handdator

Visa fullständig version : Lefkas jmf med Skiathos


jeabys
2010-02-23, 15:22
Hej!

Håller stränderna på Lefkas samma kvalité som på Skiathos? Mjuka sandstränder och kristallklart vatten som är lättillgängliga är vi intresserade av flabb_flab.

Kalimera
2010-02-24, 09:46
Håller stränderna på Lefkas samma kvalité som på Skiathos? Mjuka sandstränder och kristallklart vatten som är lättillgängliga är vi intresserade avNej, de håller inte samma klass. De flesta stränderna består av smågrus, inte sand. Däremot finns det ett par ruggigt häftiga stränder, som Porto Katsiki (http://www.kalimera.se/bilder/veckans/strand/lefkas_porto_katsiki.html).

Elisabet
2010-02-24, 12:10
Både Skiathos och Lefkas spelar i en egen dimension när det gäller stränder - men i två olika sporter!

Sandstränderna på Skiathos - så vackra och så många, så lagom långa och så perfekt lagom snabbt djupa, så varierande och så olika - finns det inte motstycke till.

Stränderna på Lefkas - så vackra och så överväldigande, så mäktiga och så fascinerande - finns det inte heller motstycke till.

På Lefkas finns det också sandstränder, men de är inte i närheten av Skiathos stränder. De vackra, mäktiga stränderna är mestadels kullerstensstränder - och det är långt att ta sig till dem, oavsett var man bor på ön. Men det är en mycket vacker ö!

Buckskin
2010-02-26, 13:02
Jag håller fullkomligen med dig Elisabet. Du slog huvudet på spiken när du beskrev de två öarna. Jag är själv en stor Skiathosfantast men gillade verkligen Lefkas också. Därför bifogar jag en bild från en av de magiska stränderna på Lefkas västra sida.


http://www.kalimera.nu/forums/picture.php?albumid=352&pictureid=3094

Hestia
2010-02-26, 13:11
Oj så otroligt vacker bild, kontrasten mellan det blåa blåa havet och himlen och de gråskiftande stenarna och stranden! Bilden får mig att vilja upptäcka Lefkas också.:) (Skiathos-fantast är jag ju redan!)