handdator

Visa fullständig version : Båt från vart???


MariaS
2005-10-07, 17:06
Om man ska till Naxos på sommaren är det Santorini eller Aten som gäller då? Är det flyg eller båt och är det någon som har lite prisinfo. Tack.

bengtv
2005-10-08, 14:41
Hej. Vi kom precis hem från Naxos i måndags. Fantastisk ö. Det har blivit vår absoluta favorit. Härlig stad, fina byar att besöka i bergen, fantastiska stränder. Santorini däremot är i vårt sätt att se en stor katastrof. Dyrt exploaterat och hemskt.
Vi åkte med airtours som flög till Santorini. Hemresan tillbaka till Santorini var med Blue star Paros. Biljetten kostade 14 euro.

Janérik
2005-10-08, 23:07
Ett alternativ kan ju också vara att flyga till Mykonos, åtminstone Apollo brukar ha resor dit. Flyger man Apollo kan man ju dessutom utnyttja deras alternativ med att flyga enkelresor, alltså flyg ut till Mykonos och hem från Santorini. Annars så är det inget större problem att åka via Aten heller men det tar lite längre tid. länk till båttider finns på förstasidan på Kalimera.

Mvh Janérik

kize
2005-10-09, 08:41
Santorini eller Aten, ja det är en smaksak. Vi har rest via båda dess platser till Naxos och föredrar nog Santorini - trots allt.
Resan från Aten blir både längre och dyrare, såvida man inte reser med highspeed under lågsäsong. Vår tonårsdotter vill absolut inte göra om den långa resan med vanlig båt. En fördel med Aten är dock att flygbiljetterna dit oftast är billigare.
Om du väljer att resa via Santorini se till att inte bli lurad på taxiresan ner till hamnen. Vi vet att någon under sommaren fick betala 15 euro för enkel resa och det är på tok för mycket. Då är det bättre att boka ett hotell första eller sista natten och se till att transfer till/från hamn och flygplats ingår i priset. Vi valde att boka transfer till hamnen med Apollo och betalade 45 kr/person för detta. Vi behövde då inte stå i den långa taxikön utan gick direkt till transferbussen och åkte till hamnen. Väljer man detta alternativ måste det bokas hemma i Sverige, inte på plats på Santorini.
Resan mellan Santorini och Naxos med Blue Star tar knappt 3 timmar och det är lite lagom.
Ett alternativ att resa kan vara att åka ut via Aten och hem via Santorini. Snart släpper ju Apollo sina one way biljetter.
Lycka till!
Kicki

bjorn
2005-10-09, 10:29
Om man ska till Naxos på sommaren är det Santorini eller Aten som gäller då? Är det flyg eller båt och är det någon som har lite prisinfo. Tack.
Vi flög till Santorini med Apollo hem från Athen med Snowflake,kostnad 1960 sek/pers i slutet av september.Resan till Pireaus med Blue Star Naxos tog ca 5 tim från Naxos,vi flög hem 18.30 samma dag,det fungerade bra.Se upp med Apollos guider på Santorini,vi råkade ut för en som påstod att deras inhyrda båt var snabbare till Naxos än Blue Star-båten,dumma som vi var lydde vi hans råd vi fick betala 20 euro för denna långsamma färd,vid kontroll visade det sig att priset för den snabbare färden med Blue Star Paros kostade 15 Euro.Man lär så länge man lever.Dessutom påstod denna guide att rutten för BS Paros var:Santorini-Paros-Naxos-Pireaus.Han hade nog inte läst kartan, så Apollo-guide han är.Man kan undra var mellanskillnaden för biljetterna hamnade,det hör till saken att vi inte fick några biljetter. bjorn

Ruby
2005-10-09, 18:13
Ett alternativ kan ju också vara att flyga till Mykonos, åtminstone Apollo brukar ha resor dit. Flyger man Apollo kan man ju dessutom utnyttja deras alternativ med att flyga enkelresor, alltså flyg ut till Mykonos och hem från Santorini. Jag tror att Apollo har slutat flyga till Mykonos. :( Vill man åka charter till Mykonos blir det flyg till Aten och därefter båt. När jag var på Paros för två år sedan flög vi till Mykonos och tog båt därifrån, men nuförtiden flyger man tydligen till Santorini om man ska till Paros med Apollo. Så om man vill till Naxos har man nog bara Aten och Santorini att välja på, om man inte tar inrikesflyget.

