handdator

Visa fullständig version : Funderar på resa till Lefkas, kan ni som varit där förut ge tips?


Cujjo
2009-01-27, 20:28
Hej,
Ja, nu sitter man och tittar på resor! :) Bestämde mig ganska snabbt för först Europa, Grekland, öarna... :)
Så nu behöver jag lite tips!
Jag har kikat på olika alternativ, men har tyvärr inte så mycket pengar.
Tillslut kom jag fram till att Nidri på Lefkas var ett billigt alternativ, och verkade rätt fint! :) Tyvärr verkar ju stränderna värdelösa... Och det är det absolut viktigaste för mig!

Så nu undrar jag... Porto Katsiki och Kathisma ska vara de finaste stränderna på Lefkas? Har någon besökt dem? Vilken är finast? Och finns det bättre alternativ?
Men om vi tar Porto Katsiki och Kathisma... Vet nån vart man kan bo i närheten? Det måste vara skapligt avstånd för ingen som ska med har körkort tyvärr!

Jag är mycket tacksam för svar! :)

Assar
2009-01-27, 20:55
Jag har varit på många öar och även på fastlandet, men vill man ha häftiga stränder i Grekland så är Lefkas det ultimata.

Porto Katsiki och alla andra stränder på västra Lefkas slår allt, och då menar jag verklig allt, i strandväg. Enda boendet där är Ag Nikitas, där jag dock bara varit över dagen. Kanske lite väl lugnt för min smak, men under sommaren säkert OK.

Åk dit! Åk till alla häftiga stränder på Lefkas västkust!

Kalimera
2009-01-28, 09:47
Tyvärr verkar ju stränderna värdelösa... Och det är det absolut viktigaste för mig! Då ska du inte välja Nidri.

Porto Katsiki och Kathisma ska vara de finaste stränderna på Lefkas? Har någon besökt dem? Vilken är finast? Båda är mycket fina, men Porto Katsiki är vassast. Som Assar skriver är det bäst att bo i Agios Nikitas om du ska ha nära till Kathisma, nära Porto Katsiki finns ingenstans att bo om du inte körkort. Kanske är det bäst att tänka om och åka till någon annan ö, förslagsvis Skiathos där det dräller av fina stränder.

Cujjo
2009-01-29, 20:30
Hej! Tack så jättemycket för svaren! :)
Faktist så har jag tittat på Skiathos också, och vid närmare eftertanke så är det nog ett bättre alternativ. :)

bibbi_g
2009-01-30, 13:21
Hej ! Vi bodde i somras i Agios Nikitas , det är en liten men mysig by som kryllar av folk både på dagarna o kvällarna . Där finns också en liten fin strand . Det går en taxibåt runt udden till en annan strand .vi var aldrig där dock . Därifrån vet jag inte om det är så långt att gå till Katishma, Lefkas bästa strand enligt mig . Där finns taverna , toa och dusch . Porto katsiki är jättevackert , men är stenig . Där finns små kiosker som säljer baugetter ,tyvärr ingen toa ...Jag trivdes på Lefkas och tycker det är en vacker ö .

Åsa
2009-02-04, 15:26
Hej ! Man kan bo i Agios Nikitas som är vid Katisma och ca 8km från Lefkas stad. Både Katisma och porto Katsiki är fantastiska men olika. Porto Katsiki är srorslaget och dramatiskt med vita höga klipppor, men abslolut packat, vid högsäsong. Lite svårtillgängligt om du inte har körkort...:rolleyes: Ja. vet ju inte hur gamla ni är eller vad ni vill ha ut av eran semester. Stranden i Nidri är inte dålig, men smal och lång sand och stora runda stenar. Mycket att göra i Nidri turistit dock 20 min med buss till Lefkas stad, 40 min till Katisma. I Lefkas stad om man går över bron ligger en annan bra strand Kastro, dit kommer inga turister. Det finns en taverna, vattnet är lika fint som Katisma. Varken Katisma/kastro lämpar sig för små barn det blir snabbt djupt och på eftermidagen kommer vågorna....helt underbart. Agios Nikitas är en liten by med några tavernor, supermarket det är väldigt lungt och nära till underbara Katisma, stranden är hur lång som helst underbar sand, man kan hoppa från klipporna, tavernor m.m. Jag skulle nog satsa på Agios Nikitas nära stranden och nära till Lefkas Stad där det finns allt, bussen kan inte kosta mycket.....Ha en skön semester, Åsa.Hej,
Ja, nu sitter man och tittar på resor! :) Bestämde mig ganska snabbt för först Europa, Grekland, öarna... :)
Så nu behöver jag lite tips!
Jag har kikat på olika alternativ, men har tyvärr inte så mycket pengar.
Tillslut kom jag fram till att Nidri på Lefkas var ett billigt alternativ, och verkade rätt fint! :) Tyvärr verkar ju stränderna värdelösa... Och det är det absolut viktigaste för mig!

