handdator

Visa fullständig version : Kombinationsresa med Apollo Skiathos / Skopelos


Dippeduttan
2009-09-27, 04:15
Hej!

Har frågat under forumet på Skiathos men frågar här också.

Undrar om någon åkt på en kombinationsresa med Apollo till Skiathos och Skopelos? Hur fungerade det med transfern från Skoplos till hotellet i Skiathos? Hur fungerade det i övrigt? Hur är det att vänta i Skiathos hamn innan resan till Skopelos? Lång väntetid, möjlighet att vandra runt i staden osv? Hur var båten att resa med samt hur lång tid tog det?

Var ni nöjda med resan i övrigt?

/Camilla

Vilma
2009-09-27, 21:58
Har inte varit på kombinationsresa men åkt till Skopelos med Apollo. Det var mycket välordnat och allt gick väldigt smidigt och enkelt. Resan tar ju lite lång tid pga av väntan, men det är det värt!
För oss var det tre tim väntan i Skiathos. Det är ju en härlig känsla, semestern har ju precis börjat och tre tim i Skiathos hamn är inga problem att fördriva. Där är jättefint och även om man helst hade velat ta sig ett bad då, så är det inte så dumt att slappa på någon av tavernorna och att ta en promenad i gränderna. Alla fick ställa packningen vid en taverna precis vid hamnen. Vi åkte med färja via Alionissos och det tog ca två tim. Härligt att sitta där ute på däck! Buss till hotellet tog ca 5 min och då skulle vi inte av vid första stoppet.

Vid hemresan blev vi hämtade med buss vid hotellet, sedan åkte vi med en mindre passagerarbåt direkt till Skiathos, så den turen gick snabbare. Vi hade tur att vid båda turerna var det vindstilla och sol.

Vi var supernöjda med vår resa till Skopelos! Vi hade gärna stannat en vecka till där, eller kombinerat med en vecka på Skiathos.

piam
2009-09-28, 19:38
Vi stannade ett par dagar på Skiathos när vi kom ner och sen for vi till Skopelos och var där en vecka och sen vart det några dagar på Skiathos igen innan hemfärd.Det passade oss perfekt!Hann med att se mycket på bägge öarna.

Dippeduttan
2009-09-29, 09:57
Tack för svaren!

I somras var vi på Naxos och väntade i några timmar i hamnen på Santorini innan ca tre timmars båtfärd mot Naxos. Hamnen där är just bara en hamn med några tavernor och man kan liksom inte strosa runt och upptäcka så mycket mer. Var därför nyfiken på hur det var på Skiathos men då ligger hamnen i byn då antar jag. Låter toppen! Längtar görmycket...