handdator

Visa fullständig version : Hersonissos i JUNI


emma90
2010-01-26, 19:51
Hej
Vi är tre partyglada tjejer som gillar att skaka rumpan på dansgolvet.
Samtidigt får det inte bli för mycket av det roliga som det lätt kan bli på turistorter som är kända för party.
Därför undrar jag:
Hersonissos i mitten av juni? Är det för tidigt på säsongen?
Vore ju inte kul med ett tomt dansgolv när man kommer dit.

Skulle även uppskatta tips på dagsutflykter, och fina stränder i närheten.
Tacksam för svar! :)

Kalimera
2010-01-27, 08:14
Jag vet inte om det är för tidigt för party. Några ställen borde vara öppna, och det räcker kanske med dem. :) Annars kan ni ta en taxi till Mali där det är ännu mer party än i Hersonissos.

http://www.kalimera.se/bilder/forum/kreta_hersonissos.jpg

Det finns flera stränder i själva Hersonissos. Bland annat denna.

Eva L
2010-01-27, 23:03
Mali är för mycket av det roliga. Många från lokalbefolkningen hatar turisterna som till största delen är supande, skränande engelskmän som borde stannat hemma. En vän till en nära vän till mig har arbetat som präst i området och han beskrev det som helvetet på jorden. Flera progran har visats på TV och jag som besökte de här platserna i början av 80-talet känner bara sorg i hjärtat. Det är total ödeläggelse av positiv, inhemsk grekisk kultur. Åk till öar eller platser med grekiskt klubbliv och en ung men mentalt mogen internationell publik så kommer ni att älska landet.

Eva

litentuva
2010-01-28, 08:58
Hej
Vi är tre partyglada tjejer som gillar att skaka rumpan på dansgolvet.
Samtidigt får det inte bli för mycket av det roliga som det lätt kan bli på turistorter som är kända för party.

Skulle även uppskatta tips på dagsutflykter, och fina stränder i närheten.
Tacksam för svar! :)

Ni verkar vara ute efter lite bra blandning, party men inte bara party. Hersonissos är ju uppbyggt för fest natten lång och siktar in sig på ungdomar som gillar att festa (supa). Du skriver att ni gillar att shejka loss men att det inte får bli för mycket av det goda. I så fall kan ni med fördel välja tex Rethymno där det finns bra nattklubbar (Fortezza, Livingroom, Rock-Café mfl) som har öppet långt in på småtimmarna, både inne i stan och i den närliggande förorten Platanias-Adele med party natten lång. I Rethymno finns även ett stort utbud av barer, trevliga restauranger och juste shopping och på det en 5 km lång strand. Med andra ord bra förutsättningar för en juste semester!

Ang utflykter så finns det hur mycket som helst att välja på om man har Rethymno som utgångspunkt men varför inte hyra moppe (om ni har körkort) och ta er till Södra delen av ön där det finna massor av fina stränder att välja mellan. Det går också bra att ta sig runt på egen hand med buss eller såklart boka in sig på någon av de guidade turer som resebolaget erbjuder. Eller varför inte ta en badbåt (bokas enkelt i den lilla venetianska hamnen) tex till den fina och närliggande orten Balí!

Lycka till med valet:)

May
2010-02-14, 10:21
Hersonisoss er myyyye party til enhver tid. Jeg var der i mai i 86 og sept/oktober i 89, men da var det bare hyggelig der.Ikke så høy partyfaktor. Besøkte byen igjen en kveld i mai 2008. Tok taxi fra Analipsi tidlig på kvelden. Vi var 4 jenter på + - 50. Vi ble overfalt av kelnere som skulle ha oss inn på diverse barer. Og byen bar preg av å være "sliten". Sjarmen var borte. Snakket med ei norsk jente som var kelner på en bar, og hun fortalte at barene holdt åpent til 6 om morgenen, og at det var fullt kjør.Og strandpromenaden er en eneste stor festplass. Allerede kl. sju på kvelden var det fullt kjør der. Bor man i nærheten der kan man ikke regne med å sove før påmorgenen. Så er det dette man er ute etter er byen topp. Men vil man ha litt forskjellig, er jeg enig i at Rethymnon er en flott by. Og der kan man i alle fall oppsøke fart og morro, i stedet for å få det inn balkongdøra. Ha uansett en fin feriebye_bye