handdator

Visa fullständig version : Dag 29. Tinos. Tarabados, och andra byar.


Kalimera
2010-06-21, 18:01
Nu har vi kommit hem från den bästa dagen hittills på Tinos. Det har varit ett varm dag minst sagt, och inte ett enda dopp har det blivit. Vi har knappt sett havet idag. I stället har vi koncentrerat oss på några av Tinos många fina byar. Vi har bland besökt Tarabados, Smardhakito, Kambos, Ktikadhos, Agapi, Monastiria, Krokos, Volax, Koumaros, Exbourgho, Mesi, Steni, och några till. Några av dem var helt nya för oss, finast av de nya var Smardhakito och Agapi. Ktikadhos – som vi tidigare tyckte var en av Tinos tre finaste byar – sjönk ner ganska många pinnhål.

Förra gången vi var på Tinos tyckte vi att Tarabados var finast. Då var vi här i maj, och vi trodde inte vi skulle se samma grönska i juni. Så fel vi hade. Tarabados är fortfarande den vackraste platsen på Tinos. En idyllisk oas av grönska och tystnad. För att hedra denna magiska plats kommer alla dagens bilder från Tarabados. Det var inget enkelt val att bara visa bilder från Tarabados, vi har tagit väldigt många bra bilder idag, och är så nöjda att vi för några minuter sedan köpte en ny domänadress som vi ska ha för att visa bilder från Grekland. Kommer snart i en dator nära dig. ;)

http://www.kalimera.se/bilder/grekland/tinos_tarabados.jpg


http://www.kalimera.se/bilder/grekland/tinos_tarabados_2.jpg


http://www.kalimera.se/bilder/grekland/tinos_tarabados_3.jpg


http://www.kalimera.se/bilder/grekland/tinos_tarabados_4.jpg


http://www.kalimera.se/bilder/grekland/tinos_tarabados_5.jpg


http://www.kalimera.se/bilder/grekland/tinos_tarabados_6.jpg


http://www.kalimera.se/bilder/grekland/tinos_tarabados_7.jpg


http://www.kalimera.se/bilder/grekland/tinos_tarabados_8.jpg


http://www.kalimera.se/bilder/grekland/tinos_tarabados_9.jpg


http://www.kalimera.se/bilder/grekland/tinos_tarabados_10.jpg


http://www.kalimera.se/bilder/grekland/tinos_tarabados_11.jpg


http://www.kalimera.se/bilder/grekland/tinos_tarabados_12.jpg


http://www.kalimera.se/bilder/grekland/tinos_tarabados_13.jpg


Vi åt en sen lunch på Taverna Pentostrato i Mesi. Än en gång: tack för tips Lissi! Herregud vilken god mat, och så mysigt, och vilken trevlig personal! Orkar inte skriva om vad vi åt, är fortfarande mätt. När vi fick notan var den på 19.50 €, vi la 22 €. Då sa killen att vi inte fick betala dricks eftersom det var första gången vi var där!

http://www.kalimera.se/bilder/grekland/tinos_mesi.jpg

Sedan kom han in med två glas Rakomelo, och den kanske godaste – och största – Cremé brullé (minns ej om det stavas så) vi någonsin ätit. Taverna Pentostrato är värt en omväg!

Imorgon lämnar vi bilen. Efter det ska vi summera Tinos i två dagar, fota lite i närområdet, bada lite, och det bästa av allt: inte ställa väckarklockan. På torsdag åker vi vidare, då väntar Syros på oss.

Värmen består, och någon vind existerar inte.

Alala
2010-06-21, 18:30
Tack för fina bilder igen. Bra att ni skall ta det lite lugnare några dagar. Det är ni värda! klapp_klap
/Anne

Lissi
2010-06-21, 18:34
http://i104.photobucket.com/albums/m170/Lissi_04/Pentostrato-1.jpg


Visar bild så alla hittar!!!:D:p:p:p

Så kul att ni också gillar "våra" ställen.

Lissi

Eva L
2010-06-21, 21:52
Oj så fantastiska bilder. Tycker att de tagit forumet till en högre nivå och defintivt något som jag ser fram emot för varje dag. Jätteroligt att ni lägger bilderna direkt i forumet. Mycket enklare än att växla bilder i ett album.

Eva