handdator

Visa fullständig version : Bilder från Kastelorizo


Kalimera
2009-07-27, 20:39
Har lagt upp lite bilder från Kastelorizo. Ni hittar dem under min profil, under Nätverk/Bilder, eller via denna direktlänk... (http://www.kalimera.nu/forums/album.php?albumid=182)

Arne
2009-07-28, 19:43
Läckra bilder Janne. Kastellorizo är en ö väl värd att besöka! Förvisso en smula avlägset belägen, men numera går det ju faktiskt bra att göra en dagsutflykt med katamaranen från Rhodos. Då har man ju fem timmar på sig innan det är dags att fara åter till Rhodos.

Men, egentligen, Kzo förtjänar ett flerdagsbesök. Ett par tre dagar förmenas ön vara värd.

Så finns ju även möjligheten att benyttja inrikesflyget Rhodos- Kzo. Starkt subventionerat finner man sig en biljett för cirka 30€ enkel resa. Dock gäller det att boka i god tid enär flygplanen är små och efterfrågan stor.
Start och landning på Kzo-s 800-metersbana är en upplevelse icke av denna världen. Rullbanan inleds och avslutas med branta stup.

Boendet är fint, men ska man fundera på Juli- Augusti, då är förbokning ett absolut måste!!

Arne och Hustrun

PA
2009-07-29, 09:03
Hej Janne bye_bye

Som vanligt läckra bilder!klapp_klap

Förra veckan kom vi hem från bl.a Kzo (resebrev kommer), vilken härlig ö! Det var grek/australiensiskt bröllop på ön (upp emot 100 pers i sällskapet som flugit in till ön), så det var mycket bokat. Men givetvis fixade Kim på Triton Holidays plats åt oss i Mandraki, där var det lugnt!
Men Arne att flyga till Kzo det vet jag inte om jag vill, stup i bägge ändarna av banan och bergväggar på sidorna!:eek:

Blå grottan var en upplevelse, men tyvärr fick vi simma in så någon bild blev det inte.

//PA _B-anana

Kalimera
2009-07-29, 09:12
Här kommer två filmer från Kastelorizo:

När vi åker in i blå grottan (http://www.youtube.com/watch?v=Y6AO4C4FYZs).

När vi med gummibåt närmar oss "byn". (http://www.youtube.com/watch?v=pTkKGJiF_Kc)

Arne
2009-07-29, 09:56
"Men Arne att flyga till Kzo det vet jag inte om jag vill, stup i bägge ändarna av banan och bergväggar på sidorna!:eek:"

Denna fina flygplats. Äkta oljegrus på den 800 meter långa rullbanan.

Bild http://www.kalimera.nu/forums/picture.php?albumid=184&pictureid=1634
Arne

Eva L
2009-07-29, 10:34
KZO är en ö som länge stått på min önskelista över kommande resmål men den är ju inte ensam där. :)

Eva

Netwolf
2009-07-30, 09:05
Ännu en ö som man vill besöka, men jag tror att 7-åringen har vissa invändningar vid familjerådslaget, då stränder saknas. :)

Efter att ha sett Arnes bilder, så blir det nog båten!

/Netwolf

Arne
2009-07-30, 09:23
Sonens badbehov ska egentligen ej behöva avskräcka. De flesta badar direkt i hamnbassängens azurblå vatten. Badstegar finns. Därtill finns ett hotell som har en minipool.

Det går även att sig promenaden taga ner till Mandrakistranden. Där finns till och med sandstrand, ehuru rätt så liten, men fullt badbar.

Arne

PA
2009-07-30, 10:29
Sonens badbehov ska egentligen ej behöva avskräcka. De flesta badar direkt i hamnbassängens azurblå vatten. Badstegar finns. Därtill finns ett hotell som har en minipool.

Det går även att sig promenaden taga ner till Mandrakistranden. Där finns till och med sandstrand, ehuru rätt så liten, men fullt badbar.

Arne

Hej Alla bye_bye

Håller helt med Arne, stora hamnen är en enda stor svimmingpool, Mandrakihamnen har en liten sandstrand, badstegar samt en badflotte mitt i hamnen. Runt ön finns det sedan ett antal platser med badstegar ner i det härliga vattnet. Den lilla ön Ag. Georgios cirka 150 m ut från Mandraki är även den utrustad med badstege, toaletter, samt dusch, lugnt och härligt ställe.

Men att ta sig TILL Kzo är nog båt att föredra, flygplatsen är omgiven av stup och bergväggar...

//PA _B-anana