Visa fullständig version : Pastitsio
Er det noen som har en skikkelig god oppskrift på pastitsio? Har liggende tykke pastarør, men syns maten har blitt litt "tam" i smak når jeg lager den. Gode oppskrifter mottas med takk!
Er det noen som har en skikkelig god oppskrift på pastitsio? Har liggende tykke pastarør, men syns maten har blitt litt "tam" i smak når jeg lager den. Gode oppskrifter mottas med takk!
Kommer her:
Παστιτισιο - Pastitsio.
0.4 kg. makaroni. (Bruk gjerne litt tykke.)
0.5 kg. kjøttdeig.
½ kopp hvitvin. Retsina.
150 gr. revet hvitost. (Norvegia går greit)
1 kopp margarin.
1 småhakket løk. ( ikke alt for stor)
1 stk. kanel.
½ kg. tomater. (hermetiserte kan godt brukes)
1 kopp malt brød.
2 eggehviter.
Salt og pepper.
3 ss. malt kvitost til toppen.
Kjøttet.
Bruk det halve av margarinen til å halvbrune løken. (Bruk gjerne en gryte.)
Bland inn kjøttdeigen og vinen. Når det har kokt litt blandes tomatene, (gjerne flådde) kanelen, salt og pepper inn og det hele kokes ca. ½ time. Bland til slutt inn brødet og osten.
Makaronien.
Kok opp mye vatn med salt og kok makaroniene i ca. 20 minutter.
Sil av vatnet og bland inn resten av det smeltede smøret.
Til sist de stivpiskede eggehvitene.
Sausen. Bechamellesaus.
6 matskedar. margarin. 8 ss. hvetemel
4 tekopper melk.
2 eggeplommer.
Salt og pepper.
Lag vanlig tykk hvit saus og bland inn eggplommene til slutt.
Til formen.
Smør formen.
Stivpisk eggehvitene og bland den i makaronien.
Legg først ett lag makaroni så kjøttet og så ett lag makaroni.
Slå sausen over langpannen når du har fått resten på plass og strø revet ost over. Stekes i mellomvarm stekeovn i ca ½ time, til osten er litt gyllen.
En grønnsaksalat som tilbehør passer veldig godt.
Kan fryses, men trenger god tid for å tine.
Denne oppskriften bruker Konsulinnan i Pythagorion Club
Denne skal prøves! Tusen takk. Sitter her ganske mett, har akkurat spist stifado etter oppskrift fra deg. Du er herved kåret til Stifado-oppskrift-konge av oss her i Stavern, den var KJEMPEGOD!klapp_klap
Denne skal prøves! Tusen takk. Sitter her ganske mett, har akkurat spist stifado etter oppskrift fra deg. Du er herved kåret til Stifado-oppskrift-konge av oss her i Stavern, den var KJEMPEGOD!klapp_klap
Himmelens navn. Bøyer meg i dyp ærbødighet. Stifado-oppskriftens konge, intet mindre!
Ser du det Inkfish, du som ennå ikke har utnevnt meg til King of Kalimera Kafe.
Hi hi, ja det skulle du vel kanskje vært utnevnt til.;) Men altså, den Stifado-oppskrift-konge-tittelen fortjente du, den var akkurat sånn som skikkelig stifado skal smake!
Denne skal prøves! Tusen takk. Sitter her ganske mett, har akkurat spist stifado etter oppskrift fra deg. Du er herved kåret til Stifado-oppskrift-konge av oss her i Stavern, den var KJEMPEGOD!klapp_klap
Ble jo så overrasket og med meg at jeg glemte helt å takke for tittelen. En STOR takk til alle i Stavern som står bak den ærefulle utnevnelsen.
En høyst beæret President of Pythagorion Cub
Foresten lenge siden jeg var på Hotel Wassiloff
Det er du ikke aleine om! Har vel ikke vært der på et par år selv.:o Vi som bor midt i sommerparadiset skygger banen når alle turistene invaderer området.:cool: Da er det best å være turist selv og invadere et annet område. Som f.eks. Karpathos.:D
Det er du ikke aleine om! Har vel ikke vært der på et par år selv.:o Vi som bor midt i sommerparadiset skygger banen når alle turistene invaderer området.:cool: Da er det best å være turist selv og invadere et annet område. Som f.eks. Karpathos.:D
Ja, eller Samos
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.