallentoft, men han har inte fallit mig i smaken.
/Wolfen
Ska kolla Boktjuven, absolut! Tack för bra tips:)
SvD:s recensent höll med dig, Netwolf, ditt omdöme och Svenskans räckte för att jag skulle beställa den:).
När jag då ändå var inne på andra världskriget beställde jag även Steve Sem Sandberg, De fattiga i Lodz. Den har ju kommit i pocket nu.
Och så tog jag Sjöwall Wahlöös tre sista också, läser om hela serien och har de tre kvar nu.
Märkligt hur lätt det drar iväg när man beställer böcker. Jag är adlibrismissbrukare:o
Gillar man deckare kan jag tipsa om norrmannen JO NESBÖ:s böcker om kommissarie Harry Hole - tummen upp
En annan småmysig o rolig bok är POTENSGIVARNA av Karin Brunk Holmkvist :) läste den när jag var på Samos och låg o småfnittrade ( ibland ganska högljutt Ang_elx) ganska ofta
VIVEKA STEN är en annan svensk författarinna som skriver deckare, miljön är Sandhamn / lite i stuk med Johan Theorin , nutid varvat med historia
bye_bye
Annars kan jag rekommendera Boktjuven av Markus Zusak. Varning för sträckläsning och som reklamen säger; en berättelse som träffar rätt i magen. En av de bästa böcker jag någonsin läst.
/Netwolf
Håller fullständigt med!! Det är en fantastisk bok!
En annan bra bok som utspelar sig under andra världskriget är Michael Degens självbiografiska Alla var inte mördare - en barndom i Berlin.
Andra lästips.
Laxfiske i Jemen av Paul Torday .
En kort berättelse om traktorer på ukrainska av Marina Lewycka
En berättelse om kärlek och mörker av Amos Oz och också hans Hur man botar en fanatiker och om att skriva. Den senare en tunn bok men med mycket innehåll.
Jag är adlibrismissbrukare:o
Då är vi två i detta missbruk:o:o Bokomanisk säger mannen. Dubbediagnos:confused:
Som riktar ett stort tack! till dig inkfish för att du för flera år sedan i ett inlägg här på Kalimera fick mig att upptäcka Jeanette Winterson. Hennes bok Fyrväktaren är för mig outstanding.
Mica
Jag tar med mig fyra böcker när jag reser till Lesvos på fredag!_B-anana
Det är:
Donna Woolfolk Cross - Påven Johanna
Mons Kallentoft - Höstoffer
Alex Schulman - Skynda att älska
Catharina Ingelman Sundman - Befriad
Jag är svag för historiska romaner och därför passar både Påven Johanna och Befriad bra. Befriad är tredje delen om en självständig och stark kvinna i Stockholm på 1300-talet. Väldigt spännade och lärorika!
Katitzi:)
Som riktar ett stort tack! till dig inkfish för att du för flera år sedan i ett inlägg här på Kalimera fick mig att upptäcka Jeanette Winterson. Hennes bok Fyrväktaren är för mig outstanding.
Ojdå, har jag skrivit om henne här? Jag har läst henne och gillar henne så det stämmer säkert men jag kommer inte ihåg det:o
Kul att du fick upptäcka en ny författare:)
-----
Kom på en bok som finns i pocket nu som jag kan rekommendera dem som villl blanda sin deckarhög lite grand: Borta bäst av Sara Kadefors.
I bokens början vaknar huvudpersonen i sin bil på parkeringen utanför Ikea. Långsamt rullas berättelsen om hennes liv upp, hur hon blev hemlös och varför hon gjort de val hon gör.
Grundtemat handlar om normalitet, vem är det som är normal egentligen? Jag tyckte mycket om den och huvudpersonen Sylvia hängde med mig länge.
sjöborren
2010-06-28, 15:23
Just för tillfället läser jag Roslund & Hellströms Tre sekunder. :cool:
Ska sen jag byta spänning mot skratt :p och läsa 100 åringen som klev ut genom fönstret och försvann.
