handdator

Visa fullständig version : Dag 31. Tinos. Ktikados. Drosia.


Kalimera
2010-06-23, 16:18
Hela dagen har tillbringats framför datorn så inte heller idag har vi något spännande att berätta. Visst kunde jag lägga ut fler matbilder men det känns som om ni mätta på sådana bilder nu. Dock måste jag nämna var vi åt middag igår kväll. Vi var i den lilla byn Ktikados och käkade på Taverna Drosia. Jag behöver väl knappast säga att maten var extremt god. Vi var tre personer som åt och vi delade på åtta olika rätter, och drack vin och vatten till. Notan slutade på 61 €. Vilket är ingenting för den måltiden! Godaste rätten var en kronärtskockspaj som slår det mesta vi ätit under resan. Inga matbilder som sagt, men några bilder från Ktikados bjuder jag gärna på.

http://www.kalimera.se/bilder/grekland/tinos_ktikados.jpg


http://www.kalimera.se/bilder/grekland/tinos_ktikados_2.jpg


http://www.kalimera.se/bilder/grekland/tinos_drosia.jpg

Utsikt från Taverna Drosia. Missa inte när ni är på Tinos!

Imorgon förmiddag åker vi till Syros. Det känns mycket ledsamt att åka härifrån, precis som det gjort från alla öar vi varit på i sommar. Samtidigt känns det kul att komma till Syros som vi inte har besökt på många år. Vi har bokat rum i Ermopoulis. Himla praktiskt att ha datorn med sig och boka rum dagen innan man ska åka. Efter Syros byter vi grekiskt vardagsliv mot internationellt partyliv.

Ikväll ska vi gå till Malamatenia och lägga på oss några kilo till. :o

Vädret har förändrats en aning, det är fortfarande varmt, runt 30 grader, men stora moln börjar samlas vid horisonten. Några av molnen ser elaka ut. Jag hör ett svagt vinande från vinden utanför huset just nu så kanske är det ett nytt oväder på gång.

Om vi hinner skriver vi några rader innan vi åker, annars hörs vi från Syros. Ha det gott!

inkfish
2010-06-23, 22:02
Åh, Droseia som är så härlig!

Där var första gången jag stötte på "inkfish stifado" på menyn. Ända fram till dess hade jag trott att det var du som kom på "inkfish"flabb_flab

Netwolf
2010-06-24, 08:51
Där var första gången jag stötte på "inkfish stifado" på menyn. Ända fram till dess hade jag trott att det var du som kom på "inkfish"flabb_flab

Nu blev man allt nyfiken, bläckis! Hur uppstod "inkfish"?

Vilka fantastiska bilder du tar Janne. Tur att du inte får delta i fototävlingarna, för du hade la tagit storslam då! :)
Trappan på bilden, är väl typisk Grekland. Den följer i alla fall inte svensk byggnorm! :D

/Wolfen

litentuva
2010-06-24, 14:10
apropå fototävling, hittar inte tråden där det fastsälldes årets kategorier:confused: Nån som kan hjälpa mig att fräscha upp minnet?

inkfish
2010-06-24, 15:06
Nu blev man allt nyfiken, bläckis! Hur uppstod "inkfish"?


Jag minns inte exakt! Men jag vet att det var Janne som kom på det. Jag skulle ha ett nick och vår bekantskap hade börjat med att vi pratade bläckfisk. Han förstod hur intresserad och fascinerad jag är av dem så då kläckte han inkfish.

Och jag blev jätteförvånad när jag såg det på menyn på Droseia i Ktikados, för bläck-fisk är så svenskt, jag trodde att det omöjligt gick att översätta till ink-fish på riktigt.:D

Kalimera
2010-06-24, 15:41
apropå fototävling, hittar inte tråden där det fastsälldes årets kategorier:confused: Nån som kan hjälpa mig att fräscha upp minnet?Här (http://www.kalimera.nu/forums/showthread.php?t=22808) är tråden, och här (http://www.kalimera.se/bilder/index_innan.html) är infosidan om tävlingen.

Lissi
2010-06-24, 16:29
Ja just på Drosia åt vi en söndagslunch förra sommaren efter vår vandring från Tinos upp till Ktikados. Det var tomt när vi kom men sen kom den ena grekiska familjen efter den andra finklädda för lunch så jag kände mig lite naken i mitt Kalimeralinne. Men flera av de andra gästerna noterade linnet;)

Edit: Jag ska väl säga att vi gick tillbaks också ner till Tinos, fast då en annan väg så vi kom ner vid det stora hotellet i Kionia.

http://i104.photobucket.com/albums/m170/Lissi_04/Ktikados.jpg

Masse
2010-06-24, 23:24
Härlig bild!!!!!!!!!!!!!!!

:) Mats

Peter
2010-06-25, 21:22
Det är Tinos Beach Hotell i Kionia som syns där nere. Och det är Syros som syns i bakgrunden.

Vid just det bordet har jag suttit många timmar... :D Mitt favvebord på Drossia. Jag har tillbringat rätt många timmar på den Tavernan sedan -81... Ang_elx Förr var det rätt populärt att åka upp dit från Chora på kvällen och äta.

Men det gläder mig att den är öppen. För när jag var där för tre år sedan var den stängd! Jag kollade inte, så det var väl kanske bara för den dagen... Phuu.... flabb_flab

Om man är på Tinos och vill äta utanför Chora någon kväll är just Ktikados och Drossia ett utmärkt val. Byn ligger nära Chora så det tar inte så lång tid att åka upp dit. Ca 10 - 15 min. Och Drossia har bra mat. Om man lutar sig ut över muren som är bakom bordet på bilden så växer deras Chorta precis därunder.... :D