handdator

Visa fullständig version : Restaurangbesök


siimomalin
2009-06-07, 20:53
Många undrar vad det finns för bra ställen att äta på, så också vi. Så vi tänkte "recensera" de platser där vi äter middag på under våra två veckor i Platanias. Förmodligen blir det mest platser i Platanias men det kan också bli några i området runt Platanias.

OBS. att detta är vårat omdöme och många andra kan ha andra erfarenheter om de restauranger vi kommer att besöka/har besökt.

Symposium - Platanias

Båda åt:
Vitlöksbröd till förrätt för €1,90.
Till huvudrätt testade vi på souvlaki (fläskkött) med tzatsiki,
grönsaker och pommes frites för €12.80.
Till efterrätt åt hon choklademouse (€5) och han bananasplit (€6).

Båda var mycket nöjda med med maten, det var tillräckligt för att bli mätt och
det var värt sitt pris. Servicen höll en hög nivå och det var mycket att göra
för dem - ändå fick man maten mycket snabbt.

Mat 4/5
Det var en mycket bra måltid, speciellt med La Gondola i bakhuvudet från kvällen
innan. Men inte bara det, maten var riktigt bra tillagad och serverades på ett
bra sätt - GOTT!

Miljö 5/5
För att vara Platanias så verkar det inte bli bättre än såhär, vi har inte hittat
något längst huvudgatan som skulle slå detta i utseende. Harmoniska färger med
grekisk bakgrundsmusik och trevlig personal.

Service 4/5
Personalen jobbade på bra men när det gick mycket folk på en gång så var det svårt
att få tag i notan. De prioriterade dukning, det verkade som om personalen hela tiden
ville göra något och när de fick chans att duka av och göra klart bordet för andra
gäster (hela tiden fullsatt) så hamnade vi i skymundan.

Totalt 13/15

-----------------------------------------------------------------------------

La Gondola - Platanias

Båda åt: tzatsiki till förrätt. €3,5 styck.
Han åt: Pepparstek med en ljummen potatis (stor) och stekta grönsaker.
Hon åt: Pasta med lax och parmesan.

Steken för €17 och laxpastan för €10,5. Pepparsteken var god men potatisen
smakade uppvärmd, laxpastan var underlig. Det var pasta kokt i apelsin
vilket inte gillades av någon utav oss och det slutade med att de fick
tillbaka det mesta av pastan, laxen åt hon upp.

Mat 2/5
Ovan text talar sitt egna språk, det är dock huvudrätterna som drar ner betyget!

Miljö 3/5
Fint ställe några meter ovanför vägen, rätt mysigt.

Service 3/5
Maten kom in väldigt fort efter beställning och det var faktiskt lite väl fort,
vi hann äta upp på ca. 30 minuter och sen tog det ytterligare 30 innan vi kom därifrån. Snabbt i början, långsamt i slutet.

Totalt 8/15

Lissi
2009-06-07, 21:20
Så kul att Symposium fick så högt betyg ännu idag....Jag åt där flera gånger både 2000, 2002 och 2003 och var lika nöjd var gång....Man fick alltid riklig fruktsallad "på huset" eller om man ätit dessert redan en god dryck efteråt...
Lissi

myssa
2009-06-08, 11:33
kul att läsa era bedömningar.
ska alldeles säkert göra ett besök på symposium det hör liksom till.
undrar om "stor magen" jobbar kvar?
jag har också liksom lissi goda erfarenheter av stället.
deras kyckling alalume är super god.
alltid ett godisfat efter maten fyllt med olika marmelad grejer.
generösa portioner.
och rakin snålar dom inte heller med.
myssa....

siimomalin
2009-06-08, 16:35
Tyvärr gick det inte att editera första inlägget vilket var meningen från början, så nu blir det ett nytt inlägg för varje nytt ställe.

Adama - Platanias

Båda åt tzatsiki (€2,50) och vitlöksbröd (€1,40) till förrätt.
Han åt pizza Platanias (bacon, ost, champinioner, skinka) för €7,40
och hon åt Carbonara för €5,90.

Förrätten var god och det som till synes såg lite ut vid huvudrätten
mättade väldigt bra. Enligt mannen vid ingången så var detta den senaste
restaurangen i Platanias, två veckor gammal. Vet inte riktigt om det stämde
men ställe var fräscht. Maten var god, än om pizzan hade extrema mängder
ost på sig.

