pawik
2005-10-16, 15:24
Detta har några år varit en favorit hemma hos oss på helgerna.
Fetaosten smakar så gott här!
4 portioner
Tid: 20 minuter
280 g spaghetti
6-8 små färska rödbetor
1 rödlök
1 knippe persilja
75 g tärnad feta ost (själv tar jag dock 200g)
DRESSING
1 msk senap
2 msk vinäger
1 tsk salt
3 msk olivolja
Koka spaghettin enligt förpackningens anvisning.
Skölj, borsta och koka rödbetorna mjuka i lättsaltat
vatten ca 10 minuter (10 min räcker inte för mig.
Minst 45 minuter tar det allt) Spola rödbetorna
snabbt under kallt vatten. Skala och dela rödbetorna
i bitar. Skala och strimla rödlök. Skölj och hacka
persilja fint. Lägg rödbetor, rödlök, persilja och
fetaost i en bunke. Blanda senap, vinäger, salt, socker
och olivolja till dressingen. Vänd ner dressingen i
rödbetsblandningen.
Lägg upp spaghettin på tallrikar, fördela rödbetssalladen
ovanpå. Servera med brytbröd.
Matlagningsmusik: Gia ton Grigori.
Måltidsdryck: Valfritt grekiskt, chilenskt eller ausraliensiskt rödvin.
Smaklig måltid!
/pawik
Fetaosten smakar så gott här!
4 portioner
Tid: 20 minuter
280 g spaghetti
6-8 små färska rödbetor
1 rödlök
1 knippe persilja
75 g tärnad feta ost (själv tar jag dock 200g)
DRESSING
1 msk senap
2 msk vinäger
1 tsk salt
3 msk olivolja
Koka spaghettin enligt förpackningens anvisning.
Skölj, borsta och koka rödbetorna mjuka i lättsaltat
vatten ca 10 minuter (10 min räcker inte för mig.
Minst 45 minuter tar det allt) Spola rödbetorna
snabbt under kallt vatten. Skala och dela rödbetorna
i bitar. Skala och strimla rödlök. Skölj och hacka
persilja fint. Lägg rödbetor, rödlök, persilja och
fetaost i en bunke. Blanda senap, vinäger, salt, socker
och olivolja till dressingen. Vänd ner dressingen i
rödbetsblandningen.
Lägg upp spaghettin på tallrikar, fördela rödbetssalladen
ovanpå. Servera med brytbröd.
Matlagningsmusik: Gia ton Grigori.
Måltidsdryck: Valfritt grekiskt, chilenskt eller ausraliensiskt rödvin.
Smaklig måltid!
/pawik