Några spännande böcker jag vill rekomendera till stranden eller hängmattan är Simon Becketts, Dödens kemi och Skrivet i eld. Det har även kommit en senare som heter Dödens viskningar, som jag ännu inte införskaffat - de två första finns i pocket.
Även jag skrattade glatt åt Potensgivarna som jag av en tillfällighet sprang på vid förra årets besök på Äppelfestivalen i Kivik.
Har nu läst alla Mons Kallentofts böcker, Linköpingsbo som jag är. Den första var ok, sedan har jag plöjt enbart för att de handlar om min hemstad, inte för de är speciellt bra.
Just nu finns Kunzelman&Kunzelman av CarlJohan Wallgren på sängbordet. Tyckte så mycket om hans "Den oändliga kärlekens historia" och är inte besviken alls på hans nya bok.
Kicki
Jag läser just nu om "100åringen som gick ut genom ett fönster o försvann" - ganska bra o mysig, absolut lättläst - en bra semesterbok.
Roslund & Hellström står i hyllan - tycker dessa böcker är lite för otäcka faktiskt, så jag bara dammar av den än så länge :o
Åsa Larsson är oxå ett bra val om man gillar deckare, för dem som ännu inte läst hennes böcker om Kiruna - rekommenderas.
Patricia Cornwall är oxå ett tips om man ännu inte upptäckt henne.
Men ska ta fasta på tipset ang Sara Kadefors o inhandla "henne" till min semester :)
bye_bye
Kan föresten tipsa om Carin Gerhardsens två deckare: Pepparkakshuset och Mamma, pappa, barn.
Jättespännande och tänkvärda om hur barns uppväxt präglar deras liv. Gillar man Söder i Stockholm känner man igen sig!
Katitzi:)
I går när vi handlade kläder så medföljde en pocket. Utan några förväntningar började jag i morse att läsa Skynda att älska av Alex Schulman. Den gick snabbt att läsa och var en helt otippad läsupplevelse. Jag känner mig fortfarande helt tagen av all kärlek, sorg, humor, vemod och glädje. Så kan det gå när man får tag på en bok som man inte skulle ha valt själv.
Så kan det gå när man får tag på en bok som man inte skulle ha valt själv.
Känner igen detta... När jag åkte minikryssningen mellan Köpenhamn-Oslo över en helg hade de i terminalen i Oslo ett stativ med en hel hög av romaner av en norsk författare... Kommer inte i håg varken titeln eller författarens namn. Hade inga förväntningar men började att läsa den i brist på annat och oj va bra den var! Förvisso var den skriven på norska men det är inga problem för mig för det är ju väldigt likt danskan och det läser jag utan svårigheter. Synd är att jag inte har fortsättningen på romanserien för jag skulle vilja veta vad som händer huvudpersonen:)
Kommer inte i håg varken titeln eller författarens namn.
Det var inte Förföraren av Jan Kjaerstad? Finns i så fall två romaner till.
Lästips En lite annorlunda bok . Fågeln som vrider runt världen skriven av Haruki Murakami . En tjock pocket som räcker länge.
Kokla
Det var inte Förföraren av Jan Kjaerstad? Finns i så fall två romaner till.
Nä, jag vet så mycket att det var en kvinnlig författare:)
Jag läser just nu om "100åringen som gick ut genom ett fönster o försvann" - ganska bra o mysig, absolut lättläst - en bra semesterbok.
Håller med. En lättsam och behaglig bok, en riktig feelgood-story, faktiskt!
/Netwolf
I dag läste jag äääääntligen ut Barack Obamas bok "Min far har en dröm" och kan bara säga att det tog lång tid och den är så seg att ta sig igenom... Men va bra_B-anana
Nä, jag vet så mycket att det var en kvinnlig författare:)
Kanske Anne B Radge ? Första boken heter Berlinerpopplarna och utspelar sig runt Trondheim - tror att den även gick på TV.
//Maggan
Låt mig slå et slag för Ken Folletts böcker om det medeltida England.
Han är ju en känd deckar författare men dessa böcker är i ett helt annat ämne.
