handdator

Visa fullständig version : Folkmängder på Amorgos i juli?!


Siri A
2010-01-18, 14:42
Två första veckorna i juli bär det av till Aten. Och med siktet inställt på Amorgos! :)

Men, ett problem. Har det gått för långt in på säsongen för att det ska vara någorlunda lugnt i byn och på stränderna? Vi kanske skulle vänta till ett annat år och åka tidigare på säsongen istället?

Det mesta handlar ju om förväntningar, turister vill vi ha på Naxos. Där hör det ju till. Men Amorgos har vi tänkt oss som en upptäckarö med vyer, god mat, lugn turism, hamnliv osv. Blir vi besvikna om vi åker dit och förväntar oss detta i början av juli?

laero
2010-01-18, 17:03
Amorgos har vi tänkt oss som en upptäckarö med vyer, god mat, lugn turism, hamnliv osv.

Hej Siri !
Så kommer du nog att uppleva Amorgos.
Senast var vi där sista veckan i juni 2007 (tror inte att det ändrar sig så mycket i början av juli).
Visst är det en hel del turister på ön, men det är som sagt ganska stillsamt turistliv. Påfallande stor andel turister (i Katapola där vi bodde) var svenskar och norrmän.
En kväll var vi svenskar på alla bord på tavernan vid hamnpromenaden, varvid en gubbe vid ett av borden föreslog att vi skulle sjunga "ju fler vi är tillsammans....... ju gladare vi blir" :D

Lars

grimm
2010-01-18, 19:10
Hej!,

Det verkar variera en hel del med vilka som turistar var o när.
När jag var på Amorgos i slutet av Juli 2009, så hörde jag inte ett ord svenska eller norska. Däremot hörde jag en Dansk familj bland alla fransmän o italienare. Men som sagt, det var mycket stillsamt o fridfullt. Badbåten var knappt halvfull under högtrafik. Inte heller tavernorna hade påfallande mycket folk, så jag tror inte att ni kommer att uppleva turismen som påträngande

Som en liten anekdot kan jag berätta att det var med de två sistnämnda nationaliteterna som jag skaffade mig mitt livs första baksmälla baserad på Ouzo, Raki samt Rakomelo.:( Vi hade störtroligt hela natten med återupplivande av sånger från barn- och ungdomstiden, men jag kan lova att påföljande morgon tillbringades i ett mycket stillsamt horisantalläge på stranden, hela dagen...

inkfish
2010-01-18, 19:42
Har inte varit på Amo i högsäsong.

Men den trånga sektorn är säkert densamma säsongen igenom, och det är inte bylivet. Det är stränderna. Stränderna på Amorgos är ju inte stora (förutom Egiali) och där kan det bli rätt trångt även i eftersäsong. (Fast trångt med Amorgos-mått mätt, då;))

Kalimera
2010-01-18, 20:20
Jag tror inte heller att du ska oroa dig för att där är för mycket folk i juli. Som inkfish skriver är det säkert mycket folk vid Agia Anna, Maltezi och Mouros, fast det beror mest på det begränsade utrymmet.


http://www.kalimera.se/bilder/forum/amorgos_katapola_juli.jpg

Katapola i mitten av juli.

inkfish
2010-01-18, 20:32
(Har förminskat bilderna, de dyker upp i hanterbarare format snart)

Det välkända Agia Anna är nästan inte mer än det här:

http://i17.photobucket.com/albums/b74/mandalaki/239.jpg

http://i17.photobucket.com/albums/b74/mandalaki/240.jpg

Men om man följer stigen till höger som syns på den andra bilden, är beredd på att klättra över lite sten på ett ställe - så kommer man fram till en större strand som inte alls syns förrän man kommer dit:

http://i17.photobucket.com/albums/b74/mandalaki/233.jpg

Den är jättefin och sväljer betydligt mer folk än de första små vikarna och klipporna.

Siri A
2010-01-19, 14:01
Tack snälla för fina svar och bilder! Precis vad jag ville höra :)
Förutom Egiali, Mouros och Agia Anna, finns det fler, större stränder, eller är de inte mycket att ha?! Gott om plats kan ibland värderas högre än storleken på stenar och ni förstår vad jag menar?! ;)

Kalimera
2010-01-19, 15:13
Förutom Egiali, Mouros och Agia Anna, finns det fler, större stränder, eller är de inte mycket att ha?!Matlezi beach nära Katapola är inte dum. Bortanför Egiali finns ett par fina stränder. En bild därifrån var med i fototävlingen. Kolla här (http://www.kalimera.se/bilder/foto2009/grekland/177.jpg).

Siri A
2010-01-19, 16:42
Ser underbart ut! Vet du hur man tar sig till den sistnämnda stranden? Den bortom Egiali. Jag antar att man bara fortsätter bortåt, till fots lr med fordon?!

Kalimera
2010-01-20, 07:34
Ser underbart ut! Vet du hur man tar sig till den sistnämnda stranden? Den bortom Egiali. Jag antar att man bara fortsätter bortåt, till fots lr med fordon?!De två bortre stränderna når du till fots.


http://www.kalimera.se/bilder/forum/amorgos_beaches.jpg

Här se du stränderna i Egiali.