handdator

Visa fullständig version : Nidri i Augusti


PP
2009-01-20, 18:57
Hej på er alla globetrotters !
Vi är en familj som ska åka till Nidri i augusti. Vi bokade ett hotell som heter Alex men har inte hittat detta på "nätet". Är det någon som varit där som kan berätta lite mer om det. Tar gärna emot lite tips om restauranger och aktiviteter också. Hälsn. PP

Kalimera
2009-01-21, 10:30
Tar gärna emot lite tips om restauranger och aktiviteter också. Hälsn. PPJag känner tyvärr inte till hotellet. När det gäller aktiviteter så tycker jag att ni ska hyra en bil och utforska resten av ön, Lefkas är otroligt vackert och det finns många intressanta kustbyar. Ett besök i Lefkas stad är också intressant. Har ni tid och lust kan ni köra till Parga över dagen. Missa inte heller stränderna på västkusten.

Något ni absolut inte får missa är en båtutflykt till den lilla skärgården utanför Nidri. Det finns många olika uthyrare. Själv gillar jag segelbåten Christina bäst. I båtturen ingår flera öar (bl.a. Kalamos och Kastos), stopp för lunch och stopp för bad på olika ställe.

http://www.kalimera.se/bilder/forum/lefkas_2.jpg

En båtutflykt är ett måste. :)

Ni kan på egen hand åka över till grannön Meganisti, det går färjor dit från Nidri. Resan över går fort och ni hinner se hela ön under en dag.