Så nu undrar jag... Porto Katsiki och Kathisma ska vara de finaste stränderna på Lefkas? Har någon besökt dem? Vilken är finast? Och finns det bättre alternativ?
Men om vi tar Porto Katsiki och Kathisma... Vet nån vart man kan bo i närheten? Det måste vara skapligt avstånd för ingen som ska med har körkort tyvärr!

Jag är mycket tacksam för svar! :)

steffe
2009-03-10, 02:13
Hej,
Jag har varit på Lefkas 3 ggr!!
Känner några greker mkt väl på ön, så jag kan ta reda på allt ni vill veta om jag inte kan det själv då!!

Om du ska till Nidri utan körkort blir det jobbigt om du inte vill lägga pengar på resor som buss,taxi båtar osv..
Jag har faktiskt cyklat från Nidri till Porto katsiki, tog allt för lång tid så det skulle jag inte göra om.. Men var ett stort äventyr!!!
Men jag tycker du ska åka till Lefkas om du vill ha fint vatten, för vattnet är det bästa i hela Grekland,enligt mig.
Jag har varit på många öar men inget slår Lefkas..
Ett tips är att ta utflyktsbåtarna, dom är värd varje krona man lägger!!!
Finns 2 stränder till: som jag tycker man ska nämna de heter "Poros" (tror jag) om jag minns rätt! ganska nära Nidri ca 20min bil! och sedan Egremni som ligger nära Porto Kasiki...
Som sagt fråga gärna mig om du vill veta något...
MVH Stephanbye_bye

liselotti
2009-03-10, 12:42
Hej,
Men jag tycker du ska åka till Lefkas om du vill ha fint vatten, för vattnet är det bästa i hela Grekland,enligt mig.
Jag har varit på många öar men inget slår Lefkas..


Det är bara att hålla med klapp_klap:Dklapp_klap!

anna73
2009-03-13, 08:38
Steffe!

Har bara en fråga som jag ställt i en annan lefkastråd men inte fått svar på. Hur lång tid tar båten mellan nidri och fiskardo på kefalonia? Är det skärgård eller öppet hav så det gungar mycket? Har varit på kefalonia 2 år i rad men missat fiskardo. Åker nu till Nidri i september. _B-anana

Tack, Anna

Kalimera
2009-03-13, 09:05
Hur lång tid tar båten mellan nidri och fiskardo på kefalonia? Är det skärgård eller öppet hav så det gungar mycket? Jag har åkt från Vasiliki på Lefkas till Fiskardo på Kefalonia. Det är öppet hav, gungade inte alls när vi åkte. Jag tror inte att det gungar mycket där eftersom båtarna är av pråmtyp med flata bottnar, de klarar inte hårt väder. Resan tog en timme och kvart.

http://www.kalimera.se/bilder/forum/lefkas_vasilikis.jpg

Så här ser båtarna ut som går till Fiskardo. Bilden är tagen i Vasiliki.

liselotti
2009-03-13, 09:51
Oftast blåser det på eftermiddagen mellan klockan 15 - 18, då från nordväst. Så om du vill ha så lite "gung" som möjligt - res på förmiddagen och FRÅN Vassiliki till Fiskardo, då blir det medvind.

Fast visst finns det dagar när det blåser hela dagen också och resan från Fiscardo mot Lefkas, i motvind, kan vara lite guppig. Dock bara en kortare bit. Så snart man kommer in i Vassiliki Bay så lugnar det sig.

bye_bye

steffe
2009-03-16, 13:17
hej, anna73 (http://www.kalimera.nu/forums/member.php?u=847).

