handdator

Visa fullständig version : Tomatsås


Eva L
2005-10-27, 09:45
Inför helgens Kalimerafest har jag förberett en tomatsås som jag brukar använda till min Briam. Har den här gången gjort en lite annorlunda variant ganska likt den tomatsås jag gör till Ozo Buco. Receptet kan lätt dubbleras efter den mängd som önskas.

1 burk ekologiska tomater antingen krossade eller hela
1 dl rött vin
I liten bit rotselleri
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
seltin mineralsalt (efter eget tycker, går lika bra med flingsalt)
vitpeppar ett varv med kvarnen (alt svartpeppar)
oregano(efter eget tycke)
basilika(efter eget tycke)
kanel(efter eget tycke)
paprikapulver (efter eget tycke)

Hacka löken och vitlöksklyftan och skär rotsellerin i små bitar.
Stek lök och rotselleri några min på mellanstark värme. Ska bara få lite färg.
Blanda alla ingredienser i en panna ock koka såsen på svag värme ca 20 min.
Sila sen bort lök och rotselleri och tillsätt lite mer oregano och basilika.
God tomatsås som går att använda till många rätter.

Eva

magnus u
2005-10-27, 10:25
thavmassia!!! magnus u