handdator

Visa fullständig version : Priser på Thassos mm


Cinderella
2009-02-19, 13:10
Någon som vet vad t ex vatten, öl, vin, middagar etc kostar på Thassos? I juni bär det av till Skala Potamia, hotell Korina. Finns det något för en 7-åring att göra i byn? Lekplatser vid stranden? Vad får man inte missa på ön? Vi stannar 2 veckor och har tänkt hyra bil och åka runt ett par tre dagar. Tips mottages tacksamt!

Enigma
2009-02-23, 21:34
Någon som vet vad t ex vatten, öl, vin, middagar etc kostar på Thassos? Vad får man inte missa på ön? Vi stannar 2 veckor och har tänkt hyra bil och åka runt ett par tre dagar. Tips mottages tacksamt!

Det är lagom lång tid att vila, sola, utforska hela ön och att göra utflykter till fastlandet som varmt rekommenderas. På fastlandet kan man besöka Kavala med en gammal borg, en gammal akvedukt mitt i stan och man kan även köra till Filippi med dess gamla och väl bevarade ruiner. Bilen som ni hyr på Thassos kan ni ta ombord på färjan till Kavala och då hinner ni med både Kavala och med Filippi på en dag. Så gjorde vi i september förra året. Färjorna till Kavala utgår från Limenas (Thassos stad).

Det är ett måste att köra runt på Thassos och det rekommenderas två dagar att se allt sevärd runt på ön. Först och främst ska man besöka Limenas (Thassos stad) med dess gamla ruiner (Agora, Atenas tempel, basilikan, amfiteatern) och arkeologiska museet. Billigast och även med mycket god mat är tavernan Patrikos ovanför gamla hamnen i Limenas, tror jag. Vidare kan man köra västerut mot Prinos där det är marknad varje måndag och där kan man handla mycket billigt åt hela familjen. Och vad bör man inte missa? Obs! Man ska svänga västerut från Prinos upp mot bergen till Kazaviti, fortsätta några kilometer och innan vägen svänger till vänster ser man en taverna och det brukar stå några bilar på gården inför tavernan. När man kommer in i tavernan och sätter sig i en glasomringad veranda då får man därifrån en fin utsikt mot bergen. Men inte nog med detta. Personalen är ovanligt trevlig och deras mezerätter, bland annat fyllda paprikor och fyllda tomater är mycket billiga och underbara. Det får man absolut inte missa!!! Den här lunchen glömmer vi aldrig!snyft_dropTyvärr kommer jag inte namnet på tavernan men den ligger precis innan vägen svänger kraftigt till vänster mot Mega Prinos.

När man fortsätter västerut kommer man vidare till Limenaria och där ska man absolut pröva stora kräftor i den röda såsen på George Restaurant Tavern som ligger vid vattnet inte långt från polisstationen. Mums!snyft_drop

Fortsätter man vidare längs den södra kusten kan man göra stopp och beundra det fina Archangelos klostret. Vidare kommer man till ett av de vackraste ställena på hela ön, dvs till Alyki med antika ruiner. Så småningom kommer man till den dramatiska östra kusten med dess underbara Paradise beach och Golden beach, två vackraste stränderna på hela ön. Man ska också inte missa att besöka by Panagia med den intressanta kyrkan och där kan man handla en god honung som man ska ta med sig hem.

Hälsningar/Enigma