Mat 3/5
Bra mat som man blev mätt på, gott. Däremot inget speciellt exklusivt och
det var väldigt snällt mot plånboken (än om priserna i menyn var ca €½ billigare
än vad som senare hamnade på räkningen).

Miljö 4/5
Ny och fräsch miljö med sköna stolar och bra med växter. Finns en lekplats
för barnen på baksidan med en lång ruschkana och en studsmatta.

Service 3/5
Servicen var bra men inte extraordinär.

Totalt 10/15 (rekomenderas starkt för middag som skall vara snäll mot plånboken)

daga
2009-06-09, 07:23
Tack så jätte mycket för restaurang bedömningarna!! Vilken bra ide´!flabb_flabDe kommer verkligen att komma väl till pass! Har skrivit ut dem, och tar med till Kreta Platanias(dit vi åker på lördag) Ska verkligen bli skönt med lite värme nu!!! Natten mot söndag hade vi bara 2 grader:(.....så: summer, here we come!!flabb_flab
Daga

grusis
2009-06-09, 13:37
Tack så himla mycket för tipsen blir kul att kanske testa dem när vi åker ner nu på torsdag, Marika Suites, Platanias.

Men hade nog viljat ha några tips på riktigt kassa ställen (även om gondola inte var så hett) som man inte vill förstöra semestern på. Någon som har riktigt kassa ställen i området ?

Lissi
2009-06-09, 14:10
Jag tror det är bra att det inte tipsas om "kassa" ställen... Smaken är SÅ olika och det vore inte rättvist om man bojkottade restauranger på så lösa grunder tycker jag... JAG kanske tycker den är kass av olika orsaker, men en annan tycker den är jättebra och går ofta dit...En bra tumregel är att de restauranger som alltid har lite folk är kanske inga höjdare och då går vi inte in....Ser man att det alltid är fullt och att det också finns många greker där så är antagligen restaurangen bra..Konstigare är det nog inte..
Men det är min högst personliga åsikt...

Vi provar friskt olika restauranger när vi är i Grekland och har sällan andras rekommendationer med oss...Är det någon som många talat om som bra och om det passar oss äter vi där, men mer än en gång har vi haft en helt annan åsikt;)

Lissi

moelv
2009-06-09, 14:21
...En bra tumregel är att de restauranger som alltid har lite folk är kanske inga höjdare och då går vi inte in....Ser man att det alltid är fullt och att det också finns många greker där så är antagligen restaurangen bra..Konstigare är det nog inte..
Men det är min högst personliga åsikt...
Lissi
Samme erfaring har vi også.klapp_klapklapp_klap

MonkanS
2009-06-09, 15:41
Jag håller med föregående talare. Och kan samtidigt meddela att vi råkade aldrig ut för några riktigt kassa ställen när vi var i Platanias 2007. Det kanske inte finns några sådana där.. klapp_klap

daga
2009-06-10, 17:23
Jag tror nog att det finns bra och dåliga ställen i Platanias också ..(ta bara rest. enplo i chania)...
så jag tycker att det är bra att lyfta de som någon tycker faktiskt är bra!!Sedan är ju smaken naturligtvis delad... men det kan ju vara bra med lite tips, så att man inte träffar på de absoluta bottennappen..../daga

Lissi
2009-06-10, 17:40
så jag tycker att det är bra att lyfta de som någon tycker faktiskt är bra!!daga


..det sa jag inte var fel.....( om det är mitt inlägg Du syftar på ) det var att sätta ut namn på "riktigt kassa ställen" som kändes lite hårt då som sagt det kan slå så fel då smaken är så olika....;)

Falet med "En Plo" är lite annorlunda då det var en slags bedrägeri med notan/priserna.

Lissi

Moz
2009-06-11, 09:48
Tack för tipsen! Jag åker till Platanias i slutet av juli och kommer verkligen att försöka prova de restauranger ni tipsade om. Tyvärr ska jag bara vara där en vecka (hade helst velat haft två, men plånboken tål inte alltför hårda ansträngningar;)).

