Visa fullständig version : En till framme
Fick sms från Bosse. Han hade det väldigt bra. Satt på Pelagos med Cia.:)
Någon Mikke hade inte dykt upp ännu:)
Riitta
karinafp
2005-09-23, 20:30
Han hade det väldigt bra. Satt på Pelagos
Ja, mycket bättre kan man ju inte ha det... suck...
Karin
vill OCKSÅ!!!!! snyft_dropsnyft_dropsnyft_drop
Sådär känns detsnyft_drop snyft_drop
Men tänk när vi är i Aten,då känns detklapp_klap _B-anana klapp_klap _B-anana
Riitta;)
karinafp
2005-09-23, 20:35
Ja, det är då en evinnerlig tur att vi har det att se fram emot! Hur i hela friden överlevde man vintrarna förut? ;)
Karin
Han har ägnat sig att montera ny bakhjulsslang på moppen. Av nån anledning small däcket i onsdags när han skjutsade nån som verkligen inte väger mer än 45Ang_elx
Han har ägnat sig att montera ny bakhjulsslang på moppen. Av nån anledning small däcket i onsdags när han skjutsade nån som verkligen inte väger mer än 45Ang_elx
.....44.5 kg tror jag de va den fala damen vaeger....:D
Ackja, det var minsann MKT dramatiskt det hela, daer kommer Inkfish und ich farande i ...ja, kanske 10 km/t, da bakhjulet explosisiderar utanfor Hatzansonis minsann....Det bidde vaeldigt slingrigt,men tack vare Inkfish coola respons mojliggjordes ett lyckligt stopp.......dessutanfor scootergrabbarna nedanfor Pelagos, vikken traeff!!!
Slang inkopt, dock aennu icke monterad, ety jag har ett nytt "jobb"...ahum,,,,som testpilot av renoverade scootrar som maste "koras in" forsiktigt, vilket turisterna inte gor, enligt scootergrabbarna:D Daerfor vilar den gamle scooter-kaempen tills vidare....
Mot matgrytorna!!
Mikke
Blir det något gott ikväll ?
/Mia
....mja.....jag aer ju inte nan gourmand som ni andra, utan slafsar i mej naestan va som helst, bara jag kan taecka det med ketchup....:D....& skolja ner med Mythos......
Det har kommit fler ol-maerken haer, Vergina heter ett, sen har det kommit nagra fler tyska, som jag inte kommer ihag....far vael ta och kopa nagra och ovningslaesa pa etiketten....
Mikke
Vergina är helt ok att dricka,provade själv när vi var nere nyss:D
Mia
Yep, haller med dig, Mia.Det har blivit min favvo-pilsner....:D
Mikke
Elisabet
2005-10-22, 19:15
Yep, haller med dig, Mia.Det har blivit min favvo-pilsner....:DVa?? Inte bättre än FIX väl???
xristina
2005-10-22, 19:50
Det har kommit fler ol-maerken haer, Vergina heter ett, sen har det kommit nagra fler tyska, som jag inte kommer ihag....
Vergina har vært på markedet i mange år. Ikke så godt som Mythos da - som er og blir det beste greske ølet! Mener jeg... :D
Det mener jeg også! Mythos er faktisk det eneste ølet jeg orker å drikke, alt annet er helt grusomt. Bortsett fra et tsjekkisk øl jeg smakte engang, men det er ikke godt å få tak i.. Nei, ingenting er som en iskald mythos gitt.
Kan ni tänka er att i somras, på Kreta, när vi precis hade kommit fram o gick o handlade så köpte jag Mythos och en svensk man som hade varit många gånger i Grekland (enligt egen utsago), frågade mig vad Mythos var? Han köpte Heineken...
Hmm... undra om han åt något grekiskt eller om det blev köttbullar och tournedos hela veckan...? Tråkigt när man inte vågar smaka på det lokala utbudet.
Gita
karinafp
2005-10-23, 11:22
Tråkigt när man inte vågar smaka på det lokala utbudet.
Visst är det! Pratade med en familj som lämnade Karpathos efter en vecka där, och de sa att det skulle bli skönt att komma hem och slippa den evinnerliga pommes fritesen. Då tänkte vi efter, och kom fram till att de enda gånger vi hade fått pommes frites var när vi åt hamburgare... :rolleyes: Annars var det t ex ris, pasta, bakad potatis eller buljongkokt potatis. Så man undrar var - och VAD - de hade ätit hela veckan. Iofs såg vi dem aldrig lämna hotellområdet...
