handdator

Visa fullständig version : Båt till Amorgos


larsols
2009-11-02, 20:38
Kalimera!

Långt till sommaren känns det nu, regnet och blåsten i Malmö är inte lätt att stå ut med.
Men att slå bort höstrusket på Kalimera går ju an...
Har någon hört/sett/åkt till Amorgos från Rafina, och isåfall hur lång tid tar det??
Från Pireus tar det ganska lång tid med Blue Stars 17.30-båt,framme tidig morgon eller sen natt. Men det finns kanske inget snabbare?

Tacksam för tips.

// Lassebye_bye

Peter
2009-11-03, 19:21
Har någon hört/sett/åkt till Amorgos från Rafina, och isåfall hur lång tid tar det??

Så vitt jag vet har det aldrig funnits några förbindelser från Rafina till Amorgos. Däremot fanns det för några år sedan, under högsäsong, från Lavrio med NEL. Men den har jag inte sett på ett par år nu. Men som du säkert vet är det "dagsnotering" på färjorna... Tidsmässigt tar det i stort sätt lika lång tid oavsett varifrån du åker från på fastlandet. Det beror ju även på vilka stopp färjan gör på vägen...

Från Pireus tar det ganska lång tid med Blue Stars 17.30-båt,framme tidig morgon eller sen natt. Men det finns kanske inget snabbare?

Den färjan brukar vara framme 01 - 02 på natten... Och hittills har jag inte sett någon snabb Catamaran trafikera Amo från fastlandet. Då hade man ju varit framme tidigare.

Ett alternativ är ju att landa på Santorini. Därifrån BRUKAR det gå mindre catamaraner till Amo som är framme på betydligt bättre tider. Ett annat alternativ är ju att ta en övernattning på tex Naxos på vägen ner. Då kommer du fram vettigt dagen efter.

Ett ev möjligt tredje alternativ skulle vara att flyga med Danska Apollo till Myconos. Det var väl de som skulle starta med Myconos igen??? Från Myc brukar det gå en liten Cat vid 14 som passerar Amo vid 17-tiden.

Men konsten att sy ihop färjorna beror väldigt mycket på vilken tid på året du åker...

larsols
2009-11-04, 22:57
Tack Peter

Då verkar mina tankar rätt. Vi tänkte börja på Amorgos för att sen avsluta på Naxos, det blir nog en Blue Star med ankomst efter 0200. Behöver inte vara så jobbigt om man lyckas sluta de blå några timmar.
Bokar nog ett boende just innan vi åker, med tanke på ankomsttid.....

Det blir i slutet av juni vi reser ner, har bokat flyg till Athen.

// Lasse

Yak
2009-11-05, 21:52
Har själv stött och blött ett antal olika vägar och tidtabeller till/från Amorgos genom åren och det bästa är nästan ändå BS från Piraeus med framkomst sent på natten (ca 02.30).
Det är den enda vägen som inte kräver något båtbyte vilket ändå gör den snabbast. Dessutom är blue stars tidtabeller stabila från år till år. Ska man åka från Santorini eller någon annan ö är man beroende av diverse småkatamaraner med opålitliga turlistor.
Det brukar gå rätt bra att sova några timmar på båten ut, efter Naxos brukar det vara ganska lugnt ombord. Rumuthyrarna möter också båten så det går att hitta nåt om man inte bokat.

larsols
2009-11-12, 22:08
Ja det får nog bli så...
om man nu ska börja med Amorgos

// Lasse

marieg
2009-11-29, 08:56
Eller så börjar ni med Naxox? (Pireus-Naxos) Lite vettigare tider...
Avslutar med Amorgos o tar båt till Santorini o flyger därifrån. Mycket billiga flyg i slutet av juni nu när Norweigan börjar köra dit!

Vi har precis bokat en resa på det sättet efter massor, massor eftersökningar om flyg, båtar, tider... det ÄR en djungel!
Lycka till!