Tack!

siimomalin
2009-06-11, 17:30
Souroupo - Platanias

Vi åt en mixad grilltallrik som var för två. Den innehöll kyckling, lamm, hamburgare, fläskkött,
något entrecoteliknande och en till köttbit. Serverades med pommes frites och enstaka
grönsaker. Beställde också in en tzatsiki (€3,40) till detta då det var en sås baserad på djionsenap som
ingick. €29,90 kostade grilltallriken och vitlöksbrödet vi åt till förrätt kostade €2.40.

Mat 4/5
Det var extremt mycket mat, vi åt upp lite mer än hälften, och det var väldigt gott. Tyvärr så serveras
all mat med pommes frites, likaså denna.

Miljö 3/5
Det var fint och rent på restaurangen men det var också väldigt enkelt. Toaletten var dock den fräschaste
jag någonsin skådat på en restaurang på Kreta.

Service 5/5
De enda dem inte gjorde var att hälla upp dricka i glaset varje gång det tog slut, men det var
skönt att slippa. Dem gjorde allt annat. Vi "testade" dem av misstag då ett glas vältes och det gick i
kras. Det tog ca. 1 minut innan vi hade ett nytt glas, två nya dukar, nya servetter och ny dricka på bordet.
Tre anställda jobbade mycket effektivt med att städa bort det vi hade orsakat - serivce på hög nivå!!!

Totalt 12/15

-----------------------------------------------------------------------------

Casa di mare - Agia Marina

Vi åt varsin tallrik med vitlöksbröd (€2,50) och svärdfiskfilé med ris och grönsaker (€ 8,90) till huvudrätt.

Mat 3/5
Maten var god men inget speciellt. Vitlöksbrödet var dock av det bättre slaget, man fick lite grönsaker och
vitlökssmör till. Huvudrätten var en stor svärdfiskfilé med lite ris och en liten kålblandning.

Miljö 3/5
Plus för att det låg precis vid havet men det kändes mer som ett lunchställe än ett middagsställe.

Service 3/5
De var bra och trevliga, men lite för turistigt för honom. De pratade svenska väldigt ofta och det hör liksom
inte till när man är utomlands och pratar med främlingar - tyvärr.

Totalt 9/15

siimomalin
2009-06-11, 17:32
Jag tror det är bra att det inte tipsas om "kassa" ställen... Smaken är SÅ olika och det vore inte rättvist om man bojkottade restauranger på så lösa grunder tycker jag... JAG kanske tycker den är kass av olika orsaker, men en annan tycker den är jättebra och går ofta dit...En bra tumregel är att de restauranger som alltid har lite folk är kanske inga höjdare och då går vi inte in....Ser man att det alltid är fullt och att det också finns många greker där så är antagligen restaurangen bra..Konstigare är det nog inte..
Men det är min högst personliga åsikt...

Vi provar friskt olika restauranger när vi är i Grekland och har sällan andras rekommendationer med oss...Är det någon som många talat om som bra och om det passar oss äter vi där, men mer än en gång har vi haft en helt annan åsikt;)

Lissi

Vi tänkte noga på detta innan vi ens postade här men som vi poängterar
i första inlägget så är detta våra erfarenheter och det kanske finns någon
som vill ha tips, alla är vi olika. Vi själva testar nya ställen varje dag och
lyssnar sällan till tips. :)

Lissi
2009-06-11, 17:38
Jag tycker att era bedömningar är väldigt sansade och genomtänkta....Ni har verkligen bemödat er om att vara seriösa. Jättebra!
Jag menade helt generellt att ha en tråd med "Kassa restauranger" eller liknande. Jag kanske tolkade ett av inläggen fel. (Inte ert alltså)Det var alls inte riktat mot er!!

Lissi

siimomalin
2009-06-13, 17:44
The olive tree - Platanias (mot Agia Marina)

Vi delade på en Bruchetta för €4 till förrätt och tog varsin stek, hon en vitlöksstek och han
en pepparstek, för €17 styck.

Mat 4/5
Bruchettan var mycket god med tomater, fetaost och oliver. När man fick in steken tillsammans med
en bakad potatis, en klick ris, ärtor, rödbetor och broccoli så kändes det lite men man blev väldigt mätt.
Hennes kött beställdes "well done" och det fick konsekvensen att köttet var något bränt i kanterna, detta
drog ner betyget.

