handdator

Visa fullständig version : Lite nytt från Kalymnos


Monica P
2010-05-21, 16:16
Dåliga och bra nyheter.
En samverslös befälhavare släppte tre dar sen ut olja och annat äckel som kom in på stränderna längs Kalymnos västsida. Stor städningsaktion pågår med kommunens och hamnpolisens alla resurser inklusive frivilliga . Man blir så förbannad.__D__D__D__D__D.

Det är trevligare att berätta om att undervattensparken börjar bli klar, i Arginoda. Det ska bli ett akvarium som man står inne i, fattade jag, föreläsningssalar för filmvisning och konferenser. Lokalerna är nästan klara. Den yttre delen kommer att omfatta dykmöjligheter med utbildning. Lekpark finns. Jag berättar mer när jag vet mer.

Man bygger om den yttre piren så att stora båtar typ Blue Star och kryssningsfartyg ska kunna lägga till. Snart klart.

Har jag berättat att Emborio har fått vatten nu? Avsaltningsanläggningen i Skalia fungerar bra. Fler planeras.

De mycket få skolbarnen på Pserimos får undervisning via dator.

Segelbåtar kan nu lägga till vid den långa kajen längs hamngatan, el och vatten finns i konsoler eller vad det heter.( Restaurangerna precis intill.)

Ny andre turistminister är en Nisyrosbo, Nikitidiadis, som har speciellt intresse för Dodekanesa.

Det får räcka för denna gång.

Riitta
2010-05-21, 16:30
Det var ju verkligen vanssinigt och släppa ut olja och skit precis nu när turisterna skall komma__D:( Det skall man ju inte göra annars heller:mad:

Låter härligt med det där undervattensgrejen:) Den blir säkert populär:)
Nu känns det som jag vill åka med en gång, men kan ju klara mig en vecka till:rolleyes:

Riittabye_bye

Rasmus
2010-05-21, 17:45
...att undervattensparken börjar bli klar, i Arginoda. Det ska bli ett akvarium som man står inne i, fattade jag, föreläsningssalar för filmvisning och konferenser. Lokalerna är nästan klara. Den yttre delen kommer att omfatta dykmöjligheter med utbildning...

Spännande. Arginonda som är en av våra absoluta favoritplatser på Kal. Ligger så vackert så man kan få gåshud för mindre. Måste ses senare i år. Tack för informationen, Monica!
:)

kirtor
2010-05-22, 09:33
Vet man hvem som har lekket ut olje og søppel da? De bør jo få en kjempebot!!!!!
Ellers så er det jo så mye spennende (iallfall for oss deltidskalymniere) som skjer på Kalymnos. Gleder oss!!

miakurkiala
2010-06-02, 21:32
Hej

Vi ska åka till Kalymnos om fjorton dagar och bo i Massouri. Nu blir jag orolig för stränderna på västra sidan. Vet du någonting Monica om hur det går med oljesaneringen och vilka stränder som har blivit drabbade?

Mia

Monica P
2010-06-02, 22:05
Kom du, det är så gott som sanerat. Låt bli att ligga på din finaste handduk eftersom det kan finnas olja här och var i sanden.

Hjalta99
2010-06-03, 19:16
Kom du, det är så gott som sanerat. Låt bli att ligga på din finaste handduk eftersom det kan finnas olja här och var i sanden.

Hej,
Som Monica säger, ta med dig en som du inte är rädd om. Kom just hem från en vecka i paradiset och har haft det så bra! Det kan finnas något lite olja kvar, men har man ögonen med sig så syns fläckarna bra. I värmen glänser stenarna och det är små, små fläckar. Vi har badat varje dag och det var helt underbart! Funderar redan på nästa resa... :D

miakurkiala
2010-06-04, 20:10
Tack snälla ni för era snabba och lugnande svar. Vi har länge sett fram emot vår första resa till Kalymnos och nu kan vi fortsätta med det.

Mia