handdator

Visa fullständig version : Stängda tavernor i Juni på Fourni?


Suz
2009-12-27, 14:48
Vi ska göra en "miniluff" med min mamma som fyller 70 år. Landar på Samos och hade tänkt besöka Fourni eller Lipsi några dagar. Läste någonstans att strandtavernan på Fourni (Kampos) inte öppnar förren mitten av Juni? Någon som varit där tidigt på året. Naturligtvis vill vi ha en öppen strandtaverna, så vi kan äta en god greklunch i strandbrynet...

En anna fråga, hur jobbigt för en 70 åring med normal kondition/hälsa att gå till stranden? Tydligen branta trappor?

Det får väl annars bli Lipsi (igen...) Underbara Lipsi är ju aldrig fel, men det hade varit kul att se Fourni dit vi aldrig kommit trots att Fourni funnits med på önskelistan i många år..

Siri A
2009-12-27, 16:48
Heheej!
Vi var på Fourni i mitten på juni i somras. Tror vi anlände den 15e lr 16e. Det finns tre tavernor på Kambi, alla var öppna då! Vi åt flera gånger på den som ligger vid trappa nummer tre, på väg ner mot stranden. Det är den kortaste trappan och den går mellan några hus. Jättegod mat och fantastisk utsikt!

http://i191.photobucket.com/albums/z303/siriappelberg/DSC_0879.jpg

Men man sitter som sagt inte vid strandkanten... Jätte söt liten tant som har stället. De två andra tavernorna ligger vid stranden.

http://i191.photobucket.com/albums/z303/siriappelberg/DSC_0949.jpg

Så till din andra fråga. Trappa nummer tre, som jag skrev om ovan är inte speciellt jobbig att gå. Det är skugga mellan husen och endast en tredjedel så många trappsteg som trappa 1 och 2. Vägen från byn är asfalterad och visst går det lite uppåt, men ta det lugnt och starta tidigt på morgonen! Belöningen blir ju ändå ett dopp i det blå! :)

http://i191.photobucket.com/albums/z303/siriappelberg/DSC_0884.jpg[

Om ni tycker om god mat så har ni kommit till helt rätt ö! Det fanns fyra öppna tavernor att välja på i byn när vi var där och som sagt 3 på kambi. Nikos taverna i byn serverar fantastisk mat! Schrimp saganaki som jag åt där är den absolut godaste måltid jag avnjutit, alla kategorier! :D Men priserna är ganska höga. Beror förstås på vad man beställer, men vi tog in ganska många rätter. Runt 30-35 euro betalade vi för två personer alla gångerna. Tavernan på huvudgatan är billigare och där betalade vi runt 23 euro för bröd, tzatziki, fisksoppa, soutzokakia, brami och dricka.

En sak som vi reagerade väldigt starkt på var alla katter på Nikos. De var inte en eller två utan mellan 10 och 15. Visst kan det vara lite mysigt, men gränsen går när de börjar klättra på stolarna och den gränsen nåddes med råge här.

Ni kommer få en kanonfin resa!

Suz
2009-12-27, 17:18
Tack för svar och fina bilder:) Nu blev vi sugna. Vi anländer 2/6, så det är några veckor tidigare än ni var där.

Vi är precis som du skrev ute efter god mat, typiska vackra grekmiljöer och lugn och mysig miljö. Ett litet "minigrekland" för att kunna visa något av det vi pratat om så många år efter alla våra resor. "Mormor" har bara varit på Hersonissos på Kreta och "brodern" som också ska med har aldrig satt sin fot i Grekland.

Vi har tyvärr bara en vecka till förfogande, och tänkte dela den mellan Samos där vi landar och någon liten ö.

Hälsningar Suz

Arne
2009-12-27, 17:36
Men, nog vill jag tillkännagiva viss tveksamhet när det gäller turen ner till Lambistranden med 70 år gammal dam?? Ska nog i så fall vara sällsamt pigg dam i så fall.

Det går ju förstås bra att ta taxin upp till den lilla vändplanen ovanför stranden och därifrån trapporna ned.

