handdator

Visa fullständig version : Vardagslivet lunkar på


Monica P
2010-04-19, 20:46
-Här i utkanten av Europa har vi inte märkt så mycket av uppståndelsen kring vulkanutbrottet på Island. Jag for till Masouri och köpte glass hos Antonis vid torget, och han lät lite bekymrad inför risken för att turisterna inte ska kunna komma.

-Det man annars kan se med förundran är hur oerhört snabbt en stor nyhet sprider sig med dagens teknik. - Jag menar, snart sagt alla på jorden kan få höra dåliga -och bra- nyheter just när de händer, det är verkligen märkligt.

Sånt är vi förstås vana vid här på ön också, via djungeltelegrafen. Här behövs inga elektroniska prylar...en trafikolycka är känd över hela ön innan polisen skrivit färdigt sin rapport. - En odlingskasse som gått sönder -innan fisken smitit ut har varenda kotte rafsat åt sig fiskedonen och rusat iväg till den aktuella stranden. Och annat sådant , helst nån skandal eller tokighet.

-Någon månad sen hände följande dramatiska sak:
En värnpliktig på den lilla ön Kalolimnos blev så sjuk att han behövde sjukhusvård. Det stormade kraftigt den där natten. En båt gav sig av för att hämta killen och en officer. Båten fick en skada av klipporna vid Kalolimnos men det märktes inte förrän de nått till Chali ungefär, en bra bit kvar att åka. Kaptenen larmade för att få hjälp, men då båten började sjunka la man i en flotte med den sjuka unge mannen. Officeren och kaptenen hoppade i sjön och bogserade flotten från den sjunkande båten. Det var kolsvart och som sagt stormigt väder och ganska kallt.

-Inom kort rusade ett flertal båtar till platsen, men det tog ett bra tag innan man fann dem i mörkret. När man väl fann dem var det stört omöjligt att få upp dem på den stora båt som var närmast. Äntligen kom en lägre båt och man lyckades dra upp de vid det laget genomfrusna personerna.

-Slutet gott! TV-sändningar från stranden (kolmörkt) , från hamnen (uppståndelse), från sjukhuset (intervjuer med mamman, räddaren, läkarna och de räddade) ...

Nu har dessutom staten givit kaptenen en ny, stor och fin båt för att han redde ut situationen. Stor fest med massor av rörda tal och generade huvudpersoner...

Tack vare TV fick vi vara med också.

Så visst, det är inte bara elände i nyhetssändningarna. Jag tar tillbaka!

Masse
2010-04-19, 21:22
Tack Monica för att du bidrar med lite positivt i det annars alltför ofta negativa nyhetsflödet. klapp_klap Det behövs. Det må vara att många av de goda nyheterna är mindre än de negativa och tråkiga katastrofnyheterna, men om alla besjälas av ambitionen att rapportera även om små och goda saker så kan det ju bli en hel flock, och det vore ju inte så dumt.

:) Mats

kirtor
2010-04-20, 00:11
Flott å høre om den episoden igjen Monica. Ellers må du hilse Antonis neste gang du kjøper is.

Netwolf
2010-04-20, 08:07
Tack för en trevlig liten anekdot!

Riitta
2010-04-20, 08:34
Tack för nyheterna från Kalymnos:) 38 dagar kvar, om vulkanen vill:rolleyes:

Riittabye_bye

Bea
2010-04-20, 09:48
Vilken fin historia! Om vulkanen inte skärper sig tar vi tåget, för till Grekland ska vi. Och Kalymnos kan vänta sig besök från oss i år, det ser vi fram emot.

Bea

Monica P
2010-04-20, 11:35
Ja, ni är hjärtligt välkomna. Det målas och fejas och fixas överallt så här års-till vems ära?- DIN !