handdator

Visa fullständig version : Parga...!


Lajsa
2010-03-08, 21:11
Nu är det så att familjen har bestämt sig för att styra kosan mot Parga i vår/sommar,:D är det någon som har varit där som vill berätta lite? Ännu bättre om någon har bott på hotell Sunset i Parga stad eller vet något om det. Det ser så himla fint ut,:p skulle vilja veta lite angående utsikt osv
Tacksam för svar!bye_bye

parga
2010-03-09, 14:19
Så trevligt! Mycket bra val, Parga! Tyvärr vet jag inget om Sunset men jag tycker mig kunna en del om Parga med omgivningar. Jag svarar gärna på frågor.Tycker det är lite svårt att berätta. Lättare att svara när jag vet vad du vill veta. Det finns säkert någon annan här på Kalimera som är en bättre berättare än jag! ;)

Jenny

Lajsa
2010-03-09, 16:06
Va kul! Jag är ett stort fan av Skiathos, så jag blev tillsagd att åka till Parga som är minst lika bra, om inte bättre;)
Jag har egentligen inte så många detaljerade frågor, mer än lite tips om nån bra restaurang med lite "grek-känsla", nån mysig bar/uteservering kanske...
Vi vill nog hellre bo i Parga stad, nära till allt, även om Valtos-stranden ser väldigt vacker ut:) Vad tycker du?

karinafp
2010-03-09, 16:08
Om du ställer dina frågor under Pargas eget diskussionsforum, får du säkert mängder av svar. Du hittar det under rubriken "Fastlandet"... :) Där hittar du dessutom gamla diskussionstrådar med massor av tips om Parga och dess omgivningar.

May
2010-03-09, 16:46
Er enig med kainfp: Titt på Pargas forum. Men kan fortelle litt om Parga: Det er en meget idyllisk liten by. Og du bor midt blandt befolkningen. Byen har trange koselige smug. Og trappene opp mot borgen m/ sidesmugene er spennende å utforske. Sett deg på en taverna på toppen ved borgen m/ utsikt mot Valtos-stranda og innta kveldens måltid i solnedgangen.
Nydelig:) Etterpå går du forbi borgen og litt nedover trappene mot byen, og setter deg på en bar og tar en drink og ser utover byen. Dette også nydelig:)
Byen har en bystrand som er bra, men Valtos-stranda er enda bedre. Bor du midt i byen, går du på et kvarter opp smugene og ned på den andre siden. Du kan også ta badebåt fra havna.
Litt opp i byen fra havna, ligger et bakeri som har de beste brødene man kan tenke seg. Masse gode kaker, og de serverer også frokost. Både Engelsk og Gresk.
Havnepromenaden er veldig hyggelig, men det kan bli litt vel trangt om plassen på kvelden midt i sessongen. Har vært der i mai også, men da er det mye mindre turister, så det er en bedre tid og reise dit på.
Det er også et fint utgangspunkt for dagsturer, både til fots og med bil.
Det er også masse gode tavernaer. Både i havna, og ikke minst i de smale smugene. Gå på oppdagelsesferd, og let deg frem! De ligger på de underligste steder. Og for ikke å glemme på toppen ved borgen, og også ned mot Valtosstranda.
Kjenner at jeg lengter tilbake dit her jeg sitter å skriver. Kommer helt klart til å reise tilbake dit en fjerde gang:) Men vil nok da ta turen vår eller høst.
Ønsker deg en flott tur til Parga!!!
Ps. Når går turen?Ds
Hilsen Maybye_bye

Lindos
2010-03-09, 18:18
Va kul! Jag är ett stort fan av Skiathos, så jag blev tillsagd att åka till Parga som är minst lika bra, om inte bättre;)
Jag har egentligen inte så många detaljerade frågor, mer än lite tips om nån bra restaurang med lite "grek-känsla", nån mysig bar/uteservering kanske...
Vi vill nog hellre bo i Parga stad, nära till allt, även om Valtos-stranden ser väldigt vacker ut:) Vad tycker du?

