handdator

Visa fullständig version : Paros Koufunissi kontra Naxos Koufunissi


jill
2009-06-09, 19:53
Åker på söndag till Athen och ska vara där 2 dygn. Därefter hade vi planerat att åka till Paros för att sedan åka till en mindre ö. Har läst m Koufunissi. Blir fundersam verkar som man kommer till Koufunissi via Naxos eller Amorgos.

Har ej varit i de grekiska öarna förr. Hade det varit bättre att åka till Naxos efter Athen för att sedan åka till Koufunissi och att sedan avsluta med Paros. Vi hade tänkt åka nattbåt egentligen till Sthen inför hemresan men det kanske går även från Paros ?

HJälp ???? Från er kloka som vet mer än jagsnyft_drop

ozogott
2009-06-10, 00:30
Ni kan enkelt åka till Koufunissi både från Paros och Naxos dock med fördel Naxos tack vare fler direktförbindelser. Amorgos har också bra förbindelse med Koufunissi men är ju ändstationen på rutten från Aten så att säga.

Om jag förstår er rätt tänker ni inte besöka Amorgos och då är alternativet Aten - Naxos - Koufunissi - Paros - Aten det bättre alternativet. Att avsluta med den ö som ligger närmast flygplatsen och som har bra förbindelser är ofta ett gott val.

Utbudet av nattbåtar på rutten Naxos - Paros - Aten tror jag är begränsat men kvällsbåtar finns desto fler. Iofs kan tidtabeller ändras men kolla ändå gärna på http://www.gtp.gr/RoutesForm.asp för att få en uppfattning av vilka förbindelser som finns för den tid ni ska åka.

/Ozogott