Bilder hittas i bildgalleriet under "Lambi/Kambi"

Arne

Eva L
2009-12-27, 20:44
När jag var där för några år sedan den helgen den stora beachbollfestvalen äger rum dvs i första halvan av juni var tavernorna öppna på stranden. Jag åt bara på den pyttelilla nära där båtarna lägger till. Kanske ingen riktig taverna men ett litet enkelt hus med bord och stolar nere vid vattnet. Få rätter men världens godaste mat. Bara den kan få mig att åka tillbka igen. Kokt zucchini och potatis med citronsmak samt ungsbakad killing. Mums! Om tavernan har något namn vet jag inte men andra vet kanske. Tror att de andra två är lite större med ett annat utbud.

Eva

Suz
2009-12-31, 15:42
[quote=Arne;188954]Men, nog vill jag tillkännagiva viss tveksamhet när det gäller turen ner till Lambistranden med 70 år gammal dam?? Ska nog i så fall vara sällsamt pigg dam i så fall.

Hon är en stark dam, men du har säkert rätt att det kanske är dumt att dra med henne på en jobbig tur i värmen.

Vi är dock fortfarande väldigt sugna på Fourni. När börjar badbåtarna gå? Har de börjat gå i början av Juni tror ni?

Annars har vi börjat fundera på om Patmos kan vara något för oss? Var där i mitten av 90-talet och tyckte om det då. Har det blivit mycket förändrat? Jag menar är det "turistigt" eller fortfarande en lugn ö?

Vet någon något boende med utsikt?

Suz

Arne
2009-12-31, 15:57
När det gäller badbåt på Fourni fungerar det som följer; Man kliver in på Cafenion just bredvid småbåtshamnen och anmäler intresse för att erhålla skjuts till Lambistranden. Då dyker strax en fiskare upp att föra badgästerna till badstranden. Resan tar ej många minuter runt klipporna.
Man gör upp om priset samt tidpunkt för hämtningen. Fiskaren anpassar sin tur ut att vittja näten till detta..

Enklast är dock att någon dag i förväg anmäla intresse.

Arne

inkfish
2009-12-31, 16:09
Jag menar är det "turistigt" eller fortfarande en lugn ö?

Vet någon något boende med utsikt?



Jag har bara varit på Patmos en gång, i början av 2000-talet - och jag tyckte nog att det var ganska turistigt i Skala, lite mycket tingeltangel. Det har säkert inte blivit mindre sen dess.

Men avskräckt blev jag inte, Patmos var en trivsam ö, framför allt för moppeutflykter.

Ska du bo med utsikt ska du nog titta på typ Yvonnis/Yvonnes där Janne har bott, och som beskrivs i Myrinas resebrev från Samos och Patmos (ligger bland resebreven). I omgivningarna kring det stället ser man havet.

Suz
2009-12-31, 18:30
Bilder hittas i bildgalleriet under "Lambi/Kambi"



Tack Arne, har precis lärt mig vart bildgalleriet finns genom min man. Fina bilder!!

ofelia
2010-01-06, 20:36
Håller nog med Arne. Det är relativt långt att gå till stranden från "stan". Först går det upp, upp och sen går det ner, ner och ner - jag har för mig att det är ganska så brant.

Men, är ni ute efter bad? Om ni vill ha ett stilla byliv med god mat är ju Fourni "stad" mkt bra och man måste väl inte ta sig till Kambistranden.


Patmos är lite mer lättillgänglig och har ju lokalbuss om man vill se lite mer än Skala. Även detta är en underbar ö. Kanske inte lika lugn som Fourni.
/Ofelia

Eva L
2010-01-07, 09:07
En frisk 70-åring som går en del hemma och inte har några svåra ledproblem borde inte ha några svårigheter att promenera från hamnen till Kambistranden. Det går ju att göra lämpliga stopp efter vägen. Åldern i sig är nog inget hinder utan det är individens egna förutsättningar som styr.

Jag tycker personligen att det är väldigt stor skillnad på Patmos och Fourni så det är svårt att jämföra öarna.

Eva