Jag och min kille har nyligen bokat en resa till Parga. Vi blev så förtjusta efter vårt första besök för två år sedan. Vi kommer att bo på Enetiko (Ving) och det innebär en promenad till Valtos beach. Vi tyckte dock att det var skönt att faktiskt få röra på oss lite och inte bara äta gott och ligga och slappa på stranden. ;)

Valtos är absolut en fin strand, vi var ofta där. Ni får dock inte missa att åka till Lichnos beach, det blev en personlig favorit! Taxibåtar avgår från hamnen. Jag har annars hört att det ska vara en fin promenad på nästan en timme, man kan gå genom olivlundarna söderut... Vet ännu inte hur man hittar den vägen men håller på att forska i det :) När det gäller stränder så har jag även fått en rekommendation att åka till en strand lite norrut som heter Sakariniko.

Var man ska bo beror ju lite på vad man är ute efter men om du säger att ni vill ha nära till allt så hade jag valt att bo i stan. Det är ju trots allt inte särskilt långt att promenera till Valtos beach ändå... Dessutom tycker jag att det är skönt att ha nära till hamnen för att lätt kunna ta sig med båt till stränder lite längre bort. Å det kan ju vara skönt att ha nära hem om man vill avsluta kvällen på nån trevlig bar ;)

Hoppas att ni får en härlig semester i Parga!bye_bye

coanma
2010-03-09, 18:38
Veien til Lichnos Beach gikk vi flere ganger når vi var i Parga. Det er ikke til å ta feil av. Gå så langt ut av byen motsatt Valtos, forbi bystranden og helt til enden av veien (forbi en camping). Når veien slutter tar det av en sti til høyre inn i olivenlundene som går til Lichnos. Jeg kan ikke minnes om det er skilt. Når man kommer ut av olivenlundene rett før Lichnos går det en vei ned til stranden. Denne siste biten er tung når man skal hjem da det er en bakke. Ellers er det en veldig flott tur. Det går jo også an å ta båten hjem om man ikke gidder å gå. :):)

parga
2010-03-09, 19:35
Att bo inne i byn tycker jag är bättre än att bo vid Valtos. Det finns få taxibilar och det är heller inte upplyst så mycket. När vi bodde på Valtos var det en snäll restaurangägare som knäppte på belysningen efter "åsnetrapporna" ner till Valtos! Det var vi tacksamma för.
Jag och min sambo är mycket förtjust i Taverna Krioneri. Supergod Stifado! Sedan tar vi alltid en vandring till Anthousa genom fruktodlingar och olivlundar. Fantastiskt lugn och utsikten är gudomlig! Den godaste maten har vi ätit däruppe!
Vi försöker hålla oss från hamnpromenaden så mycket som möjligt. Men vill man kolla på folk och dricka drinkar fungerar nog alla barer där nere. Sugar Bar är en favorit. Jättegoda Caiprinhas! Skiathos är fint det med men som sagt, Parga slår Skiathos tycker jag
Hoppas ni får en trevlig resa!
Jenny

Lajsa
2010-03-10, 12:15
Tack så jättemycket för alla tips o fina berättelser om parga!:) tror vi gör ett bra val att bo inne i närheten av staden faktiskt...som det ser ut nu ska vi åka andra veckan i juni...längtar som en tok!;) ska bli helt underbartklapp_klap

Stomatol
2010-03-16, 08:31
Det går även bussar mellan Parga och Valtos. Jag har för mig att dom var gratis men är inte helt säker.
Beroende på tid när ni är där så är stränderna i Parga inte så dumma heller. Kanon med närheten till Greklands godaste Gyros är inte så dumt när man blir hungrig på dagen _B-anana. Kommer inte ihåg vad stället heter, men när man passerat hamnrestaurangerna och har stranden på höger sida så är det den första restaurangen som har bord med parasoller å sånt, mitt emellan strandvägen och den som fortsätter rakt upp. Själva köksdelen, där man beställer gyros, ligger på andra sidan vägen som går rakt upp, du/ni ser vad jag menar när ni är där. Mums, gissa om jag är sugen på Grekland?