Miljö 4/5
Fin restaurang precis vid havet men det kan fortfarande vara bättre stolar/bord och andra ting. För en femma
krävs det mycket.

Service 4/5
Bra service, dem kändes något förvirrade ibland (verkar inte ha koll på vilka bordsnummer som vilka bord har)
men det fixade dem snabbt och det blev aldrig några fel utan osäkerheten var det enda som syntes. Beställde
två Bruchettas men servitören rekomenderade oss att dela på en, vilket visade sig vara tillräckligt.

Restaurangen var rekomenderad av Apollo, skulle nog inte besökt restaurangen annars. Den ligger några meter
ner från huvudvägen mot havet.

Totalt 12/15

siimomalin
2009-06-14, 21:15
Abelopas - Platanias

Han åt tzatsiki och hon vitlöksbröd till förrätt (pris saknas då vi har dåligt minne och inget kvitto på samtliga rätter). Han åt en pizza special och hon en kyckling souvlaki. Tillsammans med bubbelvatten så kostade det €27, vilket var mycket överkommligt på detta ställe.

Mat 3/5
Bra och gott. Lunchaktig mat, men stället var sådant och det var inget fel med det. Högre betyg = finare
restaurang. Inget fel på maten alltså.

Miljö 3/5
Mysigt men halva restaurangen såg "avstängd" ut. Något litet, därav alltid fullsatt. Härligt med grekisk musik.

Service 3/5
Bra, en servitör var extremt stressad och den andre kompencerade honom bra.

Totalt 9/5

-----------------------------------------------------------------------------

Oskar - Platanias

Vi åt tzatsiki (€3,50) till förrätt. Hon åt kyckling med vitlökssås och han åt kyckling schnitzel. Hennes mat kostade €9 och hans €7,50.

Mat 3/5
Han saknade sås till sin mat så han beställde in en till tzatsiki (Ja, vi äter massa tzatsiki
och lär fortsätta med det i all evigeht ;)) Annars var maten bra och vi beställde till bakad potatis.
Greker verkar ha en förkärlek till pommes frites, eller så är det billig och fett.

Miljö 3/5
Mycket bra utsikt men väldigt underlig planlösning och det var blandade möbler och de stolarna vi
satt på var något obekväma. Regnar det på den restaurangen så lär allt nog bli blött, alltså var det
mycket härligt att sitta där i solsken/solnedgång.

Service 2/5
Det var mycket svårt att få tag på en servitör då det var en sådan underlig planlösning och de verkade
vara mycket stressade än om de var många. Men betyget hade förmodligen sett annorlunda ut om vi hade
satt oss längre ner, nu satt vi längst upp med 5-6 andra bord istället för längre ner där det verkade
vara bättre planlösning.

Totalt 8/15

siimomalin
2009-06-15, 20:44
Dos amigos - Platanias

Vi delade på en Nachostallrik (€6,50) till förrätt, tur att vi inte tog två för det var väldigt mycket mat.
Han åt Fajitas Compo vilket betydde tre tortillas tre såser och en stor tallrik med kött och kyckling stekt i sås.
Den kostade €18. Hon åt en Fajitas med kyckling för €13,50. Hon fick en tortilla mindre och något färre grönsaker.

Mat 5/5
För att vara en mexikansk restaurang var maten superb! Det var inte grekiskt alls vilket var skönt att slippa för en dag. Finner inga fel i maten. Starkt och mycket mat.

Service 3/5
Dem hade många kunder och alla servitörer vad stressade. En beställning av en vatten glömdes bort så vi fick påminna efter 5 minuter. Ingen fara då vi hade vatten i glasen, men ändå. Däremot kan man kanske inte förvänta sig så mycket mer service, maten var ju ändå kanon!

Miljö 4/5
Det var en av de fräschaste restaurangerna vi varit på, allt såg nytt och fräscht ut.

Totalt 12/15


Säkerligen flera stavfel och syftningsfel i dessa inlägg men vi är som sagt på semester ;)

siimomalin
2009-06-16, 20:02
Platanias Palace - Platanias

Båda åt tzatsiki (€2,70) och hamburgare (€7,50).

