handdator

Visa fullständig version : Parga för första gången


KajsaVictoria
2009-12-06, 17:42
Ännu en resa bokad till Grekland bokad. Men den här gången till parga. Har tidigare varit mycket på Kreta och Rhodos.

Jag och min pojkvän kommer bo i Parga på hotell Vekios. Någon som bott där innan? Fin strand? Bra frukost? Fina rum?

Låter häftigt med dessa taxibåtar! Någon som vet hur det funkar?

Hade varit kul om ni hade lite tips på tavernor med god grekisk mat som ligger i parga.

Tack på förhand!

Anders Kson
2009-12-08, 17:14
Hej KajsaVictoria!
Först ett stort grattis till att ni har valt lilla underbara charmiga Parga för er semester. Jag med min familj åker till Parga för 8:e gången 2010-06-07 och är där i två veckor. Vi har samtliga gånger bott på Valtos-sidan där ju hotell Vekios ligger. Det är väldigt lugnt och fint på den sidan. Vi har tyvärr inte bott på Vekios men det är väldigt fint och ligger precis intill stranden, bara gatan emellan. Vi brukar dock gå dit och äta ibland innan vi tar promenaden till stan. Från Vekios går man på 10-15 min. Man går först backen upp till borgen och sedan de mysiga trapporna ner till stan. Alternativt kan man åka med taxibåtarna (badbåtarna) som brukar utgå från några ställen på Valtosstranden. Sist vi var där kostade det 2 euro/pers, enkel resa.
Vägg i vägg med Vekios ligger rest. Captain som har väldigt fin mat. näst intill ligger också Tango Club och något längre bort på stranden Parga Beach Restaurant där vi nästan alltid äter lunch när vi ligger på stranden.
På vägen upp till borgen ligger Stefanos fiskrest., mycket populär.
När man kommer upp till borgen och går gatan til vänster ca 100 m så kommer man till rest. Three Plane Trees som har mycket fin mat och en fantastisk utsikt över Valtosstranden. Detta var lite om Parga, svarar gärna på fler frågor om du önskar. Det finns massor att berätta.
Ha det så bra i Parga!!!!!

Masse
2009-12-08, 23:34
Konkreta svar på dina direkta frågor har du säkert fått bättre av Anders ovan än vad jag kan bidra med. Men jag vill gärna bjuda på följande tips.

Tillsammans med vår dotter besökte vi i juni i år för första gången hennes favorit, Parga. För henne blev det nionde gången. Ett av mina starkaste intryck var promenaden till Lichnos-stranden. En tur som som tog oss upp på berget, genom en helt magnifik olivskog, och sedan nedför berget och fram till Lichnos.

Promenaden genom olivskogen var en mäktig upplevelse som jag inte skulle vilja vara utan, men förmodligen hade missat om det inte vore för den förträffliga resmåls-infon som finns att tillgå här på Kalimera.

Turen tillbaka från Lichnos till Parga kan göras endera på samma sätt som dit, till fots över berget, med taxibåt (om det inte blåser för mycket) eller med taxi.

Trevlig resa.
:) Mats

KajsaVictoria
2009-12-20, 21:49
Tack för alla tips! Sitter verkligen och längtar nu när det är 15- utanför, då längtar man efter Grekland. Parga känns som ett bra val när många återkommer 8,9 gånger. Kommer säkert på fler frågor när resan börjar närma sig!

Jacob
2011-01-09, 13:03
Tack för alla tips! Sitter verkligen och längtar nu när det är 15- utanför, då längtar man efter Grekland. Parga känns som ett bra val när många återkommer 8,9 gånger. Kommer säkert på fler frågor när resan börjar närma sig!

Tjena!
Jag och min flickvän tänkte åka till Parga nu i sommar och sitter o funderar på att välja Vekios som hotell. Undrar bara vad du tyckte om hotellet? Hur är rummen, frukosten, läget, personalen m.m. tack på förhand! :)

KajsaVictoria
2011-02-12, 11:21
Hej!

Vi tyckte att hotellet var bra. Det är ett litet lungt ställe. Vi valde Vekios eftersom det ligger så nära stranden, var bara rakt över gatan. Så läget var helt perfekt, utsikten från rummet var underbar då man har havet precis utanför.

Rummen var bra, det var ett sovrum, ett litet kök och ett litet badrum.

Jag och min kille valde till frukost. Frukosten innehöll följande: 2 skivor vitt bröd var, 2 skivor ost, 2 skivor skinka, marmelad, smör, kokt ägg, juice, kaffe/te. Så det var ingen frukostbuffé utan man blev serverad detta vid bordet.

Personalen var jättetrevliga! En del av dom pratar inte jättemycket engelska. Verkade vara familjeägt då det är ett ganska litet hotell.

En annan sak jag och min kille saknade var att det inte var några solstolar vid poolen. Men Vekios hyr ut solstolar nere på stranden.

Nått ni inte får missa är restaurang sakis, som har god mat och trevlig personal.