handdator

Visa fullständig version : Prøver igjen.....


Marina.k
2005-03-09, 18:41
Takk for gode svar.:)
Har dere noen tips om hva vi burde få med oss når vi er der?
Vi har lyst å besøke andre øyer når vi er der, noen tips?
Båtturer?
Også lyst å leie bil å reise litt rundt på øya.:)
Har noen vært på paros badeland?

Janet
2005-03-10, 22:01
Jag tycker att ni ska ta en sväng till Antiparos, där finns en mysig (liten) stad att strosa omkring i och det är väldigt fint.
Något som kan vara lite speciellt på Antiparos att uppleva är droppstensgrottan som ligger under jorden, häftigt och jag tror även barn uppskattar det.

Jag vet inte om det går båtturer direkt från Naxos dit... men det går från Parikia på Paros (tar inte alls lång tid mellan Paros och Antiparos) och från Naxos till Paros borde det ju gå en hel del färjor.

Det är mitt bästa tips :)

Brige
2005-03-11, 18:48
Jag vet inte om det går båtturer direkt från Naxos dit... men det går från Parikia på Paros (tar inte alls lång tid mellan Paros och Antiparos) och från Naxos till Paros borde det ju gå en hel del färjor.

Det är mitt bästa tips :)

Mellan Chora på Naxos, och Parikia på Paros går färjor och andra "flytetyg" i nära skytteltrafik hela dagarna och långt in på kvällen, minst en avgång/timme under säsong.
Att hyra fordon och åka runt på Naxos är en jättebra idé, det finns massor att se och njuta av:) Titta på "Snabbval öar" i rullgardinen uppe till höger, där finns en hel del tips. Det finns även Resebrev skrivna om ön, samt en hel del tips i "Gamla Forumet". Jag hoppas att ni får det riktigt härligt:D:p
Birgitta

iakk
2005-03-12, 21:58
Hej! Igen!

Naxos är inte större än att man kan åka runt hela ön på en (eftermid-)dag så jag tycker att ni ska hyra bil och se er om (fast det är inte helt sant för man kan inte köra runt hela ön, eftersom det inte går vägar runt hela ön).
Vi åkte buss men jag har hört flera säga att när man befinner sig högst uppe på "toppen" av ön och om det då blåser så kan det kännas som att bilen ska blåsa av de slingrigt smala vägarna rakt ner i havet...

Men om man lyckas hålla sig på vägen ;), tycker jag att Apiranthos, en by som ser ut som om vore den huggen ur berget, eller av/ur marmor, är värd ett uppehåll. Här finns några tavernor, kafenior och några små affärer bland de smala gränderna och trapporna, allt inbäddat i lummig grönska. I byn Apollonas finns också några tavernor och cafeér men det finns också möjlighet till bad för den här byn ligger vid kusten till skillnad från Apiranthos. Här i Appollonas finns också en berömd halvfärdig liggande (!) staty av Dionyssos, Kouros, som är helt huggen i marmor. I Halki kan man stanna och gå på kitronbryggeri och man kan få smaka såväl den gula, som den gröna och den genomskinliga likören. Och också köpa, förstås. Jag har för mig att detta är Naxos äldsta kitronbryggeri, fast jag kan ha fel... Man kan också bestiga Zeusberget men när man reser med barn tror jag att det kan vara allt för krävande för om inte jag minns helt fel så är det ca 1000 meter högt!

I Naxos stad tycker jag inte man ska missa att stå vid Portaran, invid hamnen, när solen går ner. Visst är där massor av turister och alla vill hitta den perfekta platsen att knäppa sina solnedsgångskort på, men det är ändå något helt magiskt...Gamla stan är också ett måste tycker jag där man letar sig fram genom smala gränder, kantade av butiker och tavernor fram till kastrot som ligger i mitten. Runt om i staden finns gott om tavernor, men vi tyckte inte att de bästa fanns längs hamnpromenaden utan maten var godare uppe i Gamla stan.
Det finns också ett glasscafé där de gjorde sin egen glass men just nu när jag sitter och skriver kan jag förstås inte komma ihåg vad det hette (känns lite fånigt att rekommendera ett ställe som jag inte kommer ihåg vad det heter men kanske är det någon annan som vet vilket jag menar?), men det ligger utanför Gamla stan, en bit bakom eller innanför en restaurang som heter Flamingo (tror jag...), och det blev barnens favorit. Glassarna var stora, chokladiga (som barnen vill ha dem) och inte jättedyra.
Strax utanför staden finns också en utomhusbiograf (filmerna visas på originalspråk, och textas på grekiska), det tyckte jag var en häftig upplevelse att sitta i den ljumma Naxoskvällen och se en riktigt bra film.

Annars tycker jag inte ni ska missa någon av stränderna utanför Naxos stad, Agios Georgios är väl helt ok men går inte upp mot vare sig Agios Prokopios eller Agia Anna.

God tur! /Kajsa.

Janet
2005-03-13, 10:22
Glass-stället heter Waffle House och det blev för mig som för Kajsas barn en riktig favorit. Avslutade varje kväll med en glass därifrån... det fanns säkert tjugo olika sorter och alla jag provade smakade gudomligt. Mums!