handdator

Visa fullständig version : Karpathos och barn


MariaS
2005-09-20, 10:45
Vad tycker ni som varit där, är det barnvänligt har mellanstora barn som gillar att bada och funderar på att åka dit nästa sommar, vill gärna bo i staden och kunna bada nästan hela tiden. funderar även på naxos eller samos.
snälla ni som vet hjälp.....

Elisabet
2005-09-20, 11:02
Vad tycker ni som varit där, är det barnvänligt har mellanstora barn som gillar att bada och funderar på att åka dit nästa sommar, vill gärna bo i staden och kunna bada nästan hela tiden. funderar även på naxos eller samos.Karpathos är en dramatisk och härlig ö! Där är trevligt och jättefint! Där finns många vackra stränder, men badet i sig är varken spreciellt bra eller dåligt. Stranden i staden är okej, blandat sand och sten och det blir relativt snabbt djupt. Naxos har ojämförligt långa mjuka sandstränder och det är långgrunt, vilket en del gillar och andra inte alls gillar.

En del åker till K med halvstora barn som trivs jättebra. Personligen skulle jag nog hellre välja Naxos, men hålla till i närheten av de fina klipporna som finns mellan strandsträckorna. Naxos har ett mer varierat utbud både av mat och promenader på kvällen, vilket jag tror många halvstora barn föredrar.

rina
2005-09-21, 10:01
Min man och jag har nyss kommit hem från Karpathos och det har blivit vår favoritö.
Pigadia är en mysig stad med restauranger, barer och affärer.
Vill man ha lite liv och rörelse ska man nog bo där.
Lefkos är en jättefin strand med vit sand, och sandbotten, även Amoppi är nästan lika fin.
Det var inte så fullt på stränderna som man upplevt på andra ställen.
Vi har redan bokat en resa till nästa höst med våra två barn 10 och 14 år.
Kan absolut rekommendera denna ö.

Lisbeth K
2005-09-28, 18:33
Karpathos har något för alla tror jag, vi har åkt dit 2 år i rad. Vår dotter 12 år nu ÄLSKAR ön!
Det finns underbara sandstränder, man kan ge sig ut på fantastiska vägar med jeep eller motorcykel. Åka på "stora" vägar eller som vi på små...mycket små smala åsne stigar och verkligen ge sig hän till en helt underbar Ö!

Gita
2005-09-29, 21:08
Ah... ni skriver så att man börjar längta något fruktansvärt! Vi skall till Karpathos för första gången nästa sommar med våra barn, 11 och 14 år då. Jag tror/hoppas att de kommer att trivas, badvattnen ser riktigt lovande ut!


/Gita

eva_bbe
2005-11-20, 12:46
Vi var på Karpathos i slutet av maj-bl a en 13 och 14åring var med.Dom trivdes jättebra.Badet i Pigadia är inte särskilt vackert,men om man gillar utflykter så är ön toppen.
Man kan åka på dagsutflykter med lokalbuss om man bor i Pigadia(billigt) till Amopi, Lefkos,båt+buss till Olympos m fl orter/badstränder.Vattnet var fantastiskt.Sedan finns ju vandringsleder,men det testade inte vi.
Eva