handdator

Visa fullständig version : Dag 26. Tinos. Altana Hotel. Marcos. Frisör.


Kalimera
2010-06-18, 17:20
Vi har fått många frågor om hotellet vi bor på: vad det heter, var det ligger – och hur vi har råd att bo här, det ser ju så flott ut. Det heter Altana Hotel, och ligger cirka 700 meter från hamnen. Rumspriserna ligger över vår budget, men vi kände för att lyxa till det några dagar. Här kommer några bilder:

http://www.kalimera.se/bilder/grekland/tinos_altana_3.jpg

Poolen.


http://www.kalimera.se/bilder/grekland/tinos_altana_4.jpg

Altanen.


http://www.kalimera.se/bilder/grekland/tinos_altana_5.jpg

Toaletten.


Vi är – som säkert alla känner till – inbjudna till Kronprinsessan Victorias bröllop. Men tyvärr – för henne och Daniel – valde vi att åka till Grekland i stället. Den lyx, och den flärd, vi skulle ha fått uppleva under bröllopet ville vi dock inte vara utan, så därför valde vi att bo här.

Nu tänker väl de flesta: nu måste han väl ändå bytt ut hjärnan mot en oliv? Inte kan väl Janne och Camilla vara inbjudna på bröllopet? Stämmer, det är vi inte. Men den förklaringen är mycket kortare än den sanna historien.

Här kommer en kortversion av den långa förklaringen:
Nikoletta känner flera på Kalimera till sedan tidigare. Hennes barn Clery och Jakob är ägarna till Altana Hotel. Men det är inte heller därför vi bor här. När vi var på Amorgos för några år sedan träffade vi ett svenskt par som var stora Tinos-fans (hej, hej, om ni läser detta). De berättade om Clery och Jakobs nya hotell, och det lät alldeles fantastiskt. Vi bestämde då att nästa gång vi åker till Tinos måste vi bo där, och nästa gång är nu. Därför bor vi här några nätter. Jag kanske inte behöver skriva det, men så här har vi aldrig bott tidigare. Vilket ställe!

Igår kväll gick vi en kort runda i stan. Inte lika mycket folk som under dagen då det kryllade av grekiska dagturister. Värmen var grym!

http://www.kalimera.se/bilder/grekland/tinos_eleni.jpg

En suverän middag bestående av Stifado på kanin, pork i vin och rosmarin, samt två lokala ostar, åt vi här.


http://www.kalimera.se/bilder/grekland/tinos_prinsessa.jpg

När vi gick hem passerade vi några barer. Vi blev tämligen förvånade när vi såg Kronprinsessan Victoria sitta i en av barerna. Hur ska hon hinna hem tänkte vi? Ja, ja, det är hennes problem sa vi och gick vidare.

Idag har vi setat med Clery hela förmiddagen och gått igenom allt hon kan om Tinos, och det är mycket. Vi har varit här förut, men det är alltid roligt att se något nytt. Clery – som talar svenska - är supertrevlig och en människa som man gärna vill ha som vän. (På tal om det så hälsar Clery till alla sina vänner i Sverige!).


http://www.kalimera.se/bilder/grekland/tinos_aithrio.jpg

Lunch åt vi på vår gamla favorittaverna Aithrio. Maten idag var precis lika god som när vi senaste var på Tinos.


http://www.kalimera.se/bilder/grekland/tinos_pelikan.jpg

Bredvid Aithrio finns en fiskaffär där det bor en pelikan som heter Marcos. Han hälsar till dig Lissi och undrar när du kommer tillbaka. ;)

På vägen hem till Altana passade jag på att klippa mig. Jag hade inget val eftersom jag började se ut som professorn i filmen ”Tillbaka till framtiden”.


http://www.kalimera.se/bilder/grekland/tinos_klipp.jpg

Före. Professorn syns inte i den vinkeln.


http://www.kalimera.se/bilder/grekland/tinos_klipp_2.jpg

Efter. Jag grinar lite illa som synes. Det beror inte på att jag var missnöjd med frisyren, utan för att frisören tyckte att jag liknade Sting, och jag visste inte om det var bra eller dåligt. flabb_flab

Imorgon har vi hyrt bil från klockan 09.00. Då börjar äntligen vår odyssé runt Tinos.

Visst ja, vädret glömde jag. Det blåste småspik imorse. Nu har det lugnat sig något och ska försvinna hela i morgon. Värmen ska hålla i sig, eller bli ännu värre, sägs det. Tyvärr.