Mat 3/5
God och välstekt hamburgarer med bröd och lite grönsaker. Vi trodde aldrig att tzatsiki kunde smaka illa,
men här var den kryddad med peppar och det blev för starkt, dåligt!

Miljö 2/5
Fin utsikt över hela Platanias och över stora delar hav, däremot var stället i sig småsunkigt och bestick samt
porselin var smutsigt (fast grodd smuts men även döda små insekter).

Service 3/5
Mycket snabb men att hämta en extra vatten tog för lång tid. Dem hade inget att göra samtidigt som det fanns många
av dem (servitörer alltså).

Totalt 8/15 (billigt och fin utsikt, men det var nog det enda. Allt annat var rätt dåligt)

nilam
2009-06-16, 20:40
Jag har inte ätit på mer än något enstaka ställe som har recencerats här men får ändå några undringar...
Vi var i Platanias senast i slutet av juli ifjol och de priser som nämns här är ju fruktansvärt höga:confused: Antingen har priserna gått upp oerhört, vilket de inte har gjort enligt svägeskan som var nere för 2 veckor sedan, eller har ni haft otur att hamna på alla "dyra ställen":eek: Dagens rec. nämns stället som billigt med hamburgare för 7.50? Intressant...:rolleyes:
Att Symposium "chockhöjt" sina priser skrev jag om redan ifjol...Nu kostar souvlakin precis 100% mer än 2007:eek:
Vi brukar snitta på ca 10 E/pers och då ingår öl el vin. Det ska bli väldigt intressant att se hur "våra" tavernor ligger prismässigt när vi kommer ner om drygt 3 veckor.

MonkanS
2009-06-17, 06:51
Jag har inte ätit på mer än något enstaka ställe som har recencerats här men får ändå några undringar...
Vi var i Platanias senast i slutet av juli ifjol och de priser som nämns här är ju fruktansvärt höga:confused: Antingen har priserna gått upp oerhört, vilket de inte har gjort enligt svägeskan som var nere för 2 veckor sedan, eller har ni haft otur att hamna på alla "dyra ställen":eek: Dagens rec. nämns stället som billigt med hamburgare för 7.50? Intressant...:rolleyes:
Att Symposium "chockhöjt" sina priser skrev jag om redan ifjol...Nu kostar souvlakin precis 100% mer än 2007:eek:
Vi brukar snitta på ca 10 E/pers och då ingår öl el vin.
Det ser ut att vara dyrt.. det tycker jag med. Men om man ser till att det är många kötträtter av biff och sådant. Då blir det ju rätt dyrt. Om man håller sig till det mer rent grekiska och mezes kan det inte bli samma höga summor. Så tror jag.. :p

Det ska bli väldigt intressant att se hur "våra" tavernor ligger prismässigt när vi kommer ner om drygt 3 veckor.Ja det ska bli intressant att få se en jämförelse här senare.

//Monica S

JohnS
2009-06-17, 08:10
Jeg synes også prisene virker høye, men jeg synes det er vanskelig å sammenligne, siden vi holder oss til den greske delen av menyen, og vanligvis setter sammen måltidet på en helt annen måte. Biff holder vi oss unna, det er ikke den retten grekerne er dyktigst å tilberede.

Vi bestiller nesten aldri mer enn en hovedrett, og kanskje ingen. Hvis vi reiser to par sammen, hender det vi bestiller to hovedretter. Til gjengjeld bestiller vi flere forretter/småretter, og deler alt som kommer på bordet.

En salat er nesten obligatorisk(agurk/tomatsalat eller bladsalat - marouli), og det samme er en dipsaus (tzatziki, tarama eller auberginesalat e.l.). Så kompletterer vi med en eller flere småretter, som det finnes en uendelighet av og kan varieres med nye retter gjennom hele ferien. Ofte har vi nok mat før vi kommer til hovedrettene. Vi har etter hvert funnet ut at i tillegg til å være godt, blir det i lengden billiigere også å spise på denne måten.

lars
2009-06-17, 08:18
Xeris kala John S.
Bravo!

lars
Kriti stin kardia mou

Gita
2009-06-17, 10:56
Vi har också lärt oss att är "på grekiskt maner", dvs smårätter, dela med sig, beställa in när något tar slut. Det lärde jag mig av "seniorerna" här på Kalimera! (Tack för det tipset - bland många andra bra tips!) bye_bye

Biff äter vi härhemma, jag lagar den bäst, vi har helt börjat äta grekisk vardagsmat när vi är i Grekland, långkok, ugnsrätter. En ny rätt varje år - minst! Förra året presenterade Kickh en ny rätt som jag inte kommer ihåg namnet på, men det var bläckfisk, ungskokt, med oliver, tomat, lök. Mört, fint, det hade jag aldrig vågat beställa innan!

