litentuva
2009-03-27, 08:19
Apropå Uffes favoritkrydda kommer här min favorit i repsris (kan vara publicerad tidigare, kommer inte ihåg)
ca 4 personer:
1 kg fransyska i grytbitar (kan med fördel bytas ut mot lamm)
1-2 gula lökar i grova klyftor
3-4 vitlökslyftor grovhackade
2 kanelstänger
2 lagerbad
2-3 mtsk topmatpure
1-2 tsk chilipasta
1 knippe Färsk timjan
1 mtsk torkad oregano
Krydpeppar 5-6 korn (tips: lägg i en tesil så att man har koll på rackarna innan serering)
4-5 dl rött vin
salt peppar
1 köttbuljontärning
olivolja
Bryn köttet och fräs ned alla andra ingredienser
slå på rödvin och låt koka ihop så länge att köttet börjar falla sönder 1,5 timme ca.
Om nödvändigt späd med lite vatten eller mer vin vartefter det kokar ihop.
Smaka av och severa med klyftpotatis och nån god sallad!
Kali sas orexi och trevlig helg!
ca 4 personer:
1 kg fransyska i grytbitar (kan med fördel bytas ut mot lamm)
1-2 gula lökar i grova klyftor
3-4 vitlökslyftor grovhackade
2 kanelstänger
2 lagerbad
2-3 mtsk topmatpure
1-2 tsk chilipasta
1 knippe Färsk timjan
1 mtsk torkad oregano
Krydpeppar 5-6 korn (tips: lägg i en tesil så att man har koll på rackarna innan serering)
4-5 dl rött vin
salt peppar
1 köttbuljontärning
olivolja
Bryn köttet och fräs ned alla andra ingredienser
slå på rödvin och låt koka ihop så länge att köttet börjar falla sönder 1,5 timme ca.
Om nödvändigt späd med lite vatten eller mer vin vartefter det kokar ihop.
Smaka av och severa med klyftpotatis och nån god sallad!
Kali sas orexi och trevlig helg!