Karin
Jag tror att det är ganska vanligt att människor är försiktiga och reserverade inför mat de inte känner till. Många här hemma äter ju inte så varierad kost heller men visst är det konstigt och tråkigt. Jag har mött flera vana Greklandsresenärer, både såna som åker charter och dom som luffar runt, som inte känner till flera maträtter som jag brukar njuta av under mina resor.
Fast ibland får man leta ordentligt för att hitta sina favoriter. Mina intryck från Karpathos var att maten där höll förhållandevis hög klass och var varierad.
Eva
Uff, jeg må innrømme en ting. Har ennå ikke smakt retsina. Det er nesten så jeg ikke tør å si det engang.:o:o Har hatt så nok med mythos, ouzo, metaxa og rødvin, at jeg ikke har tenkt særlig på det. Men nå er det vel kanskje på tide. Hva er det godt å drikke retsina til? Alene, eller inntil noe spesiell mat?
Kan ni tänka er att i somras, på Kreta, när vi precis hade kommit fram o gick o handlade så köpte jag Mythos och en svensk man som hade varit många gånger i Grekland (enligt egen utsago), frågade mig vad Mythos var? Han köpte Heineken...
Hmm... undra om han åt något grekiskt eller om det blev köttbullar och tournedos hela veckan...? Tråkigt när man inte vågar smaka på det lokala utbudet.
Gita
En del människor är uppenbarligen totalt ointresserade av det som möjligtvis råkar finnas någon tiondels grad utanför synfältet "rakt fram". Eller så är det extremt grava fall av svensk envishet som gör att dessa personer lyckas med konststycket att bete sig så att vi andra kan gå och undra varför de över huvudtaget går utanför sin egen ytterdörr (hemma) ??
Snacka om bortkastade pengar i så fall, om de inte vill upptäcka någonting ?
Hasse
Jag har mött flera vana Greklandsresenärer, både såna som åker charter och dom som luffar runt, som inte känner till flera maträtter som jag brukar njuta av under mina resor.
Fast ibland får man leta ordentligt för att hitta sina favoriter. Mina intryck från Karpathos var att maten där höll förhållandevis hög klass och var varierad.
Eva
I och för sig kan det ju vara så att när man tex åker till Grekland o går på resturanng, läser menyn och så der man en maträtt som man känner igen namnet på (tournedos, hamburgare, entrecôte...) så känns det säkrare än rätterna som heter Giovetsi, Stifado etc som man inte känner igen.
Jag bestämde mig ett år att nu skall jag strunta i biffar o dyl. och be servitören rekommendera något grekiskt, och på det sätt lärde jag mig mer och mer. Men då måste man först ha blivit nyfiken, för att göra så.
En del människor är uppenbarligen totalt ointresserade av det som möjligtvis råkar finnas någon tiondels grad utanför synfältet "rakt fram". Eller så är det extremt grava fall av svensk envishet som gör att dessa personer lyckas med konststycket att bete sig så att vi andra kan gå och undra varför de över huvudtaget går utanför sin egen ytterdörr (hemma) ??
Snacka om bortkastade pengar i så fall, om de inte vill upptäcka någonting ?
Hasse
Bortkastade pengar verkligen, om man inte tar tillfället i akt att lära sig något nytt. Men tänk efter också hur restaurangerna lockar till sig folk med färdiga menyer, det är rätter som alla känner igen (Souvlaki, spaghetti och hamburgare tex), man önskar att de rekommenderade de riktigt annorlunda rätterna för gästerna.
Kan det vara så att restaurangägarna tror att vi vill ha de där evinnerliga souvlakin? Att vi inte är intresserade av den grekiska husmankosten?
Gita
Visst är det! Pratade med en familj som lämnade Karpathos efter en vecka där, och de sa att det skulle bli skönt att komma hem och slippa den evinnerliga pommes fritesen.
Här måste jag anmäla en något avvikande uppfattning! Grekisk "pommes frites" kan vara sagolikt god - under förutsättning att den är skalad och stavad för hand och omsorgsfullt friterad i god olja.klapp_klap
I min smak slår för övrigt grekisk potatis all annan potatis jag ätit, smaken är fantastisk.
Jag älskar grekisk mat. Trots det förstår jag att många klagar så på det trista köket. Många restauranger som uteslutande vänder sig till turister serverar ju sanslöst tråkig mat - och det är inte lätt att skilja agnarna från vetet i det digra tavernautbudet, i synnerhet inte om man inte är väldigt Greklandsvan.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.