Admirala
2009-04-08, 16:20
Hvor ”typisk gresk” denne retten er vet jeg ikke, men jeg har fått den av Roula, en ca 60 år gammel dame som har laget den i mange år. Retten er lettvint kosemat som smaker deilig – og mye bedre enn du skulle tro ut fra de ujålete ingrediensene. Det skal bare være et drammeglass væske i gryta, men grønnsakene avgir nok væske til at det blir fuktig likevel.
Til 2:
3-4 grove pølser
1 løk
1 ss olivenolje
1 drammeglass vin (eller vann + litt sitronsaft)
1 purre (hold av litt til pynt)
4 ganske store poteter
pepper, buljongterning + kanskje litt salt
litt mer olivenolje
La pølsebiter og grovhakket løk svette i olje i en tykkbunnet gryte. Hell over vinen og kok i et minutt. Ha oppi purreringer og poteter i grove biter. Krydre med pepper, buljong du har løst opp i litt varmt vann og kanskje litt salt.
Kok over svak varme og under tettsittende lokk i opp mot en time, potetene skal falle litt fra hverandre. Smak og kjenn om det trengs mer krydder. Hell over en skvett olje (hvis du vil), og noen purreringer. Server med en bit fetaost og brød.
http://i146.photobucket.com/albums/r242/Admirala/IMG_1540.jpg
Til 2:
3-4 grove pølser
1 løk
1 ss olivenolje
1 drammeglass vin (eller vann + litt sitronsaft)
1 purre (hold av litt til pynt)
4 ganske store poteter
pepper, buljongterning + kanskje litt salt
litt mer olivenolje
La pølsebiter og grovhakket løk svette i olje i en tykkbunnet gryte. Hell over vinen og kok i et minutt. Ha oppi purreringer og poteter i grove biter. Krydre med pepper, buljong du har løst opp i litt varmt vann og kanskje litt salt.
Kok over svak varme og under tettsittende lokk i opp mot en time, potetene skal falle litt fra hverandre. Smak og kjenn om det trengs mer krydder. Hell over en skvett olje (hvis du vil), og noen purreringer. Server med en bit fetaost og brød.
http://i146.photobucket.com/albums/r242/Admirala/IMG_1540.jpg