Den turen har jag åkt ca 4 ggr..
Det är ingen sådan båt som du åker på från Nidri som på bilden.
Dom båtarna som är från Nidri tar inga bilar.
Båtarna är ganska så stora, finns en häftig båt som ser ut som ett vikingskepp från förr i tiden, känner dem som jobbar där lite.
Jag brukar däremot åka med Nidri star eftersom jag känner dem väl som äger den båten! Ta Nidri star om du vill att det inte ska guppa så mkt, den är ganska så stor båt.

Men guppit har det aldrig varit när jag har åkt med båtarna.
Till Kefalonia från Nidri kommer jag inte ihåg hur lång tid det kan ta, men skulle chansa beronde på var ni stannar innan Kefalonia på ca max 1-1.5 tim. Men då räknar jag med att ni stannar vid grottan osv.
Det skulle gå snabbare om man tar en direkt båt till Kefalonia (Fiskardo) om det finns.
Hoppas att min fakta kommer till nytta.
Men kan ta reda på mer om du vill eller undrar nått mer!!

Ett mycket bra val att du valde Nidri och Lefkas. Det är en toppen ö!
Trevlig resa
// Steffe

anna73
2009-03-16, 17:48
Tack för tipset! Jag hoppas att vi kommer få en trevlig resa, utan jordskalv...Det är det som bekymrar mig mest. Hade 3 skalv på en vecka förra året på Kefalonia. Men man kan ju inte skippa Grekland ändå klapp_klapAnna

liselotti
2009-03-16, 18:42
Nidri Star är en utflyktsbåt. Jag trodde, precis som på Kalimeras bild, att du menade dom reguljära färjorna från Vassiliki :o. (Helt annat pris för biljetterna på dom.)

myyj
2010-06-18, 12:07
hejhej! jag ska iväg till agios nikitas i början av juli, går det många bussar mellan agios nikitas och lefkas stad? hur lång tid tar bussen ungefär och vad kan det kosta?

undrar även om det finns någon bankomat i agios nikitas, eller kan man handla med kortet osv?

tacksam för svar :D

Lilrob
2010-07-16, 16:05
Jag kom precis hem från en vecka med underbart väder i Nidri. Underbar ö sett till badmöjligheter och utflykter. Åker du för att festa, tänk inte ens tanken. Endast greker ute på de fåtal pubar som har öppet.
Här är en liten kort sammanställning av veckan:

Tisdag: Höll oss i Nidri och utforskade gator och stränder.
Onsdag: Hyrde en vespa för 12euro ink bensin och åkte i ca 1,5h till Porto Katziki.
Torsdag: Sol och bad i Nidri återigen
Fredag: Gick uppför ett av bergen som ligger ovanför staden. Underbar utsikt över hela skärgården.
Lördag: Båtutflykt med Eptanisos för 20 euro. Värd varenda krona! Bad på Egremni beach, stannade på Kefalonien, Ithaka och Scorpios. Fanns bland annat Jacuzzi på båten som svalkade skönt i hettan.
Söndag: Båtutflykt med Nikolaus för 16 euro. Bad i flera timmar på både Egremni och Porto Katziki.

Grym vecka med mycket att göra. Rekommenderas främst till par och barnfamiljer med lite äldre barn.

uggelbo
2010-07-19, 16:32
Tips (som vi skrivit om förut):
Ta bilfärjan till Meganissi, färjan heter åsså Meganissi. Går vid ca 10-tiden och hem vid ca 16.00. Kostar ca 2 € per person. Stanna INTE vid turistfällan vid "hamnen" för att äta utan gå upp i byn Spartochori. Njut av stillheten. Ta en öl på en liten taverna. På köpet brukar man få lite osttärningar och oliver. Gå sen ned o bada i viken som man ser när man går bilvägen ned. Kristallklart vatten.

Båttur ska man göra med M/S Christina. Ca 45€ per dag men då ingår ALLT. Bokas i förväg. Fantastiskt prisvärt.

Sen skriver många om stränder som ska vara fina. På Lefkas är det nästan alltid grus men oftast rundslipat så det är inga problem.