Admirala
2009-06-10, 16:39
Jeg elsker frappé uten sukker og med mye melk, og når jeg lager den hjemme gjør jeg det veldig enkelt: Jeg har en teskje (gresk) Nescafé i et krus, fyller i litt lettmelk, visper med frappémikser (liten stavmikser), har i noen isbiter og fyller opp med mer lettmelk. Synes faktisk det er bedre enn mange frappéer jeg får i Hellas ;)
Men prøv gjerne selv, og ha oppi sukker sammen med melken om du liker det.
Jeg vet at vanlig frappéoppskrift finnes på forumet fra før, men den kan vel ikke gjentas for ofte:
Utgangspunktet er en teskje pulverkaffe, eventuelt sukker pluss en vannskvett i et glass. Dette mikses (eller ristes i en boks med lokk) så det skummer. Ha oppi noen isbiter, fyll opp med vann og ha eventuelt en melkeskvett (boksemelk) på toppen. Sugerør til slutt.
"Sketo" = uten sukker
"Metrio" = med ca 1 ss sukker
"Glyko" = med ca 2 ss sukker
Men prøv gjerne selv, og ha oppi sukker sammen med melken om du liker det.
Jeg vet at vanlig frappéoppskrift finnes på forumet fra før, men den kan vel ikke gjentas for ofte:
Utgangspunktet er en teskje pulverkaffe, eventuelt sukker pluss en vannskvett i et glass. Dette mikses (eller ristes i en boks med lokk) så det skummer. Ha oppi noen isbiter, fyll opp med vann og ha eventuelt en melkeskvett (boksemelk) på toppen. Sugerør til slutt.
"Sketo" = uten sukker
"Metrio" = med ca 1 ss sukker
"Glyko" = med ca 2 ss sukker