handdator

Visa fullständig version : Båt Santorini-Amorgos-Santorini


leithy
2010-05-01, 12:00
Vi är ett sällskap som ska besöka Amorgos i sommar. Några åker båt från Pireus, andra flyger till Santorini för vidare transport till Katapola, Amorgos.
De flesta ska flyga hem från Santorini.
Detta innebär att vi behöver båt t o r Santorini-Amorgos. Som jag uppfattar det så är vi hänvisade till Sea Jets katamaran. Då börjar problemen, man kan inte få en e-ticket utan måste hämta ut biljetterna på kontor i Aten, vilket är svårt när man flyger till Santorini, alternativt att få dem skickade hem. Biljetterna kostar 35 euro + en avgift på 8 euro. Att få dem hemskickade kostar 29 euro. Bokningssystemet är också så begränsat att ska man åka olika avgångar får man betala 29 euro för varje bokning, det går inte att göra en gemensam beställning av alla biljetter.
Eftersom katamaranen är som ett flyplan antar jag att man måste boka biljett för att vara säker på plats - är det någon som har någon erfarenhet av detta? Känner något till något annat alternativ att ta sig Santorini-Katapola t o r? Stämmer mina erfarenheter av Sea Jets bokningssystem?
Vår spontana reaktion är att det inte är konstigt att Grekland har det svårt när bokning av båtbiljetter är så här svåra och dyra.

Janérik
2010-05-01, 23:45
Nu är det ju en väldig skillnad på när ni ska åka men jag tror inte att denna båt kommer att vara fylld om ni inte åker i absoluta högsäsong. Däremot kan den väl vara inställd på grund av lite hårt väder men då hjälper inte bokad biljett som man håller i handen. En alternativ färdväg är via Naxos men det vet ni säkert redan.

Mvh Janérik

Kalimera
2010-05-04, 10:27
Håller med Janérik, åk via Naxos om ni inte vågar chansa på att katamaren är full eller ej. Från Naxos är det en baggis att ta sig till Amorgos.