handdator

Visa fullständig version : Fiskfjäll igen...


Monica P
2010-06-06, 19:05
Sen i oktober har min fiskande man inte dykt och fiskat av hälsoskäl. Men att stå på stranden med ett metspö verkade inte lika roligt, så vi har fått nöja oss med köpt fisk ett tag! Otroligt! Otänkbart!

Han har ju gott om kompisar som har båt och som tar varje tillfälle att åka iväg till nån gudsförgäten klippa mitt i havet och fiska med sina harpuner . Vid såna turer behövs en person som blir kvar i båten , den utgör samlingspunkt och rastplats. Min man som är erfaren sjöman tog på sig den uppgiften, delvis som ett test på sin återvunna hälsa.

Sagt och gjort, igår middag for de iväg till Syrna, lite sydöst om Astypalea. Vädret var jättefint när de åkte, nästan lugnt , soligt men inte hett. I tvåtiden ringde han, de var framme och killarna hade gått i. Frid och fröjd.

Men sen , så där snabbt som vädret kan skifta här, blåste det upp och det blev nödvändigt att söka skydd. Båtens ägare som är en stursk typ även till vardags, ville inte gå med på de äldre killarnas råd att ligga i den södra , vindskyddade hamnen...tre tog sina sovsäckar och gick i land för att sova. Min man och båtägaren fick använda större delen av natten åt att hålla båten från klipporna...enstaka timmar med orolig sömn...

Nästa dag var det ännu blåsigare med riktigt stora vågor. Vår bålde båtägare körde hemåt som om det var en racertävling...i riktigt grov sjö...
hade man njursten skulle man ha skakat ner den direkt...

Cirka fem kilo fisk per person var resultatet, och nöjesfaktorn förstås.

Gissa vilken mörbultad gubbe som somnat på soffan i kväll...

Kikh
2010-06-06, 19:26
...i riktigt grov sjö...
hade man njursten skulle man ha skakat ner den direkt...

Det låter som ett fullgott alternativ till sjukhusen tycker jag - ska minnas det om jag får gallsten igen :D

//Kikh, som har en egen "storfiskare"