handdator

Visa fullständig version : På plats i paradiset - en hälsning från Agia Anna - Naxos


Annen
2010-06-15, 17:59
I söndags kväll lämnade vi ett grått o regnigt Arlanda och styrde kosan via Budapest till Aten. Den här gången består familjen av mig och maken, två söner på 15 & 17 år samt en kompis på 15 år. Lite ansträngande resa med ankomst till Aten kl.02:00 lokal tid den här gången, men tre tonårsgrabbar o två vuxna är ganska tåliga. Priset desto bättre 1390SEK per person tor. Finns också fördelar med att resa på natten: lite svalare när man kommer fram och ingen trängsel på flygbussen. Väl framme i Pireus dåsade vi på marmortrappan utanför Blue Stars biljettkontor tills de öppnade klockan sex. Ungdomarna är bättre än vi vuxna på att sova var som helst…..
Det mesta är sig likt här på Naxos. Till och med priserna verkar stabila. En Mythos i butik kostar 90 cent, schysst apartment m pool, 50 m från havet, två sovrum fyra ordinarie bäddar o en rejäl extrabädd & bra pentry, 50 euro. Förra gången betalade vi 35 euro men då fanns ingen pool och vi var fyra personer. Pool har vi aldrig haft förut men detta är vårt favvoställe så om de bygger pool så tar vi den på köpet J . Middagen igår kväll kostade 70 euro och bestod av fyra förrätter, fem varmrätter, två öl, tre läsk o en x-tra omgång bröd. En sak är nytt: Internet finns på många pensionat, tex på vårt. Så om man gillar nätet kan det vara värt att ta med sin laptop.
Idag har vi latat oss på stranden, badat, snorklat och läst böcker. Till och med tonåringarna har funnit ro och läser böcker under parasollet. På Arlanda vill ingen ha en bok i pocket shopen, men mycket blir annorlunda på plats i solen så köp nåt du tror roar dem och vips så läser de trots att det är första sommarlovsveckan…. På tal om att läsa så läste yngste sonen i en guidebok idag att Naxos hörde till de fem öar med minst sevärda upplevelser. Ha-ha säger jag. Vem bryr sig. Som förälder till barn oavsett ålder så vill man se till att barnen njuter, dvs sol, bad, lättja osv, då njuter alla. Sevärdheter är nog för en annan publik är den vanliga barn/tonårsfamiljen. Vi har varit på många öar vid det här laget och återkommer alltid till Naxos.
I morgon är det grabbarna som bestämmer. Då skall vi till windsurfing-centret och surfa. För min del är det minst 20 år sen…
Framåt helgen drar vi till nästa ö. Men eftersom semesterlunken börjat infinna sig är det ingen som orkar ta reda på vilken ö det blir….ännu.