Och en annan rätt som förr sambon i smaken - staka! Det blev hans favorit, vissa servitöter kunde skaka på huvudet lite...

Svärfar envisas med att äta schitzel och biff etc och så surar han när det inte är som han är van vid. Gamla hundar...

Jo, och det blir mycket billigare på detta viset, husmanskost kostar hälften av vad en biff kostar. Men det valfritt hur man väljer att leva, äta, bo etc!

Eva L
2009-06-17, 11:54
Låter klokt Gita. Jag önskar att alla Greklandsresenärer skulle hitta vägen till den enkla husmanskosten. Det är den som är bäst i Grekland. Finns så många härliga smakupplevelser som väntar för den som vågar prova. Grekiska långkok från gryta eller ugn, nyskördade grönsaker, underbar olivolja, lättkokta rödbetor, en skiva får eller getost, några nötter eller mandlar en doftande persika vad mer behövs.

Eva

Outi
2009-06-17, 12:42
Angående meze - Vi äter också helst middagar bestående av smårätter. En vana som jag har sen jag bodde i Grekland…trevligt att prova på olika smårätter och det finns så otrolig stor variation inom de olika regionerna Grekland.
En rolig incident från förra årets vistelse i Chryssi Akti och en (den enda?) lokal taverna; När vi hade beställt kom kyparen ut och sa; ”när jag såg beställningen var jag bara tvungen att komma ut att hälsa, när jag såg beställningen i köket så VISSTE att det var ni som var tillbaka!” (Vi hade haft en mycket trevlig kväll med kyparen ifråga ett par dagar tidigare).
Jag tittade undrande på honom och frågade hur han kunde veta det, och då sa han att turister oftast beställer varsin rätt, och att det var sällan någon beställde meze…
Kan verkligen rekommendera detta sätt att äta, ju fler som är vid matbordet, desto fler rätter kan man beställa in!
//Outi

Admirala
2009-06-17, 13:28
Vil bare støtte alle dere som snakker varmt om mezedes! Kan vel knapt huske sist jeg spiste noe annet i Hellas. En fin måte å våge seg på nye smaker er det jo også.

Nektaria
2009-06-17, 14:44
Det ser ut att vara dyrt.. det tycker jag med. Men om man ser till att det är många kötträtter av biff och sådant. Då blir det ju rätt dyrt. Om man håller sig till det mer rent grekiska och mezes kan det inte bli samma höga summor. Så tror jag.. :p

//Monica S

Ja, nu kommer jag dragandes med mitt Georgioupoli igen!!

Vi äter uteslutande grekisk mat och mezes i byn samt en karaff husets
eller Retsina. Visserligen orkar vi, om vi beställer bara varsin huvudrätt, inte med någon förrätt. Vi äter däremot ganska ofta allehanda underbara smårätter istället! Har nog aldrig testat oxfilé "a lá allt möjligt". Det beror absolut inte på snålhet - men det kan vi äta hemma, även om det är dyrare!

Vi betalar sällan över 20€ per måltid för två och får då underbar grekisk mat!

Hur ser det ut på andra platser på Kreta vad gäller det grekiska köket eller mezes?