* Svärder och Spiran
* En väg utan slut
Dessa bör räcka hela semestern då de är på cirka 1000 sidor varje del.
Ann Rosman "Fyrvaktarens dotter" deckare som utspelar sig på "Bästkusten" flabb_flab
Tobbe
Kanske Anne B Radge ? Första boken heter Berlinerpopplarna och utspelar sig runt Trondheim - tror att den även gick på TV.
//Maggan
Nä, eftersom jag ska börja läsa Berlinerpopplarna nu och hade den i bokhyllan... Jag har i alla fall gett upp hoppet om att hitta författaren eller ngn fortsättning på romanserien...;)
Ett annat tips på bra romaner är ju Dan Browns böcker... De är svåra att släppa:)
Tack för boktipsen klapp_klap inför semestern har jag nu inhandlat både BOKTJUVEN , SKYNDA ATT ÄLSKA och slutligen BORTA BÄST - ska bli spännande att få läsa dem och ha som ett litet avbräck mot alla deckare som jag just nu känner jag vill pausa ifrån ( förhoppningsvis klapp_klap jag efter jag läst dem oxå ;))
//Maggan
sjöborren
2010-07-04, 15:31
Håller med dig Tobbe S ... Ken Follets böcker är mycket bra. :D
Kan rekomendera Er alla att läsa "Själens osaliga längtan" av Audrey Niffenegger.Lättläst i värmen. Har precis läst ut den i skuggan på balkongen.
Joanne Harris - En doft av apelsin
Nu längtar jag grymt mycket ner till underbara Greklandklapp_klap
..en härlig bok som säkert skulle bli en underbar film!!
Lissi
..en härlig bok som säkert skulle bli en underbar film!!
Lissi
Ser fram emot att läsa den:)
Nyss hemkommen från 3-veckors öluff vill jag tipsa om några läsvärda böcker. Vi hade med oss de vanliga deckarna av Kallentoft (som jag för övrigt inte tycker är så bra), Theorin, Jungstedt mfl, men de som jag minns är:
"Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap" av Mary Ann Shaffer (småmysig)
"100-åringen som klev ut genom ett fönster och försvann" av Jonas J-nånting (rolig)
"Hjärtdjur" av nobelpristagaren Herta Muller, en väldigt märklig och speciell bok men man kan inte sluta läsa.
trevlig läsning!
"Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap" av Mary Ann Shaffer (småmysig)
Håller med om att potatisskalspaj boken är mysig. Tack alla för många bra lästips. Har själv precis börjat på Håkan Nessers senaste. Den verkar lovande.
I dag fick jag hem paketet med bl a Boktjuven och Steve Sem Sandberg!
Dessvärre har jag bara börjat på tegelstenen från helvetet, En lämplig ung man av Vikram Seth. 1200 sidor som är de mest tättryckta jag någonsin sett:o
Så det lär dröja innan jag kommer till Boktjuven, den får nog åka med till Santorini:)
"Sirila gentlemän sökes", även den en bok om två äldre damer, skriven med samma värme som "Potensgivarna" av Karin Brunk Holmqvist.
Stephen Booths deckare rekommenderas varmt, gillar dem alla!
Själv ska jag så fort jag läst "Pepparkakshuset" klart fortsätta med "Mamma, pappa, barn" av Carin Gerhardsen. Sedan får nog Gurnseys litteratur o potatispajssällskap" ta vid. Den har stått som hyllvärmare ett tag nu, men inser att det måste vara slut med det :)
Hälsar ännu en Adlibris missbrukare som inte förstår sig på Mons Kallentoft
Måste lägga till "Bara vanligt vatten" av Kajsa Ingermarsson
Måste lägga till "Bara vanligt vatten" av Kajsa Ingermarsson
den läser man ut hur snabbt som helst!!!!
Kom på en bok som jag tyckte var jättebra , iallafall för den kvinnliga delen av oss Kalimerianer..den heter LYCKAN, KÄRLEKEN o MENINGEN MED LIVET av Elizabeth Gilbert. Självbiografi om en kvinna från USA som tar en time-out och reser ut i världen under ett år.