Alala
2010-06-18, 18:28
Ja nu är man då hemma igen efter en alldeles för kort vecka på Skopelos. :) Det enda positiva av att vara tillbaka efter en så kort tid är att nu kan jag igen följa er resa ordentligt. Andros verkade ju jättefint och Tinos också. Jag beundrar er för att ni orkar resa runt så mycket i hettan, själv är jag lite av en latmask och behöver lite vilodagar. :D

Tack för allt ni berättade om Skopelos, det hade vi stor nytta av! klapp_klap
/Anne

Lissi
2010-06-18, 19:07
JA då hade jag rätt då! :D Det är Altana ni bor på och där ska jag fira min 65-årsdag, det bestämde jag efter den privata sightseeing- turen på hotellet som jag fick av Nikoleta förra året....Clery är jättetrevlig och Jakob likaså!

De privata terasserna går inte av för hackor med utsikt över havet och med full koll på alla färjor som kommer och går....Eftersom jag fyller år i oktober så har jag nog råd med 3 nätter.....sen får resten av resan tillbringas hos Nikoleta....det går inte av för hackor det heller....Tänk, när man fyller 65, då behöver man ju inte åka hem om man inte vill:rolleyes::D


Ja, jag trodde väl att Marco skulle hälsa....vi möttes och pratades vid så gott som varje dag förra året;)..undrar hur han är släkt med pelikanen på Mykonos???

Ja nu längtar man ju etter värre efter Tinos, helt klart.....

Jag ser fram emot många rapporter.

Lissi -74 dagar från Tinos

Peter
2010-06-18, 21:26
http://www.kalimera.se/bilder/grekland/tinos_aithrio.jpg

Lunch åt vi på vår gamla favorittaverna Aithrio. Maten idag var precis lika god som när vi senaste var på Tinos.

Jag förstår att stolen på vänstersidan på det lediga bordet till höger var ledig. Det är nämligen min stol! Jag brukar sitta där... De väntar på mig! :D

Om ni går in i gränden till vänster så hittar ni Metaxi Mas. En rätt exklusiv Taverna med väldigt god mat men lite dyrare än vanligt. Ägaren heter Evripidi och är en av mina äldsta vänner på Tinos. Vi träffades första gången -81... Hans fru Marigo och hans äldsta dotter Panagiota, och ibland sonen Dimitri, brukar sköta serveringen. Yngsta dottern Athina är inte där så mycket.

Hälsa från mig om ni går dit. Säg att jag kommer i September. ;) "De crazy Piter from Sweden...?" Stort garv blir det.... Det är ett ställe ni bör testa inför den nya kommande Tinos-guiden.


http://www.kalimera.se/bilder/grekland/tinos_pelikan.jpg

Bredvid Aithrio finns en fiskaffär där det bor en pelikan som heter Marcos. Han hälsar till dig Lissi och undrar när du kommer tillbaka.

Lille Marco... Den stackarn har samma namn som Polischefen på Tinos. Och han är ett djä......äk. Så honom ska man passa sig för! Jag känner, och har varit hemma hos honom. Ingen upplyftande upplevelse kan jag säga. Det bästa med det var att tuta i hans schäfer Princess massa godis... Hon lär inte leva längre. Tyvärr. För hon var den bästa i den den familjen....

Men villl ni ha kontakt med Pelikanen Marco så ska ni sätta er ner på backen ett par meter från honom och vänta. Och ha tålamod. Är han då lite pigg (Han sover rätt mycket!) och nyfiken så kommer han fram så man kan klappa och mysa med honom. En liten muta är ju aldrig fel... Ang_elx

Lissi
2010-06-18, 21:50
Janne...Missa inte Malamatenia!! En underbar taverna, dit man kommer genom att gå upp i gränden något t h om "rondellen" nere vid gatan som leder upp till kyrkan. Helt underbar mat och en interiör som inte går av för hackor!:

Lissi

Masse
2010-06-19, 00:52
Lunch åt vi på vår gamla favorittaverna Aithrio. Maten idag var precis lika god som när vi senaste var på Tinos.

------------------

Visst ja, vädret glömde jag. Det blåste småspik imorse. Nu har det lugnat sig något och ska försvinna hela i morgon. Värmen ska hålla i sig, eller bli ännu värre, sägs det. Tyvärr.

Aj då Aithrio missade vi. Det ser ju verkligen ut att vara ett ställe i vår smak.

Vädret tycks också vara i min smak. Jag hade nog formulerat det som att värmen ska hålla i sig eller bli "ännu bättre".


Janne...Missa inte Malamatenia!!
-----------------
Helt underbar mat och en interiör som inte går av för hackor!:

Lissi

Jo jag instämmer med Lissi......

http://www.kalimera.nu/forums/picture.php?albumid=435&pictureid=3793

....... maten på Malamatenia är mycket god tyckte vi.

http://www.kalimera.nu/forums/picture.php?albumid=435&pictureid=3794

Till exempel friterad succini smakade jättegott.

:) Mats