Hoppas ni alla Kalimerianer (heter det så?) både i Grekland och här hemma får en riktigt fin midsommar!bye_bye

Lena

lars
2009-06-17, 18:47
Så bra att det blev skrivet lite om mezedes!klapp_klap
Det bästa med mezedes är att man nästan kan äta det på allt från det enklaste ställe till det mer luxiösa och det är oftast lika bra på båda ställena.
Husmanskosten skall man absolut slå ett stort slag för, skippa biffar och annat som man kan äta hemma i Svedala. Prova grytor, patsas och allt annat gott som tillagas i det grekiska köket. Jag lovar man blir inte besviken utan man frågar efter recepten och försöker tillaga detsamma när man kommer hem, ja åtminstone gör jag det.
Jag går ofta ut i köket och lovordar kocken då han/hon förgyllt våra smaklökar, för det mesta får man tips och råd och recept och kockar gillar visad uppskattning, tro mig.
Jag har exempelvis aldrig lärt mig så mycket om den grekiska husmanskosten som när vi klockan 4 på morgonen gick till saluhallen i Chania och var med om att laga dagens rätter som började serveras redan en timme senare. Klockan 6 på kvällen gick vi hem fullproppade med kunskaper.
Mamma Maria har också lärt oss mycket hemma i sitt kök och uppe i Kastellos. För att inte tala om alla växter, Xorta, som går att använda i matlagningen.
Så prova på de grekiska rätterna på menyn!
Kali orexi

lars
Kriti stin kardia mou

siimomalin
2009-06-18, 14:18
Almiras family restaurant - Platanias

Båda åt tzatsiki (€2,90) till förrätt och vi beställde in husets röda vin för €8,90. Hon åt en filé minion (€17,90)
och han åt en filé Madeira (€17,90). Till efterätt åt hon fruktsallad med vipsgrädde (€5) och han chokladkaka med
vispgrädde och vaniljglass (€5).

Mat 4/5
Maten var god och till filéerna fick man ris och bakad potatis, gott och välkryddat. Alla rätter var goda och
serverades fint.

Miljö 5/5
Vi satt i mitten uppe på "Roof Garden" och hade därmed utsikt över andra restauranggäster samt havet. Ljuvlig
grekisk musik kom från högtalarna och möblerna var snygga och fräscha. Härlig restaurang.

Service 4/5
De var mycket trevliga och stressade inget än om dem hade fullsatt. Däremot fick man inte vänta på service heller,
utan de var där när man behövde dem. De ingav mycket stort förtroende.

Totalt 13/15

siimomalin
2009-06-18, 14:27
Vi äter det vi tycker smakar bra, därav hamnar priserna där de hamnar.

De gånger vi tagit billigare rätter har vi ibland fått mindre mat på tallriken eller så har maten helt enkelt inte smakat bra. Vi har trots dessa middagspriser hållit oss under budget, mest pga. att vi äter frukost och lunch på hotellrummet. Vi är inte här för att snåla utan vi är på semester, spara pengar kan man göra resten av året. :)

Ang. att hamburgaren var billig så var det återigen en reflektion av Våra upplevelser här på ön. Som det redan står i första inlägget så är detta Våra erfarenheter av restauranger och många andra lever på andra sätt. Alla är vi olika och det är härligt. Av de menyer vi har tittat i så är €7,5 inte mycket för en huvudrätt, det är å andra sidan inte heller jätte lite. Dock var den aktuella restaurangen (Palace Platanias) billig i jämförelse med kringliggande restauranger, enligt Oss.

Återigen - detta är exakta priser vad Vi har betalat och vad Vi har tyckt om stället, ingen annans åsikter! ;)

PS.
Det är första gången vi är på Kreta så vi har mycket att lära. Det med smårätter låter mycket intressant, får vi prova nästa gång.
DS.

siimomalin
2009-06-19, 20:44
Mylos - Platanias

Vi åt var sin tzatsiki (€4,50) och sedan beställde vi in en Chateau Briand för två personer (€56). Till efterrätt åt han en glass med jordgubbar (lagom innan midsommar) och hon vit chokladmousse med jordgubbar. Båda efterrätterna kostade €7.

Mat 5/5
Det var underbart gott, bakad potatis och ris till köttet. Tzatsikin och efterrätten var enormt goda.

Miljö 4/5
Låg intill vägen, detta var det enda negativa. Enormt snygga toaletter, mysiga små delar i restaurangen - alla utomhus.

Service 5/5
Hjälpsamma och skämtsamma men ändå mycket professionella. De lämnade en i fred när man ville smälta maten en stund och de var lagom snabba med maten. Kunde faktiskt inte hitta något negativt med servicen.

Totalt 14/15

Detta var alla restaurangbesök som vi hann med i Platanias denna gång. =)