Den kommer för övrigt på bio nu i höst och huvudrollen spelas av Julia Roberts och Tova Nuvotny har en liten biroll i filmen
//Maggan
Den läste jag på min första ensamresa till Tinos hösten 2008. En alldeles perfekt bok som gav tillfälle till många tankar om hur man använder sitt liv.
Det är nog som Du säger en typisk "kvinnobok". Min man skulle aldrig läst den;)
Lissi
Det är nog som Du säger en typisk "kvinnobok". Min man skulle aldrig läst den;)
Jag tycker han överreagerade lite, han kunde väl fortsatt att vara man... :D
Det är nog som Du säger en typisk "kvinnobok". Min man skulle aldrig läst den;)
Lissi
Och när boken skrivs av en man "från USA som tar en time-out och reser ut i världen under ett år" så kallas det generationsroman som är allmängiltig för ALLA läsare....
Litteratur delas lätt in i böcker och kvinnoböcker och det kan man ju fundera lite över:cool:
Jag har läst hur många böcker som helst sedan jag flyttade till Kreta! En del kommer jag ihåg bättre än andra, några minns jag inte. De jag inte minns vet jag inte om det är för att jag läst dem tidigare eller för att de var sämre.
Dessa är bara några av dem jag läst, men de har fastnat i minnet och är riktigt bra tycker jag. Svärdet och spiran är min etta och jag längtar efter de böcker som följer på denna. Lika gripande som "Rötter" tycker jag:
Kinesen - Henning Mankell
Shantaram - Gregory David Roberts - en tegelsten på 900 sidor som är fruktansvärt bra
Hypnotisören - Lars Kepler - gastkramande sträckläsning
Drakkvinnan - Jan Henrik Swahn
Den ryske vännen - Kajsa Ingemarsson
Dödlig strid - Ken Follet
Svärdet och spiran - Ken Follet - Ännu en tegelsten, otroligt intressant historisk, spännande, berättelse om ett katedralbygge i Barcelona. Finns flera böcker som jag bara måste läsa!
Drakkvinnan köpte jag direkt den kom ut, men jag tyckte faktiskt att den var TRÅKIG! Jag hade hoppats på mycket mer, vet inte varför. Kanske ska jag läsa den igen, det är ju ett antal år sen den kom ut....
Lissi
Jag tyckte den var bra, men kanske lite seg! men vad tusan...den handlade ju om Grekland iaf! _B-anana;)
Yanna
Jag tyckte den var bra, men kanske lite seg! men vad tusan...den handlade ju om Grekland iaf! _B-anana;)
Yanna
..ja och jag ska nog ladda med Göran Schildts böcker om Leros - en ö jag hoppas får se innan jag lämnar in;)
Lissi
..ja och jag ska nog ladda med Göran Schildts böcker om Leros - en ö jag hoppas får se innan jag lämnar in;)
Lissi
Jag har läst flera av Göran Schildts böcker, den minst kända är kanske Önskeresan som handlar om att han tar sig ner till Medelhavet via Europas kanaler. Jag hade i många år den drömmen - att åka båt till Medelhavet genom Europas kanaler, men nu har jag lagt den drömmen på hyllan, nu är det bara Grekland som gäller...av flera skäl, men mest ekonomiska! Man kan inte göra allt, man måste välja, vilket jag har gjort nu!
Yanna
..ja och jag ska nog ladda med Göran Schildts böcker om Leros - en ö jag hoppas får se innan jag lämnar in;)
Lissi
Jeg leser, og h y g g e r meg med, Gøran Schildt's " I Odysseus Kølvand" nå :)
- ga 5 kr for den i en bruktbutikk på Sjælland i fjor sommer , d e t var mye for pengene :D
I deckargenren vill jag slå ett slag för den danska författaren Gretelise Holm. Hennes serie om den 60-åriga journalisten Karin Sommer är väldigt läsvärda, spännande och initierade. Kul med en mer än vuxen kvinnlig huvudperson som tar för sig av livet.
