handdator

Visa fullständig version : Båtutflykter


jonnna
2009-06-07, 20:00
Hej!

Jag och min sambo åker till Naxos, Agia Anna i mitten av juli och stannar i 2 veckor. Vi har funderat på att hyra bil en dag. Är det någon som har ett hum om hur mycket det kostar för en dag? Vad får vi inte missa på Naxos?

Vi har även funderat på att åka till någon av öarna som ligger närmast, t.ex. Paros, Amorgos eller Mykonos. Är det någon som har några bra förslag och som också har koll på lite priser för färjan?

Stort tack på förhand!
Jonna

Siri A
2009-06-07, 20:24
Att hyra bil kostar ca. 25-35€/dag beroende på uthyrare och modell. Byn Apollonas längst uppe i norr får ni inte missa. Det finns en Kouros att titta på där också. Chalki, Moni och Apeiranthos är tre andra fina byar och i Koronos kan ni äta fantastisk mat på det lilla torget. Läs Annkis resebrev (http://kalimera.nu/resebrev/2006/ann_kristin.html), och titta i den här (http://www.kalimera.nu/forums/showthread.php?t=9195) tråden.

Det finns flera båtar man kan välja mellan om man vill göra dagsutflykter till närliggande öar, men om ni vill till någon speciell ö - håll utkik. Båtarna går bara 1-2 ggr i veckan till de olika öarna.

nickelena
2009-07-06, 19:49
Halloj. Vi var på Naxos två veckor i maj. Hyrde både bil och moppe(scooter). Tror vi betalade 25 euro (inkl. förs.) för en dags bilhyra. Man hinner se mycket på en dag!
Andra veckan åkte vi med Express Skopelitis till grannön Koufonissi. Kostade 8 euro/vuxen dit och 7.50 tillbaka. Båtturen tog två och en halv timme. Där var så himla lugnt och mysigt så vi stannade i tre nätter och blev fantastiskt väl omhändertagna av Sofia Soultania. Hyrde rum av henne. Hade en underbar utsikt över viken där alla små båtar låg å guppade. Rekommenderas varmt!
Ha det gôtt!

Gutscharna
2009-07-09, 22:39
Hej!
Vår familj med 2 tonåringar kom nyss hem från 2 veckors båtluffning på Naxos, Amorgos och Paros. Naxos-Amorgos kostar 12EUR. Varannan dag går båten via Danoussa som förlänger resan med ett par timmar på öppet hav, så undvik det om ni kan välja.
Vi hyrde bil på Naxos och moppar på Amorgos och Paros. Dessutom åkte vi buss på öarna också. Det är den stora behållningen att se sig om och lämna de stora turiststråken. På Naxos träffade vi en mycket trevlig svensk dam, biluthyrare på hamngatan, Agneta. Hon hjälpte oss mycket och fixade bra boende i hotelllägenhet (en svensk dam: Katharina på Argo) och fina ställen att se. -Tack, Agneta!bye_bye Vi tog oss tvärs över ön till en lite öde strand, med mjuka runda vackra stenar i olika färger. Vi såg en jättesköldpadda när vi snorklade! Helt otroligt. Den simmade länge nära oss utan att bli rädd. Sen åt vi på ett urmysigt ställe i Motsounas precis vid en liten strand. Satt sen i en gammal by och drack kaffe och spelade kort. Härlig semester!flabb_flab
Naxos stad var också otroligt fin med gamla, smala gränder.
Amorgos :p blev vi helt förälskade i. Ett måste! Vi bodde i Katapola och tog mopparna till östsidan för att se klostret och några stränder. Missa inte att gå runt i mysiga Chora och ät gärna där!
Paros var också fint, också en gammal fin stad, men ner kommerce än Naxos. Vi åkte till nordsidan, med häftiga runda klippor att bada ifrån och skön sandstrand. Hann inte med Anti Paros, men hade nog gärna stannat där också, eller istället...
Grekland med sina otroligt turkosgröna vatten är toppen! Slår lätt Thailand! Hälsningar Marianne Gutsch:)