Ruby

Riitta
2005-10-09, 19:12
När vi åkte till Karpathos förra året,mellanlandade planet på Mykonos.
Vet inte om det var så i år. Vi åkte från Landvetter.

Riitta

lemon
2005-10-10, 12:14
Det finns mycket att välja på både när det gäller flyg till Aten och båtar från Pireus. En enkelresa med Blue Star Naxos betingade i somras 23 E för vuxna och hälften för barn under 10 (för barn under 4 var det gratis) Stora båtar och bekväm resa. Vi gjorde resan med våra tre barn (12, 10 och 3) och det gick alldeles utmärkt.
Lycka till med reseplaneringen!

/Magnus

MariaS
2005-10-10, 17:03
Hej Magnus

Kan du berätta lite mer eftersom du reste med barn och det gör vi med. Var ni på Naxos? Vart bodde ni? Var det charter eller hade ni ordnat eget?
Vi har inte bestämt om det blir Naxos, Samos eller Zakynthos men det lutar helt klart åt Naxos, det enda är resan dit som är lång.

lemon
2005-10-13, 12:01
Hej Maria!

Det kommer ett längre mail i din inkorg men en kortfattad variant följer här:

Vi flög med SAS fr KPH t Aten. Billigt och bra.

Buss fr flygplatsen till Pireus. Varmt och trångt, men det funkade.

Biljettköp i Pireus enkelt (precis där bussen stannar) och en rätt skön väntan på soldäck på Blue Star Naxos följde fram till avgång 17.30.
Båtresan var helt ok. Hamburgerbar och bar inom räckhåll så både barn och föräldrar var rätt nöjda.

Vi hade mailat Ionna Studios i Agios Prokopios och förbokat rum, så när vi anlände till Naxos tog vi taxi dit. Dödströtta stupade vi i säng.

Den knappa veckan på Naxos var riktigt bra. Kanonfint boende: nybyggd tvårummare med jättebalkong och poolutsikt, fantastiska stränder och trivsam stämning.

Från Naxos tog vi Express Skopelitis (2,5h) till Koufonissi, dit vi ringt dagen innan och hittat en tvårummare på Finikas.

Koufonissi var skönt avkopplande och hade fina bad. Tavernan på Finikas var sanslöst välbelägen, men rummen höll inte samma standard som på Naxos.

Efter fyra nätter där tog vi Xpr S tillbaka till Naxos fvb (medelst tveksam färja), till Parikia på Paros varifrån vi åkte en liten färja till Aniparos. Vi hade ringt Galinis Place och förbokat rum och det ångrade vi inte. En alldeles nyrenoverad, IKEA-inredd!, fräsch tvårumslgh med balkonger åt tre håll. Stränderna på Antiparos höll inte samma klass som på Naxos och Koufonissi, men det kompenserades väl av det utsökta boendet och den mysiga byn.

Sista natten tillbringade vi i Aten dit vi åkt via Paros med Blue Star Paros.

I Aten var det varmt och vi var slitna, varför inte ens jag som gammal Atenfrälst uppskattade vistelsen. En liknande upplevelse beskrivs väl under fastland/aten/hur kan det bli.... Vi har samma erfarenheter från samma hotell.
Därför var det skönt att efter en natt där ta t-bana och snabbtåg ut till flygplatsen.

Inalles funkade det ännu bättre än jag trott. Det går alltid en båt. Det finns alltid någonstans att bo. Våra två äldsta barn tyckte allt var toppen och klagade inte en gång. Vår yngste, som inledde med 41 graders feber och halsfluss, vilket gick över efter några dar, var på gott humör i övrigt och tyckte det mesta var kul.

Så vi rekommenderar öluff å det varmaste!

Det här blev längre än jag tänkt, med det är svårt att behärska sig...

Dock kompletterande uppgifter och några bilder i din inkorg inom kort.

Lycka till med reseplaneringen!

/Magnus

inkfish
2005-10-13, 12:21
Det går alltid en båt. Det finns alltid någonstans att bo.

Underbar sammanfattningflabb_flab klapp_klap

MariaS
2005-10-13, 17:20
Tack snälla, ser fram emot ett mail. Tack igen.

katja
2005-12-18, 20:55
Vi tänkte flyga till Kreta för båt till Naxos... är det någon som vet mer än vi om detta? Är det ett alternativ som är att rekommendera??