Gretelise Holm tar alltid upp ett aktuellt samhällsproblem i sina böcker och väver in dem i historierna. Hon har lång bakgrund som skrivande journalist och har dessutom varit rektor för journalisthögskolan i Köpenhamn.
Serien börjar med "paranoia" (som jag tyvärr inte fått tag på översatt till svenska), följt av ö-morden, fortsätter med krigsbarn (som jag tycker är den bästa) och ministermordet. bye_bye
"Svärdet och spiran" handlar om katedralbygge i England och är spännande. Jag har del två hemma men har inte läst den än - jag tröttnade lite på de oerhört onyanserade människorporträtten. Utmärkt semesterläsning ändå, dock!
Katedralbygget i Barcelona beskrivs i "Katedralen vid havet" och den är bättre på alla sätt och vis, tycker jag.
"Svärdet och spiran" handlar om katedralbygge i England och är spännande. Jag har del två hemma men har inte läst den än - jag tröttnade lite på de oerhört onyanserade människorporträtten. Utmärkt semesterläsning ändå, dock!
Katedralbygget i Barcelona beskrivs i "Katedralen vid havet" och den är bättre på alla sätt och vis, tycker jag.
Du har helt rätt Ella! Jag läste båda böckerna tätt efter varandra, så dels glömde jag nämna "Katedralen vid havet" och dels har jag förväxlat handlingen mellan böckerna, de är ju ganska lika men ändå olika. Men jag hade inga besvär med "onyanserade människoporträtt" :rolleyes: utan tycker att båda böckerna är vansinnigt bra och spännande.
Yanna
.
Serien börjar med "paranoia" (som jag tyvärr inte fått tag på översatt till svenska),
Kolla antikvariaten om du har vägarna förbi sådana - där köpte jag Ministermordet inbunden. Antikvariat och loppisaffärer brukar ha mängder av rätt nya kriminalromaner.
Paranoia är hennes bästa tycker jag. Jag var väldigt entusiastisk för några år sedan när jag läste alla tre, sen läste jag Ministermordet i våras och blev gruvligt besviken, tycker hon hafsar ur sig berättelsen alldeles för lättvindigt. Om det är hon som blivit sämre eller jag som blivit kräsen vet jag dock inte:o
Edit: nätantikvariatet bokborsen.se har 16 ex av Paranoia just nu... Men eftersom det är privatpersoner eller mindre antikvariat som säljer där brukar frakten bli rätt dyr. Dock kan du ju kolla om någon av säljarna är nån i din hemtrakt så att du kan köpa den direkt i handen. (Antikvariaten har dock inte alltid samma böcker i sin fysiska butik som på webben).
[quote=inkfish bokborsen.se har 16 ex av Paranoia just nu... Men eftersom det är privatpersoner eller mindre antikvariat som säljer där brukar frakten bli rätt dyr. Dock kan du ju kolla om någon av säljarna är nån i din hemtrakt så att du kan köpa den direkt i handen. (Antikvariaten har dock inte alltid samma böcker i sin fysiska butik som på webben).[/quote]
Bra tips! Tack för det. Antikvariat Sacher ligger nära mig, de hade en pocket för 25 kr och dessutom öppet imorgon _B-anana
Men så bra:)! Hoppas de säljer den även över disk, jag gick till ett antikvariat för att köpa nåt jag sett på bokbörsen men de hade inte den boken i butiken.
Karin Sommer är en så trevlig huvudperson att följa, klart att du måste läsa ettan också:)
Nu när vi ändå befinner oss i deckargenren vill jag lägga till Mats Bergstrand som skriver i Malmö-miljö. Lättläst och man fångas direkt. Sen tycker jag fortfarande att det är en tjusning att läsa om miljöer man känner till väl:)
Har aldrig hört talas om Mats Bergstrand men ska genast kolla upp honom. Håller med om att det är extra kul med miljöer man känner till. Läser just nu Boktjuven. Väldigt speciell och mycket bra.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.