Visa fullständig version : Tsoutsoukakia
Är det någon som kanske har hum om hur man lagar Soutsoukakia, skall det vara med kummin eller spiskummin och skall det vara Retsina i? :confused:
Kanske har någon ett recept t.o.m.?
Hungrig och sugen...
/Gita
Har frågat experten här hemma vad han har i färsen.
Han har kummin,vitlök salt och peppar ägg och en bit smulad bröd.
I såsen har han krossade tomater och riktigt smör.
Hoppas det är till någon hjälp:o
Riitta
Hittade äntligen recept på nätet när jag sökte på Soutsoukakia! /Gita
Har frågat experten här hemma vad han har i färsen.
Han har kummin,vitlök salt och peppar ägg och en bit smulad bröd.
I såsen har han krossade tomater och riktigt smör.
Hoppas det är till någon hjälp:o
Riitta
Tack Riitta, nu skall det testas!klapp_klap
karinafp
2005-09-10, 16:24
I "mitt" recept på soutzoukakia - taget ur den eminenta boken "Ett kök i Arkadien" ska det vara spiskummin och gärna en skvätt ouzo i färsen. ;)
Karin
Det finns säkert lika många recept som det finns kockar:D
Det blir säkert bra på många olika sätt:p
Riitta
karinafp
2005-09-10, 16:36
Det finns säkert lika många recept som det finns kockar:D
Det blir säkert bra på många olika sätt:p
Skulle tro att det är som "Mammas köttbullar". Alla har sin egen variant, och den egna är alltid godast! :p
Karin
Fast här gäller "mormors köttbullar" (mina alltså:D )
Riitta
Jag hade spiskummin hemma, men set skulle ju vara kummin, så gubben fick åka iväg till ICA och handla... men vin eller Ouzo...? Jag testar väl vin idag, och smuttar själv på Ouzon...
Jag hade spiskummin hemma, men set skulle ju vara kummin, så gubben fick åka iväg till ICA och handla... men vin eller Ouzo...? Jag testar väl vin idag, och smuttar själv på Ouzon...
Det går bra med lite vinäger istället, så kan du smutta på vinet också!;)
Yvonne
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.